Dodaj do ulubionych

Niskie Płytki

18.10.05, 10:17
Czesc dziewczyny mam ogromny problem otuz dzisiaj odebralam wyniki i moje
plytki krwi spadly do 89 a ostatnim razem mialam ich 123,nie wiecie moze co
sie w tym wypadku robi??jestem przerazonasad((
src="bd.lilypie.com/WrUYp2"
alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
Obserwuj wątek
    • sabe Re: Niskie Płytki 18.10.05, 10:27
      Nie przerazaj sie - jeśli przed ciążą nie miałaś takich problemów, to gin coś
      Ci poradzi, tylko szybko to z nm skonsultuj, pewnie skieruje Cię do hematologa,
      ale większosć badań jest i tak w ciąży niemiarodajna. Nie panikuj - pod koniec
      ciąży płytki sie podnoszą zazwyczaj - mnie tak pocieszano i tak sie stało, a
      zacyznałam z poziomem 64 tysięcy. jedyny problem to to, ze poniżej 100 tysięcy
      nie dostaniesz znieczulenia. ja podczas proodu miałam 138 tysięcy a
      znieczulenia i tak nie dostałam, bo gdy o nie poprosiłam, to okazało sie, ze
      jest za późno. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze.
      sabesmile
    • kumari_1 Re: Niskie Płytki 18.10.05, 12:40
      Hej. ja mam ten sam problem. jestem w 7ym miesiacu. plytki krwi 85 tys.
      nieduzo.od poczatku ciazy tendencja spadkowa. moj lekarz powiedzial ze pod
      koniec ciazy powinno mi sie polepszyc, ale zamiast czekac na to, zapisalam sie
      do Instytutu Hematologii. lepiej byc pod kontrola lekarza. moj gin powiedzial,
      ze leczenie zaczyna sie, gdy plytki spadna ponizej 50 tys. wolalabym do tego
      nie dopuscic. mam nadzieje ze hematolog pomoze.
      • kkatie Re: Niskie Płytki 18.10.05, 12:58
        ja mialam ten problem w pierwszej ciazy. chodzilam do instytutu hematologii, do
        dr kopec. swietna babka, zreszta chyba tylko ona jest tam od ciezarnych.
        niestety od razu mnie uprzedzila, ze nie mam szans na zzo, wiec sie zdazylam
        psychicznie przygotowac. raczej zaden lekarz nie ryzykuje, gdy poziom spada
        ponizej 90tys.
        tak mi powiedzieli lekarze w IMiD, gdzie rodzilam. przed samym porodem mialam
        rowno 90tys i niestety nie dostalam znieczulenia. pisze niestety, ale tak
        naprawde dalam sobie rade bez niego wink
        ja przed ciaza plytki mialam okolo 200tys i dr kopec powiedziala, ze w ciazy
        czesto jest tak, ze spadaja. no i niestety uprzedzila mnie, ze przy kolejnej to
        sie raczej na pewno powtorzy.
        wiec juz sie szukuje na wizyty do IH smile
        pozdrawiam
        • iga75 Re: Niskie Płytki 18.10.05, 14:14
          ja kiedy rodziłam pierwsze dziekco - miałam 116 tys. płytek i tez nie dostałąm
          znieczulenia z tego powodu (w IMiD). Teraz mam 130 tys. i za tydzień pierwszą
          wizytę w Inst. Hematologii... (startowałam na początku ciąży ze 182 tys. płytek)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka