Dodaj do ulubionych

chce zajść w ciążę!!!

14.10.05, 16:28
Pomóżcie. Próbujemy z mężem już drugi miesiąc i nic. Może znacie sposoby na
przyspieszenie zajścia w ciążę. Będę bardzo wdzięczna za porady...
Obserwuj wątek
    • ptasiemleczko1 Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 16:55
      Już drugi miesiąc no coś Ty ????? Ja też chcę a staram sie 11 miesięcy no i to
      jest TYLKO bo niektóre dziewczyny starają się po kilka lat... A sposobem na
      zajście w ciążę jest yyy no kochanie się z mężem bez zabezpieczenia czyż nie ???
      Pozdrawiam i życzę krótkiej drogi w staraniach.
      • kellss Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 18:28
        Misiu, nie przejmuj sie. Ja zaszlam w ciaze po roku staran! A przedtem mialam
        endometrioze, wyciety jeden caly jajnik i polowe drugiegosmile A teraz jestem w
        18tc i wszystko jest dobrzesmile Glowa do gorysmile)))
    • mmilkaa1 Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 18:54
      przede wszystkim nie wolno zapomnieć o tym, że seks sam w sobie jest przyjemny i
      potrzebny. Jak sie za mocno myli o dzidzi, to wcale nie wychodzi. Zatem
      umilajcie sobie te starania jak mozecie i nie nastawiajcie sie wylacznie
      prokreacyjnie. To trudne, ale mozliwe. Poza tym mozcie probowac wielu rzeczy -
      obliczac dni plodne - testami owulacyjnymi lub metodami NPR (czyli z termometrem
      smile) Moze pomoc tez kochanie co drugi-trzeci dzien w okresie dni plodnych -
      wystarczajaco czesto zeby plemniki przetrwaly i zeby nie przegapic owulacji, a
      jednoczesnie z odstepem pozwalajacym na doprodukowanie plemnikow wysokiej jakosci.
      • dziundzius Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 19:10
        Cześć. Rzeczywiście to bardzo krótki okres, a już zaczynasz się niecierpliwić.
        Postaraj sie o tym nie myśleć. Być może masz kłopoty ze śluzem podczas dni
        płodnych. Niektóre kobiety obserwują tylko gęsty śluz, nie zauważają u siebie
        tego płynnego, rozciągliwego, przezroczystego - charakterystycznego dla
        owulacji. Warto wtedy zastosować syrop zawierający guajazyl. Guajazyl
        można znaleźć w wielu syropach od kaszlu. Im mniej dodatków będzie zawierał
        dany syrop, tym lepiej. Należy stosować go od chwili pojawienia się śluzu, aż
        do drugiego dnia po szczycie śluzu.
        Pozdrawiam.
        Sylwia i ...
    • ag29 Re: chce zajść w ciążę!!! 15.10.05, 09:56
      Dziękuję. Jestem wam bardzo wdzięczna za rady i dodanie otuchy. Najgorsze jest
      to czekanie. Bardzo pragnę mieć dzidziusia i strasznie ciężko znoszę to
      czekanie.
      • mycha79 Re: chce zajść w ciążę!!! 15.10.05, 21:39
        Życzę powodzenia. Nie ma recepty na szybsze zajscie w ciążę. Wiele dziewczyn
        stosuje to co dziewczyny pisaly a udaje im sie w cyklu po odstawieniu
        wszystkich dodatkowych metod. Ja probowalam chyba wszystkiego przez 18 mies.
        staran i udalo nam sie wlasnie w cyklu na luzie. Wyjechalismy do Grecji na
        wakacje i zostawilismy wszystko (termometr, ziółka, wiesiołek i guajazyl,
        badanie śluzu i regularne usg, hormony stymulujące owulacje, itp itd) w domu.
        Zamienilam to na spokój, wypoczynek, słońce, pyszne jedzonko i mnooooostwo
        wina. Pomoglo. Jestem w 7 tc. Trzymam kciuki smile A tobie polecam forum dla
        starających sie. Bardzo wiele sie dzieki niemu nauczyłam smile
        • ag29 Re: chce zajść w ciążę!!! 17.10.05, 10:54
          dziękuje za wsparcie i rady. Gdzie szukać forum dla starających się??

AGA
    • aqua21 Re: chce zajść w ciążę!!! 16.10.05, 16:21
      Wiem, że komuś kto pragnie mieć dziecko, a ono się nie pojawia trudno jest
      sobie po prostu "odpuścić", a mówię to na własnym przykładzie. Im prędzej sobie
      psychicznie poluzujemy tym szybciej się odblokujemy. To jest święta prawda.
      Psychika potrafi spłatać niezłego figla !!! Ja, robiłam wszystko, żeby jak
      najprędzej zajść w ciążę i każdą miesiączkę traktowałam w kategoriach porażki i
      straconego czasu. Nie lekceważcie jednak przyczyny leżącej po stronie
      mężczyzny. To wbrew pozorom bardzo częsta przyczyna !! Aby wykluczyć
      jakiekolwiek przyczyny zdrowotne uniemożliwiające zajście w upragnioną ciążę
      polecam obrać taką oto drogę do "dzidziusia"
      1) Wizyta u NAPRAWDĘ dobrego specjalisty, który wykona badanie ginekologiczne,
      USG, cytologię, oraz przeprowadzi wywiad z mężem na temat przechodzonych chorób
      (świnka ma duże znaczenie), rodzaju pracy (praca siedząca-kierowcy też mogą
      miec problemy)
      2) Żeby wykluczyć powody ze strony męża polecam wykonać badanie nasienia.
      Niewiele kosztuje, a rozwiwa wiele wątpliwości.
      3) Polecam również wykonać badania hormonalne. Jest ich 6.
      4) Również dobrze jest zrobić sobie badania na hormony tarczycy TSH, T-3, T-4.
      5) Prowadzić obserwację jajeczkowania na USG, czy rosną pęcherzyki i czy pękają
      bo to bardzo ważne, bo mogą np. rosnąć , a następnie nie pękać a cofać się.
      Powinny być wielkości między 21 a 30 mm.
      6) ważna jest okresowa wstrzemięźliwość przed okresem płodnym, żeby plemniki
      były mocne, a współżycie zostawić na dni płodne. Wiem, że to może być trochę
      pozbawione romantyzmu, kiedy "trzeba" współżyć w określone dni. Ale jeżeli nie
      wychodzi inaczej to niestety trzeba się zmobilizować i zrobić wszystko, aby
      osiągnąć upragniony cel. No i oczywiście trzeba nauczyć się właściwie
      rozpoznawać dni płodne. W okresie płodnym można współżyć co drugi dzień
      ponieważ plemniki żyją do 72 godzin, tak że nie ma co się martwić.
      7) Ważne jest też, żeby sprawdzić drożność jajowodów, bo jeśli są niedrożne to
      plemnik nie ma możliwości dotarcia do komórki jajowej. Czasami już samo badanie
      potrafi udrożnić zatkany jajowód !
      8) P współżyciu nie wstawać od razu, poleżeć trochę (15 minut) z pupą uniesioną
      lekko do góry, żeby plemniki spłynęły tam gdzie trzeba. Można podłożyć sobie
      poduszkę pod pupę. Osobiście w swojej desperacji zrobiłam nawet świecę !!!
      Osobiście wykonałam te wszystkie badania, poza sprawdzeniem drożności
      jajowodów. To zostawiłam sobie na koniec, ale bałam się pójść do szpitala
      i...... wtedy dałam sobie spokój, odpuściłam po prostu. Psychika się
      odblokowała i już w miesiąc później cieszyłam się dwona kreseczkami !!!! Choć
      psychika może się wydawać absurdalną przyczyną do braku ciąży to jednak odgrywa
      ona kolosalną rolę !
      Dziewczyny nie popadajcie w załamanie, że coś pewnie z Wami nie tak !!! Ja
      jestem przykładem, że chwilowy brak potomstwa wcale nie musi oznaczać
      bezpłodności !!!. Przez 2 lata małżeństwa nie zaszłam w ciążę "z przypadku" Gdy
      zaczęłam się tym martwić było jeszcze 8 miesięcy porażek !!!! Byłam niemal
      pewna, że coś musi być ze mną nie tak, choć kolejne badania wykazywały, że
      wszystko ok. Widok kobiet w ciąży mnie drażnił, a widziałam je niemal na każdym
      kroku !!!! Jakby mnie prześladowały !! Były wszędzie ! na ulicy, w telewizji w
      gazetach ! Gdy sobie odpuściłam - chyba już dlatego, że sił zaczynało mi
      brakować, zaszłam w ciążę i teraz chcę dać również Wam nadzieję, że nic nie
      jest przesądzone !!!
      Pozdrawiam wszystkich starających się !!!!
    • grzybowa1 Re: chce zajść w ciążę!!! 16.10.05, 20:26
      polecam stronki: www.lmm.pl
      lub:www.ctlife.com.pl
      my z mężem się obczytalismy i mamy trzytygodniowego dzidziusia w brzuszkusmile
      powodzenia!
    • leni_wa Re: chce zajść w ciążę!!! 16.10.05, 20:31
      podobno najlepszym sposobem jest zapomniec o tym, ze sie chcxe zajsc w ciaze! Po
      prostu czerpac przyjemnosc z seksu, bliskosci ukochanej osoby.
      Powodzenia i pozdrowienia!!!!
      • 99maja forum dla starających się 17.10.05, 11:24
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585
        zapraszam
    • gosiekl Re: chce zajść w ciążę!!! 17.10.05, 11:35
      Dziewczyno cierpliwości!!Dwa lata czekałam na to aby być w ciąży, więc chyba
      trochę przesadzasz z tym wołaniem. i nie skupiaj sie tak bardzo na tym że
      chcesz być w ciąży bo wtedy nie wychodzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka