lucerka 23.10.05, 19:18 czesc dziewczyny, jestem w 24 tc. Przez cala ciaze odbija mi sie strasznie...co tu duzo mowic - bekam jak szewc!!!!i to czesto! czy to normalne? pozdrawiam lucerka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolinka2 Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:32 ja bekam od miesiąca , no prawie... Odpowiedz Link Zgłoś
marybg Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:33 Jestem w 28t.c. i mam to samo!!!Okropieństwo!To wariant normy, mamy trochę rozluźnione wpusty do żołądka-ach te hormony!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:37 dzieki, czyli nie jestem sama! czasem sie zastanawiam, co moi sasiedzi o mnie mysla jak dam taki koncert (w domu sie nie powstrzymuje). Czy mozna temu jakos zaradzic? czy trzeba "dobekac" do konca ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
elennara Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:42 U mnie to samo, prawie cały czas bekam, w domu to jeszcze nie problem, ale poza nim? Też mi się strasznie chce, a muszę się powstrzymać, może zna ktoś jakiś dobry sposób aby to ustało? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 20:37 Nie wiem co Ci poradzić. Mi samo przeszło około 15 tc. Ale jak chciałam mieć chwilę spokoju to napiłam się coli i jak się kilka razy solidnie odbiło to potem było przez jakiś czas lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mija4walles Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 21:00 no to przybij piatke mi tez i to jak a to dopiero 19tc Odpowiedz Link Zgłoś
m_golightly Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 21:04 wstyd się przyznać ale mi się dodatkowo ulewa, zwłaszcza po większym posiłku... o bekaniu już nie wspomnę ale podobno nic na to nie poradzimy, rozluźniły się mięśnie trzymające przełyk, hormony... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: odbijanie sie w czasie ciazy 24.10.05, 09:55 Też bekam :o) i zwalam zawsze winę na psa ;o) hihihihi (bo mój pies to potrafi beknąć na cały dom czasem) Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie ZiolowyR 24.10.05, 10:49 Miewam podobne dolegliwosci z delikatnym jakby odbijaniem ale odkad pije swietna herbatke "Ziolowy raj" Vitaksu, swietnie sluzy i tym moim ciazowym dyskomfortom! W jej skladzie sa cztery ziola: mieta i koper ktore jak wiemy maja dzialanie rozkurczowe i reguluja proces trawienia; rumianek i tymianek ktore to lagodza uklad pokarmowy. Napar Ziolowego raju swietnie dziala na moje wzdecia, bole brzucha, skurcze jelit jest tez dobry przy zgadze i wlasnie takim jaklby odbijaniom. Kompilacja tych ziol ma calkiem przyjemny smak wiec pije ja nawet zamiast zwyklej herbaty po posilkach. Jestem fanka herbatek Vitaksu i wiem, ze tej nowosci chyba jeszcze nie ma we wszystkich sklepach ale badzcie czujne. Ja kupilam promocyjne opakowania dolaczone do zwyklej miety ( razem 2,59) w markecie Alma w Krakowie, a teraz w Rosmanie i niektorych sklepach spozywczych pojawila sie ta herbatka ( op 20 torebek kosztuje ok.3,20). Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 24.10.05, 10:52 A mnie na moją zgagę i bekanie nawet ta herbatka nie pomaga A nawet wręcz mam wrażenie, że zgaga jest po niej jeszcze bardziej paląca! Moja teściowa twierdzi, xe może mi nie służy mięta w niej zawarta. Ponieważ mięta powoduje wydzielanie soków trawiennych- a co za ty idzie większą zgagę. Ale wiem, że są osoby którym ta herbatka bardzo pomaga. Na mnie działa obrzydliwoe smierdząca i powodująca odruch wymiotny woda Żuber. Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 24.10.05, 10:55 Oj i ja chyba będę musiała taką herbatkę sobie kupić - tez mi sie odbija - w pierwszej ciąży tez tak miałam, ale za to pocieszam sie, iz nie mam ani mdłości, ani nie wymiotuję, a jakiś objaw ciążowy wypadałoby jednak miec.... TYlko - ja tak nie lubię mięty w herbacie, mocno ją sie czuje? Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.sw Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 25.10.05, 15:31 u mnie też jest problem z tym odbijaniem a tu dopiero 11 tydzień.Przy pierwszej ciąży tak nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
m23p31 Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 25.10.05, 15:47 ja czesto mam czkawkę, ale nie wiem czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
m23p31 Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 25.10.05, 15:47 ja czesto mam czkawkę, ale nie wiem czemu. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20724;116/st/20060212/dt/6/k/df53/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: chimba 26.10.05, 09:49 Najlepiej sprobuj ale dla mnie smak miety w tej herbatce jest niewyczuwalny a napoj na prwde smaczny. No i dziala) Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 09:24 dziekuje wam za wasze posty. teraz ja kazdym razem, kiedy mi sie odbija, mysle sobie: nie jestem sama Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 09:46 My z mężem śmieliśmy się z tego bekania. Ile razy wymsknęło mi się soczyste "bee" mój skarb stwierdzał "Tak, zgadzam się z Tobą całkowicie". Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 09:59 ja jestem juz w 36 tc i bekam doslownie po wszytkim, nawet po herbacie. To nie jest tez zwykle bekniecie tylko seria, 15-20 bekniec na godzine. Maz ciagle tylko powtarza zebym przestala, bo to nie ladnie. Ja jednak musze sobie odbeknac, bo jak nie to albo mi sie ulewa, albo dopada mnie niesamowita zgada. Koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 10:16 Dołączam do klubu bekaczy mamtak już od kilku miesięcy i pewnie do końca to potrwa i w zasadzie juz na to nie zwracam uwagi - no może jak gdzieś jestem poza domem to wtedy a herbatka Vitaxu jest pyszna, ja kupiłam w realu. Generalnie nie lubię ziół, poza miętą a ta jest naprawdę pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś