balbinka76 19.10.05, 09:08 Gobisha i ja Balbinka, a co z reszta. Czekamy na Was.Piszcie do Nas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andula_t Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:10 balbinka - to wspaniale strasznie sie cieszę ... GRATULACJE WIELKIE - może mi uda się w tym miesiącu. pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
patitka3 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:13 GRATULUJE!!! Widzisz balbinka przeczucie mnie ne myliło.Trzymam kciuki za spokojna ciążę. A Ty trzymaj za nasMam nadzieję, że niedługo do Was dołączymy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:19 nadal jeszcze nie wierze....siedze w szoku z usmiechem na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
andula_t Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:22 nie dziwię się... ja to chyba się poryczę jak już nastąpi mój szczęśliwy dzień. teraz jak sobie myśle o tej chwili to wzruszam się straszliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:37 andulka ja sie cieszyłam rano jak głupia tylko szkoda,że byłąm sama. Ale męzowi zrobie niespodzianke. Schowałam test do pudełeczka z kartki wyciełam serduszko i napisałam miłe słowa.zamnknełam pudełko i napisałam zeby otworzył a tam bedzie niespodzianka. Dziewczynki tzrymam za Was kciuki i napewno Wam sie uda. Ja brałam kwas foliowy no i podstawowa czynosć po przytulanki nogi wysoko do góry oprzeć o ściane i leżeć z 20 min. POWODZENIA trzymam za Was kciuki a Wy za zdrowie moje i za moja fasoleczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota53 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:30 Jeszcze na dole widnieje twoj post:"ja pragne fasolki" i doczekalas sie czego cie serdecznie gratuluje. Uwazajcie na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:35 gratuluje BALBINKA!!!!!!!!!!!!! Az mi sie lza w oku zakrecila nasza fasolka rozwija sie: tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;12;13/st/20060625/dt/5/k/a9f9/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:38 gobisha musimy teraz dbac o siebie. Napisz mi jak robisz zakłądkę z tygodniem i dniem ciązy??? i jak to liczysz. ja okres miałm 17.09 Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:40 Pomodlę się za ciebie i za twoją dzidzię no i za głównego sprawcę tego szczęśliwego zamieszania. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:41 dziekuje, zaraz sie popłacze.Dzięki,ze jesteście ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:49 Balbinka, to wspaniała wiadomość, ale sie ciesze, dobrze nam wszytkim idzie i mam nadzieje ze do was wkrótce dołącze, włsanie wchodze w okres p łodnosci a owulacja około 23. Tylko z nie kłade sie z tymi nogami do góry. Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:52 moniq16 ja to słyszałam od dziewczyny która nie mogła długo zajsć w ciąze no i starali isę bardzo długo, wyniki oki a ciązy brak no i lekarz jej kazał lerzeć po przytulanku 40 min z nogami w góre i zaszła od razu. Dlatego na zapas sama tak zrobiłam hehhehe. No i czekamy na Ciebie i cała resztę Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:56 a tak wogóle jak sie teraz zastanowilam to moje obiawy sa nikłe zero mdłosci oprócz tego dziwnego uczucia po imieninach, ból tylko sutek i da sie go przezyc, no nabrzmiałe piersi takie pełne i żyłki mi powychodzily, ale mój maz zauwazył,ze ja jem ostatnio niedosć ze o 22,00 to bułkę z pasztetem i duza iloscia musztardy no i to jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:59 jak długie miałas cykle? wchodziłas na strone www.echo.3w.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:57 Balbinka, posłucham twoich rad i nastepne przytulanko z nogami do góry . jak czesto sie przytulaliscie w okresie płodnosci? Czy rzeczywiscei lepiej co drugi dzien niz codziennie? Liczyłas sobei juz opcjonalny termin porodu, chyba bedziesz czerwcóweczka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:02 wiesz co niewiem 17 wrzesnia miałam okres (30-32) przytulanko było 8-9dc i 15- 17dc a potem były dni nieplodne takze niewiem od kiedy, narazie jestem w szoku i mam nadzieję,ze bedzie wszystko oki. a na wizyte ide dopiero we wtorek - mozę zrobi już USG a w sobote na moich i mezach imieninach powiemy całej rodzinie albo pokazemy test hehehhe. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:03 jak mysicie dobry pomysł,zeby powiedziec rodzince, akurat wszyscy beda Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:09 Nie chce nic mówić, ale lepiej nie zapeszaj, odczekaj chociaz do 4 miesiąca gdyż wiele dziewczyn w tygodniu tak od 7 do 14 porania, ja również leżałam w 9 tygodniu na podtrzymaniu. Moja koleżanka tak jak ty pragnęła dziecka, zaszła, wszystkim powiedziałą i niestety wypłynął płód. Moja rada nie chwal się za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:14 Balbinko, załaczam Ci link gdzie mozesz sobie wyliczyc termin porodu kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089903.html A jezeli chodzi o twoje pytanie co do powiedzenia rodzince, to ja bym juz sie wstrzymała do powiedzenia jak bedziesz po usg. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:16 no ja bede juz 29 października moze po USG i wiem cos na temat nie mówienia bo za pierwszym razem rodzina wiedziała ale znajomi prawie nikt Odpowiedz Link Zgłoś
moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:28 To narazie jak wytrzymacie to sie wstrzymajcie, oni tez nie beda cie meczyc ciagłymi pytanaimi czy wszytko w porzadku itd.. skoro miałas wczesniej problem. ja bym tak zrobiła i powiedziała dopiero koło 3 m-ca, a narazie uczyniła to malutka wasza tajemnica. Zreszta decyzja nalezy do Ciebei i meza. A jaki masz pomysł na powiedzenie mezusiowi? Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:36 balbinko my powiedzielismy najblizszej rodzinie i przyjaciolom, choc jestesmy swiadomi, za dopiero po zakonczeniu 3 miesiaca bedzie mozna odetchnac z ulga. Ale nie mozna na tym sie skupiac, poza tym jestesmy przeogromnie szczesliwi i zdecydowalismy uszczesliwic rowniez najblizszych. A suwaczek mozna wziac na przyklad stad: www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php choc najpierw musisz obliczyc date porodu, ale o to widze zadbaly juz inne forumowiczki Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie. Aha, ja nie trzymalam nog w gorze, a przytulanka byly niemal codziennie, wiec nie dajcie sie zwariowac. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:15 DAD obliczy prawdopodobną datę poczęcia, porodu oraz pojawienia się charakterystycznych oznak 12. i 22. tygodnia ciąży. Otrzymany wynik jest jedynie orientacyjny. Prawdopodobna data poczęcia: 3-10-2005 Szacunkowa data urodzenia: 23-6-2006 12. tydzień rozpocznie się: 26-12-2005 22. tydzień rozpocznie się: 6-3-2006 Obecny tydzień: 3 Data pierwszego dnia ostatniej miesiączki: dzień-miesiąc-rok - - Przeciętna długość cyklu: Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:29 no już sobie zrobiłąm ale umnie koło 3.10 niebyła przytulanka az do 12.10 takze to chyba 4 tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:31 Tak jak juz wczesniej napisałam."...Ale męzowi zrobie niespodzianke. Schowałam test do pudełeczka z kartki wyciełam serduszko i napisałam miłe słowa.zamnknełam pudełko i napisałam zeby otworzył a tam bedzie niespodzianka..." Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:37 Niewiem czy utrzymam to do 3-mca bo już mi obwód pasa sie zwiekszył (nie nie od ciązy ale od jedzenia w późnych godzinkach)a jak miałam wczoraj spodnie jeansowe to mnie cały dzień brzuch bolał a jak je zdjełam było juz oki. A pozatym najbardziej chciałabym powiedzieć im na gwiazdke, ale same wiecie ,ze są rodzinne imprezki a ja np niebede pić lampki wina czy wódeczki a bedzie imprez duzo a pozatym pracuje z siostry meżem i on napewno zauważy. No musi być dobrze a przynajmniej bardzo bym chciala takze po wizycie u lekarza moze bedę juz coś wiedziała i wtedy zadecydujemy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:41 Jak się domyślą to co innego, ale sama nie chwal dnia przed zachodem słońca. Jeśli nie wiesz jak zrobić suwaczek to napisz to ci wytłumaczę krok po kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 11:04 siula 5 jakos mnie przestraszyłaś, dziwnie się czuje. Jak powiem to beda wiedzieli, kiedy jeszcze sama niewiem. Dzięki za suwaczek ale juz gobisha mi napisała jak zrobić. Biorę sie za prace.pozdrawiam pa. a z tym suwaczkiem jeszcze się wstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: Balbinko 19.10.05, 13:39 Nie chciałam cię przestraszyć, ale lepiej się powstrzymać niż później wszystkim tłumaczyć co się stało, a to nie jest przyjemny temat. Już paciorek zmówiłam za ciebie i za dzidzię. Trzymam kciuki. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: Balbinko 19.10.05, 14:15 siula wiem jak to jest naprawde ale rodzinie nie trzeba nic tłumaczyc. Nie gniewam sie tylko ciarki mi przeszły. Dziewczynki za 1,5 godzinki maz zobaczy niespodzianke ciekawe jak zareaguje hihihi. Cały dzien wypisuje do mnie sms-y jakby cos przeczuwał ale ja milcze. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Siula 20.10.05, 10:10 ile to jest "dużo" w przypadku kobiet miedzy 7-14 tc, które poronią??? więcej czy mniej niż przedwcześnie rodzące? więcej czy mniej niż rodzące po terminie? hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: Siula 20.10.05, 11:36 Statystyk nie znam dokładnych, ale u mnie w ostatnim czasie strasznie dużo młodych dziewczyn poroniło Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: Suwaczek 19.10.05, 10:53 1. wejdź na stronę www.TickerFactory.com 2. zaznacz kropeczkę przy napisie Pregnancy 3. wybierz tło suwaczka i naciśnij next 4. wybierz co ma się suwać i naciśnij next 5. na kolejnej stronie do pola Due Date wpisz termin porodu 6. na tej samej srtonie sprawdż aktualną datę i ustaw godzinę (am- do południa, pm-po południu) i naciśnij next 7. to już ostatnia strona! Masz podany adres Your Ticker URL is: z tego okienka skopiuj adres lub zapisz go sobie na kartce. 8. Teraz już tylko wejdź do internetu i wpisz to jako szukany adres - wyświetli ci się twój suwaczek. (Jak ustawisz stronę jako domową to będziesz codziennie magła sobie sprawdzać) Odpowiedz Link Zgłoś
99maja Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 14:40 Balbinko serdecznie Ci gratuluję, śledziłam Twoje wypowiedzi i cieszę się, że się udało to daje nadzieję innym. Trzymaj się ciepło i maluszek również Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 15:49 Zrobie wszystko,zeby bylo dobrze ( tyle ile bedę mogła)a wasza wiara mi pomorze.Czekam na bardzo dobre informacjie od was. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 16:05 Chciałabym dołączyć do zafasolkowanych ) Spodziewam się bliźniaków ) A przybliżony termin to 18 maj 2005 ) I dodam ze OGROMNIE się cieszę ) Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie gosiareczka!! 19.10.05, 16:11 nareszcie ktos z moim terminem )) ja tez na 18 maja 2006 ) wchodz predko na majowki forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:32 dziewczyny jak sie dzis miewacie? balbinka - jak maz zareagowal? ja sie troche denerwuje, bo raptem piersi i brodawki przestaly mnie bolec wczoraj wieczorem i nic tez nie czuje w podbrzuszu od tamtej pory.... naprawde sie denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:44 Gobisha jest podobnie jak ja początkująca i chyba jest w 4-5tc. Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:42 Gobisha, to że cie przestało boleć to nie ozn.ze jest coś nie tak. Mnie bolą cały czas sutki ale brzuch juz bardzo dawno nie boli mnie. Bolał mnie ostatnio na okresik i jak miałam chyba juz troszkę przyciasne spodnie w pasie.mi tez przeszedł juz ten objaw jakbym miała dostać okresu teraz musimy o siebie dbać, ja np. poszłam wczoraj spać o 19.00 a rano zaspałam i wstałam o 7.40 poprostu wykończe sie bez kawy i zasne w pracy hehhee. A maz jak przyszedł o 16.00 do domku i zobaczył pudeleczko z niespodzianką od razu do mnie zadzwonił byl bardzo szczęsliwy. Ale juz zaczyna od rana swoje smsiki - Jak się czuje??? jak do tej pory tylko troszke bardziej spiąca hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:45 To się ciesz i odpoczywaj na przestały (chwilowo) boleć, one nie bolą bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:49 Mi brzuch nie bolał prawie wcale, czasami pokuło w prawym czy lewym boku bo miednica się rozszerza, ale to był sporadyczny ból, piersi to faktycznie częściej dawały o sobie znać, ale też nie zeby przez cały dzień bolały. Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 10:33 dzieki dziewczyny. Jestem w 5tc. Wiem, ze panikuje, ale chyba nie ma co sie dziwic - na codzien blizej mi do pesymizmu niz optymizmu, a teraz zafasolkowalam w pierwszym cyklu prob, wiec az sie boje do konca uwierzyc w swoje szczescie. A moj biedny maz od kiedy sie dowiedzial prawie nie sypia - z radosci i ekscytacji Ja za to nie mam zadnych problemow z zasypianiem, jednak nie o godz 19 jak balbinka Odpowiedz Link Zgłoś