cerkato 07.10.05, 01:02 czy może ktoś wie jakie prawa do "alimentów" i innych zabezpieczeń prawnych ma nieślubne dziecko z zonatym mężczyzną? czy można z nim podpisać jakiś "dokument" u prawnika bądź przed sądem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruffa Re: dziecko z romansu... 07.10.05, 07:24 Najlepiej wejdź na forum "samodzielna mama". Tam dziewczyny udzielą ci wszelkich informacji. Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
karina75 Re: dziecko z romansu... 07.10.05, 07:44 A jak można wejść na to forum? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: dziecko z romansu... 07.10.05, 08:06 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571 Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: dziecko z romansu... 07.10.05, 08:23 Napiszę na moim przykładzie. Nadal nie mamy slubu ani On rozwodu a w drodze drugie bobo. Jak Aleksander przyszedł na świat to musieliśmy pojechać do urzędu żeby dostać świadectwo urodzenia. Tam ja podpisałam zgodę na to żeby dzecko miało nazwisko ojca a on uznał je jako własne. U nas kłopotów z alimentami nie ma (i mam nadzieję że nie będzie) bo mieszkamy razem i w ogóle planujemy wspólną przyszłość. Wystapił już o rozwód więc może w końcu moje sprawy rodzinne wyjaśnią się po względem formalnym. Odpowiedz Link Zgłoś