Dodaj do ulubionych

objawy porodu...

03.11.05, 13:56
jak sie u was objawialy poczatki porodu.Roznie to bywa w koncu, a ciekawa
jestem co najczesciej oznacza iz dzidzia pcha sie na swiat. No i ciekawi mnie
ile wczesniej pojechalyscie do szpitala...
Czy czop zawsze odchodzi na kilka dni przed..?
Obserwuj wątek
    • e-go Re: objawy porodu... 03.11.05, 17:45
      napisze Ci jak to u mnie przebiegało smile
      pierwsza ciąża - cały dzien czułąm się jakoś tak dziwacznie, zaczynały się
      skurcze ale były sporadyczne, wieczorem odszedł mi czop sluzowy, więc wzielam
      gorąca kąpiel i polozylam sie do łózka - o spaniu nie bylo mowy, bo skurcze
      stawaly się coraz częstsze - ok godz. 1 w nocy obuzilam męża i powiedzialam że
      to już smile skurcze byly co 5-7 minut - no i pojechalismy do szpitala
      urodzilam dopiero nad ranem o 7.20 ...
      w drugiej ciąży (urodzilam 28.09.2005 smile bylo tak:
      kilka dni przed pojawiły się (zwłaszcza w nocy) skurcze przepowiadające - taki
      tępy ból w dole brzucha jak na okres - podobno takie skurcze mogą pojawiać
      sięduzo wcześniej... no i czułam się ogólnie mówiąc dziwnie - jakby na grypę
      czy coś w tym rodzaju
      w dniu porodu w nocy pojawiły się skurcze - już bolesne ale rzadkie
      rano odszedł czop sluzowy - więc gorąca kąpiel, posprzątalam w domu, zmyłam
      podłogę (he, he to był impuls z duża dawką energii smile i juz skurcze były dość
      regularne i takie bolące, że nie moglam juz nic robic, wiec zadzwonilam po męża
      i pojechaliśmy do szpitala
      i powiem Ci , że wcale nie bylam pewna czy to juz - 15 min siedzielismy w
      samochodzie przed szpitalem bo nie wiedzialam czy mnie nie odesla do domu wink
      ale za drugim razem porod byl ekspresowy - przyjeli mnie o 15.30 do szpitala a
      o 17.05 maluszek był już na świecie smile
      jest jakis taki instynkt, ktory podpowiiada ze to juz smile kwestia tylko czasu,
      jaki spedza sie w szpitalu - mozna pojechac wczesniej i dluzej byc w szpitalu
      lub pozniej, co zdecydowanie polecam - szpital nie jest milym miejscem mimo
      wszystko
      ak masz jakies pytnia - chetnie odpowiem smile
      pozdrawiam i zycze porodu ekspresowego smile
      Gosia
      • jpetryka Re: objawy porodu... 03.11.05, 17:58
        super. Przy pierwszym porodzie to mimo skurczow co 5-7 min. troszke to u ciebie
        trwalo... ale drugi porod to pozazdroscic ci mozna smile)))a w krzyzu nie bolalo
        cie>? bo ja mam taki bol tepy...a to konczy sie 39 tc. i juz sie nie moge
        doczekac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka