karolinekm4 13.10.05, 08:38 jestem w 32tyg.,test na obciążenie glukozą(50gr) wyszedł 147... będę musiała go powtórzyć, tym razem 75gr A co dalej, jak i ten wyjdzie zły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinka202 Re: cukrzyca??? :( 13.10.05, 08:42 karolinek! wejdz sobie na ten link, tam znajdziesz na pewno wiecej informacji forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28826&w=28830281 Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: cukrzyca??? :( 13.10.05, 09:12 Miałam prawie identycznie, po godzinie obiążenia 50g wynik 150. Powtórka z 75g: na czczo - 90 po 1h - 178 po 2h - 125 Lekarz stwierdził, że jest to granica normy, tragedii nie robił, do diabetologa nie wysłał, kazał ograniczyć tłuszcze, białe pieczywo, oczywiście słodycze. Sama już nie pamiętam bo sprowadzało się do tego że mam jeść suchy razowiec z chudym twarożkiem i ogólnie pilnować kalorii, ja bardzo utyłam. Teraz jem pieczyko Vasa (nawet smaczne), dużo warzyw, mam niesamowity apetyt na nabiał, oczywiście w wersji light. O tej regularności spożywania posiłków nie wiedziałam. Generalnie to trochę się martwię, czy teraz dostarczam małemu wszystkiego czego potrzebuje no i sama nie wiem czy dobrze jem, dziewczyny piszą o konsultacjach z diabetologiem, tabelach wymienników. Inna sprawa, że nie byłabym w stanie chyba pojąć tych wszsytkich jednostek węglowodanów itd. Ale przynajmniej przestałam tyć i właśnie się zastanawiam czy mam powtórzyć test obciążenia glukozą przed następną wizytą za kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś