Dodaj do ulubionych

ból głowy

11.10.05, 12:32
dziewczyny - mam problem jestem w 16 tyg ciaży i tak od 3 - 4 tyg pojawia mi
sie bół głowy który trwa przez parę dni. Pojawia sie on w części czołowej po
prawej stronie. Ginekolog powiedziała mi ze pod wpływem hormonów tak sie moze
dziać. Ale ja jestem dalej niespokojna czy aby na pewno? Czasami po małej
kawce przechodzi na razie nie biorę zadnych leków - ale sie stresuję - bo czy
to nie jest nic poważnego? Poradźcie coś a moze same macie taki problem?
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: ból głowy 11.10.05, 12:36
      U mnie leci 16tc i mam bole glowy ale przez jeden dzien , smarowanie skroni
      amolem mi pomaga, oklady zimne na czolo, czasem spacer a jak juz sie mecze caly
      dzien to biore jeden apap i jest OK
      polecam stronke katalog.bizz.pl/index.php?engine=tekst&nid=6588&cid=173
      • liza9 Re: ból głowy 11.10.05, 12:39
        Ja jestem w 14 tygodniu i też miewam bóle głowy,ale wczoraj byłam u lekarza i
        powiedział,że tak sie dzieje.Tak już musi być i trzeba to przeczekać kochanewink
        Pozdrawiam Was przyszłe mamusiesmile
        bd.lilypie.com/jD0sp2/.png
        • eminka1 Re: ból głowy 11.10.05, 13:06
          N tym etapie ciąży również tak miałam - OKROPIEŃSTWO !!! - przeszło tak chyba
          ok. 20 tc.
        • soniavenir Re: ból głowy 21.10.05, 19:00
          zbadaj sobie ciśnienie, ja jestem 18 TC, boli mnie głowa, bo mam trochę za wysokie ciśnienie.
    • izabelek27 Re: ból głowy 11.10.05, 13:12
      dzieki za pocieszenie - moze samo przejdzie. Bardzo mnei to marwtwi - ma juz
      czarne mysli i nei wiem co z tym zrobić....Może przeczekam ale czy to na pewno
      jest to wina hormonów? Ta neipewnosć mnei dobija
    • zgalazka Re: ból głowy 11.10.05, 13:19
      ja tez mialam i mi pomogły plastry migrenowe ale jak bardzo boli to lepiej
      wziac apap niz sie meczyc
    • zolza78 Re: ból głowy 11.10.05, 13:24
      mnie tez tak boli czasem. dokladnie tak, jak Ty to opisujesz, w tym samym
      miejscu...
      • izabelek27 Re: ból głowy 11.10.05, 13:28
        i co z tym bólem robisz? mówiłaś o tym ginowi? Jeśli tak to jaka była jego
        reakcja? Wiesz ja sie tym martwię dlatego że moja mama była tylko 10 lat
        starsza gdy miała wylew...moze mam jakieś predyspozycje ...a moze to jest
        własnie tylko zwykła migrena....
        • zolza78 Re: ból głowy 11.10.05, 13:33
          wiesz, akurat jakos bol przychodzi wtedy, kiedy jestem juz w domu, po pracy,
          albo w weekend. klade sie do lozka i momentalnie zasypiam i jakos przechodzi.
          ale czytalam, ze to moze byc oznaka podwyzszonego cisnienia krwi. ja zawsze
          mialam bardzo niskie. jutro mam wizyte u lekarza i dopiero bede pytac, co z tym
          fantem zrobic. jak dowiem sie czegos nowego, to napisze do Ciebie. a moze
          popros o skierowanie na badania? nie wiem, moze kardiolog...?

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060416/k/1889/preg.png

• beacy1 Re: ból głowy 11.10.05, 13:43
      Mi też leci 16 tydzień i w poprzedni weekend od piątku rano do niedzieli rano
      miałam taki ból głowy, że chciało mi się walić głową w ścianę. Spać nie mogłam,
      jeść nie mogłam. Myślałam, ze umieram. Nigdy więcej.
    • michalina761 Re: ból głowy 11.10.05, 13:45
      Miałam kilkudniowe bóle głowy w ósmym miesiącu. Nie pomagały mi ani zimne
      okłady ani Paracetamol. Z polecenia Diablicy26 kupiłam Aromatol (odpowiednik
      Amolu) i uparcie raz po raz nacierałam czoło, skronie, nos i kark. Polecam
      również piwo wypite w ciągu pół godziny.
      Powodzenia.
      • michalina761 !! 11.10.05, 13:50
        Dodam, że w między czasie trafiłam do neurologa na dyżur, badanie nie wykazało
        zmian. Lekarz prowadzący ciążę dowiedział się o bólach przy najbliższej wizycie.
        Radzę zmierzyć ciśnienie tętnicze, bo głowa może boelć od podwyższonego. Ja
        zrobiłam sobie jeszcze badanie moczu, by wykluczyć białkomocz.
    • kjt_wawa Re: ból głowy 18.10.05, 16:59
      Jestem w 15 tyg. Lekarz powiedział że może być kilka przyczyn. Spadek ciśnienia
      i wtedy rzeczywiście można wypić mała kawusie. Wynik przemęczenia, kazał mi
      zwrócić uwagę czy głowa boli mnie np. w weekendy kiedy nie chodzę do pracy. No
      i 3 przyczyna ze w czasie ciąży mogą wyjść jakieś stare ukryte urazy. Ja miałam
      wstrząs mózgu (2 lata temu) i teraz miałam robiona tomografie, która nic nie
      wykazała. Prawdopodobnie to ta druga przyczyna. Dzidziuś idzie w mamusie i już
      nie lubi pracy smilesmile
    • begonia2 Re: ból głowy 21.10.05, 14:30
      ja jestem teraz w 13 tc, i tez boli mnie głowa czesto!!!raz cala, raz po jednej
      stronie.....cisnienie mam mega niskie wiec moze od tego!mam andzieje ze ok
      wszytko.
      • martunia78 Re: ból głowy 30.10.05, 17:26
        Dziewczyny, czy można wziąść panadol na ból głowy?
        • marlii Re: ból głowy 30.10.05, 18:52
          panadol, apap, paracetamol to to samo. można 1 tabletke jak juz nie możesz
          wytrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka