Dodaj do ulubionych

zafasolkowałysmy!!! :~))

19.10.05, 09:08
Gobisha i ja Balbinka, a co z reszta. Czekamy na Was.Piszcie do Nas.
Obserwuj wątek
    • andula_t Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:10
      balbinka - to wspaniale smile strasznie sie cieszę ...
      GRATULACJE WIELKIE - może mi uda się w tym miesiącu.
      pozdrówki
      • patitka3 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:13
        GRATULUJE!!! Widzisz balbinka przeczucie mnie ne myliło.Trzymam kciuki za
        spokojna ciążę. A Ty trzymaj za nassmileMam nadzieję, że niedługo do Was
        dołączymy.Pozdrawiam
    • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:19
      nadal jeszcze nie wierze....siedze w szoku z usmiechem na twarzy
      • andula_t Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:22
        nie dziwię się... ja to chyba się poryczę jak już nastąpi mój szczęśliwy dzień.
        teraz jak sobie myśle o tej chwili to wzruszam się straszliwie.
        • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:37
          andulka ja sie cieszyłam rano jak głupia tylko szkoda,że byłąm sama. Ale męzowi
          zrobie niespodzianke. Schowałam test do pudełeczka z kartki wyciełam serduszko
          i napisałam miłe słowa.zamnknełam pudełko i napisałam zeby otworzył a tam
          bedzie niespodzianka. Dziewczynki tzrymam za Was kciuki i napewno Wam sie uda.
          Ja brałam kwas foliowy no i podstawowa czynosć po przytulanki nogi wysoko do
          góry oprzeć o ściane i leżeć z 20 min. POWODZENIA trzymam za Was kciuki a Wy za
          zdrowie moje i za moja fasoleczkę.
    • dorota53 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:30
      Jeszcze na dole widnieje twoj post:"ja pragne fasolki" i doczekalas sie czego
      cie serdecznie gratuluje. Uwazajcie na siebie
    • gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:35
      gratuluje BALBINKA!!!!!!!!!!!!! Az mi sie lza w oku zakrecila smile

nasza fasolka rozwija sie:
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;12;13/st/20060625/dt/5/k/a9f9/preg.png
      • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:38
        gobisha musimy teraz dbac o siebie. Napisz mi jak robisz zakłądkę z tygodniem i
        dniem ciązy??? i jak to liczysz. ja okres miałm 17.09
      • siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:40
        Pomodlę się za ciebie i za twoją dzidzię no i za głównego sprawcę tego
        szczęśliwego zamieszania. Powodzenia
        • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:41
          dziekuje, zaraz sie popłacze.Dzięki,ze jesteście ze mna.
          • moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:49
            Balbinka, to wspaniała wiadomość, ale sie ciesze, dobrze nam wszytkim idzie i
            mam nadzieje ze do was wkrótce dołącze, włsanie wchodze w okres p łodnosci a
            owulacja około 23. Tylko z nie kłade sie z tymi nogami do góry. Pozdrawiam
            goraco
            • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:52
              moniq16 ja to słyszałam od dziewczyny która nie mogła długo zajsć w ciąze no i
              starali isę bardzo długo, wyniki oki a ciązy brak no i lekarz jej kazał lerzeć
              po przytulanku 40 min z nogami w góre i zaszła od razu. Dlatego na zapas sama
              tak zrobiłam hehhehe. No i czekamy na Ciebie i cała resztę
              • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:56
                a tak wogóle jak sie teraz zastanowilam to moje obiawy sa nikłe zero mdłosci
                oprócz tego dziwnego uczucia po imieninach, ból tylko sutek i da sie go
                przezyc, no nabrzmiałe piersi takie pełne i żyłki mi powychodzily, ale mój maz
                zauwazył,ze ja jem ostatnio niedosć ze o 22,00 to bułkę z pasztetem i duza
                iloscia musztardy no i to jest fakt.
                • moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:59
                  jak długie miałas cykle? wchodziłas na strone www.echo.3w.pl?
              • moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 09:57
                Balbinka, posłucham twoich rad i nastepne przytulanko z nogami do góry wink. jak
                czesto sie przytulaliscie w okresie płodnosci? Czy rzeczywiscei lepiej co drugi
                dzien niz codziennie? Liczyłas sobei juz opcjonalny termin porodu, chyba
                bedziesz czerwcóweczka smile
                • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:02
                  wiesz co niewiem 17 wrzesnia miałam okres (30-32) przytulanko było 8-9dc i 15-
                  17dc a potem były dni nieplodne takze niewiem od kiedy, narazie jestem w szoku
                  i mam nadzieję,ze bedzie wszystko oki. a na wizyte ide dopiero we wtorek - mozę
                  zrobi już USG a w sobote na moich i mezach imieninach powiemy całej rodzinie
                  albo pokazemy test hehehhe.
                  • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:03
                    jak mysicie dobry pomysł,zeby powiedziec rodzince, akurat wszyscy beda
                    • siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:09
                      Nie chce nic mówić, ale lepiej nie zapeszaj, odczekaj chociaz do 4 miesiąca
                      gdyż wiele dziewczyn w tygodniu tak od 7 do 14 porania, ja również leżałam w 9
                      tygodniu na podtrzymaniu. Moja koleżanka tak jak ty pragnęła dziecka, zaszła,
                      wszystkim powiedziałą i niestety wypłynął płód. Moja rada nie chwal się za
                      szybko.
                    • moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:14
                      Balbinko, załaczam Ci link gdzie mozesz sobie wyliczyc termin porodu
                      kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089903.html
                      A jezeli chodzi o twoje pytanie co do powiedzenia rodzince, to ja bym juz sie
                      wstrzymała do powiedzenia jak bedziesz po usg.
                      • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:16
                        no ja bede juz 29 października moze po USG i wiem cos na temat nie mówienia bo
                        za pierwszym razem rodzina wiedziała ale znajomi prawie nikt
                        • moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:28
                          To narazie jak wytrzymacie to sie wstrzymajcie, oni tez nie beda cie meczyc
                          ciagłymi pytanaimi czy wszytko w porzadku itd.. skoro miałas wczesniej problem.
                          ja bym tak zrobiła i powiedziała dopiero koło 3 m-ca, a narazie uczyniła to
                          malutka wasza tajemnica. Zreszta decyzja nalezy do Ciebei i meza. A jaki masz
                          pomysł na powiedzenie mezusiowi?
                        • gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:36
                          balbinko my powiedzielismy najblizszej rodzinie i przyjaciolom, choc jestesmy
                          swiadomi, za dopiero po zakonczeniu 3 miesiaca bedzie mozna odetchnac z ulga.
                          Ale nie mozna na tym sie skupiac, poza tym jestesmy przeogromnie szczesliwi i
                          zdecydowalismy uszczesliwic rowniez najblizszych.
                          A suwaczek mozna wziac na przyklad stad:

www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php
                          choc najpierw musisz obliczyc date porodu, ale o to widze zadbaly juz inne
                          forumowiczki smile
                          Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie. Aha, ja nie trzymalam nog w gorze, a
                          przytulanka byly niemal codziennie, wiec nie dajcie sie zwariowac.
                    • moniq16 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:15
                      DAD obliczy prawdopodobną datę poczęcia, porodu oraz pojawienia się
                      charakterystycznych oznak 12. i 22. tygodnia ciąży. Otrzymany wynik jest
                      jedynie orientacyjny.

Prawdopodobna data poczęcia: 3-10-2005
                      Szacunkowa data urodzenia: 23-6-2006
                      12. tydzień rozpocznie się: 26-12-2005
                      22. tydzień rozpocznie się: 6-3-2006
                      Obecny tydzień: 3
                      Data pierwszego dnia ostatniej miesiączki: dzień-miesiąc-rok - -
                      Przeciętna długość cyklu:
                      • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:29
                        no już sobie zrobiłąm ale umnie koło 3.10 niebyła przytulanka az do 12.10
                        takze to chyba 4 tydzien
                        • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:31
                          Tak jak juz wczesniej napisałam."...Ale męzowi zrobie niespodzianke. Schowałam
                          test do pudełeczka z kartki wyciełam serduszko i napisałam miłe
                          słowa.zamnknełam pudełko i napisałam zeby otworzył a tam bedzie
                          niespodzianka..."
                        • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:37
                          Niewiem czy utrzymam to do 3-mca bo już mi obwód pasa sie zwiekszył (nie nie od
                          ciązy ale od jedzenia w późnych godzinkach)a jak miałam wczoraj spodnie
                          jeansowe to mnie cały dzień brzuch bolał a jak je zdjełam było juz oki. A
                          pozatym najbardziej chciałabym powiedzieć im na gwiazdke, ale same wiecie ,ze
                          są rodzinne imprezki a ja np niebede pić lampki wina czy wódeczki a bedzie
                          imprez duzo a pozatym pracuje z siostry meżem i on napewno zauważy. No musi być
                          dobrze a przynajmniej bardzo bym chciala takze po wizycie u lekarza moze bedę
                          juz coś wiedziała i wtedy zadecydujemy co dalej.
                          • siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 10:41
                            Jak się domyślą to co innego, ale sama nie chwal dnia przed zachodem słońca.
                            Jeśli nie wiesz jak zrobić suwaczek to napisz to ci wytłumaczę krok po kroku.
                            • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 11:04
                              siula 5 jakos mnie przestraszyłaś, dziwnie się czuje. Jak powiem to beda
                              wiedzieli, kiedy jeszcze sama niewiem. Dzięki za suwaczek ale juz gobisha mi
                              napisała jak zrobić. Biorę sie za prace.pozdrawiam pa. a z tym suwaczkiem
                              jeszcze się wstrzymam.
                              • siula5 Re: Balbinko 19.10.05, 13:39
                                Nie chciałam cię przestraszyć, ale lepiej się powstrzymać niż później wszystkim
                                tłumaczyć co się stało, a to nie jest przyjemny temat.
                                Już paciorek zmówiłam za ciebie i za dzidzię. Trzymam kciuki. Powodzenia
                                • balbinka76 Re: Balbinko 19.10.05, 14:15
                                  siula wiem jak to jest naprawde ale rodzinie nie trzeba nic tłumaczyc. Nie
                                  gniewam sie tylko ciarki mi przeszły. Dziewczynki za 1,5 godzinki maz zobaczy
                                  niespodzianke ciekawe jak zareaguje hihihi. Cały dzien wypisuje do mnie sms-y
                                  jakby cos przeczuwał ale ja milcze.
                                • alfika Re: Siula 20.10.05, 10:10
                                  ile to jest "dużo" w przypadku kobiet miedzy 7-14 tc, które poronią???
                                  więcej czy mniej niż przedwcześnie rodzące?
                                  więcej czy mniej niż rodzące po terminie?
                                  hmmm...
                                  • siula5 Re: Siula 20.10.05, 11:36
                                    Statystyk nie znam dokładnych, ale u mnie w ostatnim czasie strasznie dużo
                                    młodych dziewczyn poroniło
    • siula5 Re: Suwaczek 19.10.05, 10:53
      1. wejdź na stronę www.TickerFactory.com
      2. zaznacz kropeczkę przy napisie Pregnancy
      3. wybierz tło suwaczka i naciśnij next
      4. wybierz co ma się suwać i naciśnij next
      5. na kolejnej stronie do pola Due Date wpisz termin porodu
      6. na tej samej srtonie sprawdż aktualną datę i ustaw godzinę (am- do południa,
      pm-po południu) i naciśnij next
      7. to już ostatnia strona! Masz podany adres Your Ticker URL is: z tego okienka
      skopiuj adres lub zapisz go sobie na kartce.
      8. Teraz już tylko wejdź do internetu i wpisz to jako szukany adres - wyświetli
      ci się twój suwaczek. (Jak ustawisz stronę jako domową to będziesz codziennie
      magła sobie sprawdzać)
    • 99maja Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 14:40
      Balbinko serdecznie Ci gratuluję, śledziłam Twoje wypowiedzi i cieszę się, że
      się udało to daje nadzieję innym. Trzymaj się ciepło i maluszek również
      • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 15:49
        Zrobie wszystko,zeby bylo dobrze ( tyle ile bedę mogła)a wasza wiara mi
        pomorze.Czekam na bardzo dobre informacjie od was.
        • gosiareczka Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 19.10.05, 16:05
          Chciałabym dołączyć do zafasolkowanych wink)
          Spodziewam się bliźniaków smile) A przybliżony termin to 18 maj 2005 smile)
          I dodam ze OGROMNIE się cieszę smile)
          • kkatie gosiareczka!! 19.10.05, 16:11
            nareszcie ktos z moim terminem smile))
            ja tez na 18 maja 2006 smile)
            wchodz predko na majowki
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33394
            pozdrawiam big_grin
    • gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:32
      dziewczyny jak sie dzis miewacie?
      balbinka - jak maz zareagowal?
      ja sie troche denerwuje, bo raptem piersi i brodawki przestaly mnie bolec wczoraj wieczorem i nic tez nie czuje w podbrzuszu od tamtej pory.... naprawde sie denerwuje sad
      • siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:33
        a w którym miesiącu jesteś?
        • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:44
          Gobisha jest podobnie jak ja początkująca i chyba jest w 4-5tc.
      • balbinka76 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:42
        Gobisha, to że cie przestało boleć to nie ozn.ze jest coś nie tak. Mnie bolą
        cały czas sutki ale brzuch juz bardzo dawno nie boli mnie. Bolał mnie ostatnio
        na okresik i jak miałam chyba juz troszkę przyciasne spodnie w pasie.mi tez
        przeszedł juz ten objaw jakbym miała dostać okresu teraz musimy o siebie dbać,
        ja np. poszłam wczoraj spać o 19.00 a rano zaspałam i wstałam o 7.40 poprostu
        wykończe sie bez kawy i zasne w pracy hehhee. A maz jak przyszedł o 16.00 do
        domku i zobaczył pudeleczko z niespodzianką od razu do mnie zadzwonił byl
        bardzo szczęsliwy. Ale juz zaczyna od rana swoje smsiki - Jak się czuje??? jak
        do tej pory tylko troszke bardziej spiąca hihihi.
      • siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:45
        To się ciesz i odpoczywaj na przestały (chwilowo) boleć, one nie bolą bez
        przerwy.
        • siula5 Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 09:49
          Mi brzuch nie bolał prawie wcale, czasami pokuło w prawym czy lewym boku bo
          miednica się rozszerza, ale to był sporadyczny ból, piersi to faktycznie
          częściej dawały o sobie znać, ale też nie zeby przez cały dzień bolały.
          • gobisha Re: zafasolkowałysmy!!! :~)) 20.10.05, 10:33
            dzieki dziewczyny. Jestem w 5tc. Wiem, ze panikuje, ale chyba nie ma co sie
            dziwic - na codzien blizej mi do pesymizmu niz optymizmu, a teraz
            zafasolkowalam w pierwszym cyklu prob, wiec az sie boje do konca uwierzyc w
            swoje szczescie. A moj biedny maz od kiedy sie dowiedzial prawie nie sypia - z
            radosci i ekscytacji smile Ja za to nie mam zadnych problemow z zasypianiem,
            jednak nie o godz 19 jak balbinka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka