30.10.05, 23:42
Dziewczyny, dzis przezylam szoksmile).Jeszcze wczoraj i pzredwczoraj nie mialam
brzucha, a dzis rano wstaje, a tam brzuszysko smile.Moja tesciowa , ktora
widziala mnie 3 dni temu, az sie ucieszyla na moj widok ze slowami: zaczyna
rosnac.To drugi tydzien 5 miesiaca.Czy wam tez brzuszki wyskoczyly tak
nagle?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 2anki Re: brzuch 30.10.05, 23:48
      mój tak rósł pomału aż do dnia ślubu a na drugi dzień od poprawin zaczął się
      kolosalnie powiększać że wszyscy się dziwili że mam taki DUŻY brzuch a
      wcześniej nie było go aż tak widać- 5 i pól miesiąca.A teraz wyglądam jak
      wielorybsmile)
      • niunia64 Re: brzuch 31.10.05, 00:07
        Mój tam rósł stopniowo, od 2m-ca już niue dopinałam praktycznie starych
        jeansów, a w 5 to był kawał brzucha!!! Skoro wyskoczył Ci tak nagle, bo tak
        bywa u niektórych to uważaj na rozstępy, bo jak rośnie stopniowo to jest pod
        tym względem lepiej, ale smaruj sie 2 razy dziennie! Polecam Fissan, używam od
        początku, kosztowne to, bo teraz mi 1 na tydzień idzie przy moich gabarytach,
        ale dzięki Bogu nie mam rozstępów, a przytyłam 25 kg!!! Pozdrawiam, 38 tc.
        • luna333 Re: brzuch 31.10.05, 06:32
          mój wyskoczył gwałtownie - około 16-18 tygodnia - później do 33tc rósł sobie stopniowo by następnie około 35tc zmasakrować mi skórę rozstępami - w 40tc wyglądałam jakbym się spodziewała trojaczków smile Brzuch i jego wielkość to sprawa bardzo indywidualna i wcale nie ma bezpośredniego powiązania z wielkością dziecka - mamy z małymi brzuszkami urodziły duże dzieci te z wielkimi urodziły kruszynki. U mnie akurat się sprawdziło że miałam i wielki brzuch i duże dziecko (4300) smile to tak na zapas napisałam - troszkę odbiegając od tematu smile pozdrawiam i życzę spokojnej, radosnej ciąży i zdrowego dzieciaczka
    • monia214 Re: brzuch 31.10.05, 07:30
      --------------------------------------------------------------------------------
      Witajcie dziewczyny juz sama nie wiem co mam robic... moj okres spoznial se
      nie cale 3tyg. po 10 dniach spozniania zrobilam test ciazowy wyszedl
      negatywny wiec poszlam do lekarza przepisal mi luteine mialam brac przez 5dni
      i pozniej czekac i wkoncu po 5dniach dostala bylam szczesliwa jak nigdy
      ale... mialam ja 11 dni ale bylo tylko 1 dzien przerwy i znow wrocila sad nie
      wiem co mam robic czy moge byc w ciazy?? nie mam wiekszych objawow zadnych
      dolegliwosci... sama nie wiem co mam robic a moj chlopak tym bardziej martwi
      sie i nie wiem... POMOZCIE mi!!!! PILNE
    • gonia28b Re: brzuch 31.10.05, 09:21
      Mi też tak smile))
      • simonkapl Re: brzuch 31.10.05, 12:12
        Zapomnialam dodac pisac o moim brzuchu, ze wlasciwie jest tylko pod pempkiem, a
        talia zachowana.Na razie wlaze w ciuchy sprzed ciazy, ale cos mi sie zdaje ze
        nie na dlugo.Ide dzis jakies spodnie zakupic, w razie czego.Co do rozstepow
        smaruje sie od 3 miesiaca, na azie nie ma, ale podobno jak maja byc, to i tak
        beda nawet ze smarowaniem.Pozdrawiam
        • eps Re: brzuch 31.10.05, 13:06
          Mi brzuch rośnie dość miarowo od początku. Teraz już nieżle wystaje a z racji
          tego że jestem przy kości w miejscu pępka zrobił mi sie krater (tak jakby pępek
          pozostał w miejscu pomimo rosnięcia brzucha), wygląda jak wciągnięty do środka.
          • amilos Re: brzuch 31.10.05, 13:31
            mi właśnie tak na początku piątego miesiąca urósł, ale tez tylko pod pępkiem,
            talia zachowana. Rośnie mi tylko środek brzucha, i wygląda na taki spiczasty,
            więc już go dobrze widać.
    • hanula12 Re: brzuch 31.10.05, 14:20
      mnie też wyskoczył nagle, tak około 17-18tc. w jednym tygodniu wyskoczył -
      nawet moja mama która widziała mnie kilka dni wcześniej powiedziała, że brzuch
      mi urósł(nie że przytyłam, tylko właśnie brzuch) i w tym samym tyg. poczułam
      juz takie jednoznaczne kopnięcia i poruszania się dzidzi(wcześniej
      zastanawiałam się czy to na pewno ono czy może jelita albo nie wiem co).
      • simonkapl Re: brzuch 31.10.05, 18:30
        Ty wiesz,z e u mnie podobnie.Jestem wlasnie w 20 tc i czuje w nocy cos jakby
        ruchy.I wlasnie pwoiekszyl sie brzuch, ale dzis jest mniejszy niz wczoraj.
        Pojechalam na zakupy ciuchow ciazowych, ale jak biore moj rozmiar, wszytsko wisi
        w brzuchu, nawet jak na maxa reguluje.Takze pochodze jeszce w swoich
        ciuchach.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka