Dodaj do ulubionych

jadłowstręt:///

20.10.05, 17:19
Nic nie mogę jeść. Na mięso nie moge się patrzeć, zjadłam z wielkim wysiłkiem
strogonowa, bo przecież musze coś jeść. I tylko czekolada, monte, nic
wartowściowego. A martwiłam się, że nie mam żadnych objawów. I jak z tym
walczyć? Czy po prostu odczekać?
Obserwuj wątek
    • justa84 Re: jadłowstręt:/// 20.10.05, 17:40
      U mnie koniec 15tc. Do tej pory mięso mi nie podchodzi. Ogólnie mało jem, ale
      przybywam na wadze. Nie martw się, dziecko czerpie z twoich zapasów. Nic wam
      nie będzie.
      • m_golightly Re: jadłowstręt:/// 20.10.05, 17:50
        nie martw się, to minie
        przeżyłam okres jadłowstrętu tak od połowy I do połowy II trymestru, każdy
        posiłek był torturą, mąż stał nade mną i pilnował żebym cokolwiek zjadła, a mi
        chciało się płakać, jedyne co mogłam zjeść to chleb z masłem i solą, schudłam
        zamiast przytyć, a dziecko jakby tego nie zauważyło, rosła sobie przez cały czas
        wręcz książkowo i tak jest do tej pory (30tc), po prostu musisz przeczekać i
        wszystko będzie ok, pzdr
    • marlii Re: jadłowstręt:/// 20.10.05, 19:21
      mam podobnie, zaczął mi sie 15t.c i przestałam jeść jakiekolwiek mięso, a na
      nic smażonego nawet patrzeć nie mogę. Wcześniej było ok, żadnych wymiotów,
      mdłości.lekarka mówi że wszystko w porządku i nie tzrega sie zmuszac do
      niczego, więc sie nie martwię i radze to samo
      • karlis76 Re: jadłowstręt:/// 20.10.05, 19:29
        mam to samo ;/ niestety od 6 tc nie moge patrzec na jedzenie, nie tylko mięso
        mi nie podchodzi ale sery,szynki itd wywołują u mnie odruch wymiotny, też boję
        się o dziecko ... nie ukrywam, iż liczę że może lada dzień w końcu się to
        skończy i się przełamie do jedzenia.... OBY!!!
        pozdrawiam
    • anaisia Re: jadłowstręt:/// 20.10.05, 19:38
      Nie martwcie się dziewczyny, jadłowstręt dość szybko mija. Ja do czwartego
      miesiąca nie mogłam przełknąć niczego do południa, po południu jakieś śmiesznie
      małe porcje. W pierwszym trymestrze przez mdłosci i wymioty straciłam 3 kilo
      ale potem wszystko nadrobiłamsmilesmile Ale przyznaję, ze mdłosci są na prawdę
      nieznośne. Trzymajcie się!
    • agab26 Re: jadłowstręt:/// 20.10.05, 19:52
      Ja mam podobnie. Na poczatku ciąży nie mogłam w ogóle jeść tak mnie mdliło.
      Jadłam tylko kwaśne. wszyscy mówili, że będzie chłopiec (a będzie dziewczynkasmile.
      Potem mi przeszło, ale mięsa nadal nie "trawię". Piję tylko mleko i jem płatki
      Nestle. podobno organizm sam się domaga pewnych składników odzywczych. Stąd może
      te dziwne zachcianki ciążowe. Nie masz co sie martwić, jeszcze ci się nie raz w
      ciąży smak zmieni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka