Dodaj do ulubionych

Plamienie-6 tydzień

27.10.05, 12:01
Witajcie,dzisiaj w nocy zauważyłam niewielkie plamienie,takie różowawe,ale
dosłownie kilka kropel.Teraz jest już w porządku,czy mam się martwić?Czy
niezwłocznie iść do lekarza?A może tak czasami może być?Dodam,ze brzuch mnie
narazie nie boli.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pimpusia77 Re: Plamienie-6 tydzień 27.10.05, 12:04
      Ja też plamiłam w tym okresie ciąży. Gin przepisała mi Luteinę i za kilka dni plamienie ustało. Myślę, że
      jeśli było to jednorazowe plamienie to nie masz po co się wybierać, ale jeśli się powtarza, to lepiej idź do
      lekarza. Wiele dziewczyn plami na początku ciąży i dostają Luteinę i po krzyku smile
    • marcysia801 Re: Plamienie-6 tydzień 27.10.05, 12:14
      Radzę nie czekać tylko wybrać się do lekarza!!!!!!!!!!
    • anjany Re: Plamienie-6 tydzień 27.10.05, 12:15
      ja jestem w 7 tc i prawie od tygodnia mam plamienie i tak naprawdę plamienie (
      brunatne czy brązowe czy nawet sporadycznie o zabarwieniu krwi jest całkiem
      normalnym zjawiskiem w początkowym etapie ciąży dla wielu kobiet. Mimo to jest
      jednak niepokojące i lekarze zazwyczaj przepisuja duphaston bądź luteinę czyli
      po prostu(progesteron)na wypadek bdyby organizm produkował go za mało, nim
      zacznie go produkować w odpowiedniej ilości łożysko. Ale ot podobno dotyczy
      niewielkiej ilości kobiet Tak czy inaczej dla własnego spokoju idź do lekarza
      albo zadzwoń i zapytaj co robić. ja plamiłam w piewrszej ciąży (mam 3-letnią
      córcię) i plamię teraz też. Tak więc już sie tak tego nie obawiam. Bioorę
      jednak przezornie duphaston. Natomiast krwawienie zawsze musi się skończyć
      wizytą u lekarza bądź w szpitalu... Jest bardziej niepokojące. pozdrawiam, i
      życzę spokojnej ciąży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka