ag29 14.10.05, 16:28 Pomóżcie. Próbujemy z mężem już drugi miesiąc i nic. Może znacie sposoby na przyspieszenie zajścia w ciążę. Będę bardzo wdzięczna za porady... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptasiemleczko1 Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 16:55 Już drugi miesiąc no coś Ty ????? Ja też chcę a staram sie 11 miesięcy no i to jest TYLKO bo niektóre dziewczyny starają się po kilka lat... A sposobem na zajście w ciążę jest yyy no kochanie się z mężem bez zabezpieczenia czyż nie ??? Pozdrawiam i życzę krótkiej drogi w staraniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kellss Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 18:28 Misiu, nie przejmuj sie. Ja zaszlam w ciaze po roku staran! A przedtem mialam endometrioze, wyciety jeden caly jajnik i polowe drugiego A teraz jestem w 18tc i wszystko jest dobrze Glowa do gory))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmilkaa1 Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 18:54 przede wszystkim nie wolno zapomnieć o tym, że seks sam w sobie jest przyjemny i potrzebny. Jak sie za mocno myli o dzidzi, to wcale nie wychodzi. Zatem umilajcie sobie te starania jak mozecie i nie nastawiajcie sie wylacznie prokreacyjnie. To trudne, ale mozliwe. Poza tym mozcie probowac wielu rzeczy - obliczac dni plodne - testami owulacyjnymi lub metodami NPR (czyli z termometrem ) Moze pomoc tez kochanie co drugi-trzeci dzien w okresie dni plodnych - wystarczajaco czesto zeby plemniki przetrwaly i zeby nie przegapic owulacji, a jednoczesnie z odstepem pozwalajacym na doprodukowanie plemnikow wysokiej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dziundzius Re: chce zajść w ciążę!!! 14.10.05, 19:10 Cześć. Rzeczywiście to bardzo krótki okres, a już zaczynasz się niecierpliwić. Postaraj sie o tym nie myśleć. Być może masz kłopoty ze śluzem podczas dni płodnych. Niektóre kobiety obserwują tylko gęsty śluz, nie zauważają u siebie tego płynnego, rozciągliwego, przezroczystego - charakterystycznego dla owulacji. Warto wtedy zastosować syrop zawierający guajazyl. Guajazyl można znaleźć w wielu syropach od kaszlu. Im mniej dodatków będzie zawierał dany syrop, tym lepiej. Należy stosować go od chwili pojawienia się śluzu, aż do drugiego dnia po szczycie śluzu. Pozdrawiam. Sylwia i ... Odpowiedz Link Zgłoś
ag29 Re: chce zajść w ciążę!!! 15.10.05, 09:56 Dziękuję. Jestem wam bardzo wdzięczna za rady i dodanie otuchy. Najgorsze jest to czekanie. Bardzo pragnę mieć dzidziusia i strasznie ciężko znoszę to czekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: chce zajść w ciążę!!! 15.10.05, 21:39 Życzę powodzenia. Nie ma recepty na szybsze zajscie w ciążę. Wiele dziewczyn stosuje to co dziewczyny pisaly a udaje im sie w cyklu po odstawieniu wszystkich dodatkowych metod. Ja probowalam chyba wszystkiego przez 18 mies. staran i udalo nam sie wlasnie w cyklu na luzie. Wyjechalismy do Grecji na wakacje i zostawilismy wszystko (termometr, ziółka, wiesiołek i guajazyl, badanie śluzu i regularne usg, hormony stymulujące owulacje, itp itd) w domu. Zamienilam to na spokój, wypoczynek, słońce, pyszne jedzonko i mnooooostwo wina. Pomoglo. Jestem w 7 tc. Trzymam kciuki A tobie polecam forum dla starających sie. Bardzo wiele sie dzieki niemu nauczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
ag29 Re: chce zajść w ciążę!!! 17.10.05, 10:54 dziękuje za wsparcie i rady. Gdzie szukać forum dla starających się?? AGA Odpowiedz Link Zgłoś
aqua21 Re: chce zajść w ciążę!!! 16.10.05, 16:21 Wiem, że komuś kto pragnie mieć dziecko, a ono się nie pojawia trudno jest sobie po prostu "odpuścić", a mówię to na własnym przykładzie. Im prędzej sobie psychicznie poluzujemy tym szybciej się odblokujemy. To jest święta prawda. Psychika potrafi spłatać niezłego figla !!! Ja, robiłam wszystko, żeby jak najprędzej zajść w ciążę i każdą miesiączkę traktowałam w kategoriach porażki i straconego czasu. Nie lekceważcie jednak przyczyny leżącej po stronie mężczyzny. To wbrew pozorom bardzo częsta przyczyna !! Aby wykluczyć jakiekolwiek przyczyny zdrowotne uniemożliwiające zajście w upragnioną ciążę polecam obrać taką oto drogę do "dzidziusia" 1) Wizyta u NAPRAWDĘ dobrego specjalisty, który wykona badanie ginekologiczne, USG, cytologię, oraz przeprowadzi wywiad z mężem na temat przechodzonych chorób (świnka ma duże znaczenie), rodzaju pracy (praca siedząca-kierowcy też mogą miec problemy) 2) Żeby wykluczyć powody ze strony męża polecam wykonać badanie nasienia. Niewiele kosztuje, a rozwiwa wiele wątpliwości. 3) Polecam również wykonać badania hormonalne. Jest ich 6. 4) Również dobrze jest zrobić sobie badania na hormony tarczycy TSH, T-3, T-4. 5) Prowadzić obserwację jajeczkowania na USG, czy rosną pęcherzyki i czy pękają bo to bardzo ważne, bo mogą np. rosnąć , a następnie nie pękać a cofać się. Powinny być wielkości między 21 a 30 mm. 6) ważna jest okresowa wstrzemięźliwość przed okresem płodnym, żeby plemniki były mocne, a współżycie zostawić na dni płodne. Wiem, że to może być trochę pozbawione romantyzmu, kiedy "trzeba" współżyć w określone dni. Ale jeżeli nie wychodzi inaczej to niestety trzeba się zmobilizować i zrobić wszystko, aby osiągnąć upragniony cel. No i oczywiście trzeba nauczyć się właściwie rozpoznawać dni płodne. W okresie płodnym można współżyć co drugi dzień ponieważ plemniki żyją do 72 godzin, tak że nie ma co się martwić. 7) Ważne jest też, żeby sprawdzić drożność jajowodów, bo jeśli są niedrożne to plemnik nie ma możliwości dotarcia do komórki jajowej. Czasami już samo badanie potrafi udrożnić zatkany jajowód ! 8) P współżyciu nie wstawać od razu, poleżeć trochę (15 minut) z pupą uniesioną lekko do góry, żeby plemniki spłynęły tam gdzie trzeba. Można podłożyć sobie poduszkę pod pupę. Osobiście w swojej desperacji zrobiłam nawet świecę !!! Osobiście wykonałam te wszystkie badania, poza sprawdzeniem drożności jajowodów. To zostawiłam sobie na koniec, ale bałam się pójść do szpitala i...... wtedy dałam sobie spokój, odpuściłam po prostu. Psychika się odblokowała i już w miesiąc później cieszyłam się dwona kreseczkami !!!! Choć psychika może się wydawać absurdalną przyczyną do braku ciąży to jednak odgrywa ona kolosalną rolę ! Dziewczyny nie popadajcie w załamanie, że coś pewnie z Wami nie tak !!! Ja jestem przykładem, że chwilowy brak potomstwa wcale nie musi oznaczać bezpłodności !!!. Przez 2 lata małżeństwa nie zaszłam w ciążę "z przypadku" Gdy zaczęłam się tym martwić było jeszcze 8 miesięcy porażek !!!! Byłam niemal pewna, że coś musi być ze mną nie tak, choć kolejne badania wykazywały, że wszystko ok. Widok kobiet w ciąży mnie drażnił, a widziałam je niemal na każdym kroku !!!! Jakby mnie prześladowały !! Były wszędzie ! na ulicy, w telewizji w gazetach ! Gdy sobie odpuściłam - chyba już dlatego, że sił zaczynało mi brakować, zaszłam w ciążę i teraz chcę dać również Wam nadzieję, że nic nie jest przesądzone !!! Pozdrawiam wszystkich starających się !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowa1 Re: chce zajść w ciążę!!! 16.10.05, 20:26 polecam stronki: www.lmm.pl lub:www.ctlife.com.pl my z mężem się obczytalismy i mamy trzytygodniowego dzidziusia w brzuszku powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: chce zajść w ciążę!!! 16.10.05, 20:31 podobno najlepszym sposobem jest zapomniec o tym, ze sie chcxe zajsc w ciaze! Po prostu czerpac przyjemnosc z seksu, bliskosci ukochanej osoby. Powodzenia i pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
99maja forum dla starających się 17.10.05, 11:24 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585 zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiekl Re: chce zajść w ciążę!!! 17.10.05, 11:35 Dziewczyno cierpliwości!!Dwa lata czekałam na to aby być w ciąży, więc chyba trochę przesadzasz z tym wołaniem. i nie skupiaj sie tak bardzo na tym że chcesz być w ciąży bo wtedy nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś