Dodaj do ulubionych

odbijanie sie w czasie ciazy

23.10.05, 19:18
czesc dziewczyny, jestem w 24 tc. Przez cala ciaze odbija mi sie
strasznie...co tu duzo mowic - bekam jak szewc!!!!i to czesto! czy to normalne?
pozdrawiam
lucerka
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:32
      ja bekam od miesiąca smile, no prawie...
    • marybg Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:33
      Jestem w 28t.c. i mam to samo!!!Okropieństwo!To wariant normy, mamy trochę
      rozluźnione wpusty do żołądka-ach te hormony!Pozdrawiam.
    • lucerka Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:37
      dzieki, czyli nie jestem sama!
      czasem sie zastanawiam, co moi sasiedzi o mnie mysla jak dam taki koncert (w
      domu sie nie powstrzymuje).
      Czy mozna temu jakos zaradzic? czy trzeba "dobekac" do konca ciazy?
    • elennara Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 19:42
      U mnie to samo, prawie cały czas bekam, w domu to jeszcze nie problem, ale poza
      nim? Też mi się strasznie chce, a muszę się powstrzymać, może zna ktoś jakiś
      dobry sposób aby to ustało?
    • karolinazajac Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 20:37
      Nie wiem co Ci poradzić. Mi samo przeszło około 15 tc. Ale jak chciałam mieć
      chwilę spokoju to napiłam się coli i jak się kilka razy solidnie odbiło to
      potem było przez jakiś czas lepiej.
    • mija4walles Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 21:00
      no to przybij piatke mi tez i to jak a to dopiero 19tc
      • m_golightly Re: odbijanie sie w czasie ciazy 23.10.05, 21:04
        wstyd się przyznać ale mi się dodatkowo ulewa, zwłaszcza po większym posiłku...
        o bekaniu już nie wspomnę ale podobno nic na to nie poradzimy, rozluźniły się
        mięśnie trzymające przełyk, hormony... pzdr
    • psychogirl Re: odbijanie sie w czasie ciazy 24.10.05, 09:55
      Też bekam :o) i zwalam zawsze winę na psa ;o) hihihihi (bo mój pies to potrafi
      beknąć na cały dom czasem)
      • kokons Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie ZiolowyR 24.10.05, 10:49
        Miewam podobne dolegliwosci z delikatnym jakby odbijaniem ale odkad pije
        swietna herbatke "Ziolowy raj" Vitaksu, swietnie sluzy i tym moim ciazowym
        dyskomfortom! W jej skladzie sa cztery ziola: mieta i koper ktore jak wiemy
        maja dzialanie rozkurczowe i reguluja proces trawienia; rumianek i tymianek
        ktore to lagodza uklad pokarmowy.
        Napar Ziolowego raju swietnie dziala na moje wzdecia, bole brzucha, skurcze
        jelit jest tez dobry przy zgadze i wlasnie takim jaklby odbijaniom. Kompilacja
        tych ziol ma calkiem przyjemny smak wiec pije ja nawet zamiast zwyklej herbaty
        po posilkach.
        Jestem fanka herbatek Vitaksu i wiem, ze tej nowosci chyba jeszcze nie ma we
        wszystkich sklepach ale badzcie czujne. Ja kupilam promocyjne opakowania
        dolaczone do zwyklej miety ( razem 2,59) w markecie Alma w Krakowie, a teraz w
        Rosmanie i niektorych sklepach spozywczych pojawila sie ta herbatka ( op 20
        torebek kosztuje ok.3,20).
        Na zdrowie!
        • pimpusia77 Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 24.10.05, 10:52
          A mnie na moją zgagę i bekanie nawet ta herbatka nie pomaga sad A nawet wręcz mam wrażenie, że
          zgaga jest po niej jeszcze bardziej paląca! Moja teściowa twierdzi, xe może mi nie służy mięta w niej
          zawarta. Ponieważ mięta powoduje wydzielanie soków trawiennych- a co za ty idzie większą zgagę. Ale
          wiem, że są osoby którym ta herbatka bardzo pomaga.
          Na mnie działa obrzydliwoe smierdząca i powodująca odruch wymiotny woda Żuber.
        • chimba Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 24.10.05, 10:55
          Oj i ja chyba będę musiała taką herbatkę sobie kupić - tez mi sie odbija - w
          pierwszej ciąży tez tak miałam, ale za to pocieszam sie, iz nie mam ani
          mdłości, ani nie wymiotuję, a jakiś objaw ciążowy wypadałoby jednak miec....
          TYlko - ja tak nie lubię mięty w herbacie, mocno ją sie czuje?
          • grazia.sw Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 25.10.05, 15:31
            u mnie też jest problem z tym odbijaniem a tu dopiero 11 tydzień.Przy pierwszej
            ciąży tak nie miałam
            • m23p31 Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 25.10.05, 15:47
              ja czesto mam czkawkę, ale nie wiem czemu.
            • m23p31 Re: odbijanie sie w czasie ciazy - pijcie Ziolowy 25.10.05, 15:47
              ja czesto mam czkawkę, ale nie wiem czemu.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20724;116/st/20060212/dt/6/k/df53/preg.png
          • kokons Re: chimba 26.10.05, 09:49
            Najlepiej sprobuj ale dla mnie smak miety w tej herbatce jest niewyczuwalny a
            napoj na prwde smaczny. No i dziala)
    • lucerka Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 09:24
      dziekuje wam za wasze posty. teraz ja kazdym razem, kiedy mi sie odbija, mysle
      sobie: nie jestem sama smile
      • karolinazajac Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 09:46
        My z mężem śmieliśmy się z tego bekania. Ile razy wymsknęło mi się
        soczyste "bee" mój skarb stwierdzał "Tak, zgadzam się z Tobą całkowicie".
        • konefka29 Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 09:59
          ja jestem juz w 36 tc i bekam doslownie po wszytkim, nawet po herbacie. To nie
          jest tez zwykle bekniecie tylko seria, 15-20 bekniec na godzine. Maz ciagle
          tylko powtarza zebym przestala, bo to nie ladnie. Ja jednak musze sobie
          odbeknac, bo jak nie to albo mi sie ulewa, albo dopada mnie niesamowita zgada.
          Koszmar!
    • muchomorek23 Re: odbijanie sie w czasie ciazy 26.10.05, 10:16
      Dołączam do klubu bekaczysmile mamtak już od kilku miesięcy i pewnie do końca to
      potrwa i w zasadzie juz na to nie zwracam uwagi - no może jak gdzieś jestem
      poza domem to wtedywink
      a herbatka Vitaxu jest pyszna, ja kupiłam w realu. Generalnie nie lubię ziół,
      poza miętą a ta jest naprawdę pyszna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka