niunia64 05.11.05, 11:51 Tak sobie pomyślałam, czy któras z Was stosowała te motodę planowania płci dziecka, chodzi o selekcję plemników? Pytam z ciekawości ile to kosztuje i w jakim % się sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_007 Re: Planowanie płci- selekcja plemników 05.11.05, 14:53 w in-vitro czy innych zapłodnieniach pozaustrojowych w "to się bawią" tanie nie jest napewno,za to skuteczne prawie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Planowanie płci- selekcja plemników 05.11.05, 15:22 niunia64 napisała: > Tak sobie pomyślałam, czy któras z Was stosowała te motodę planowania płci > dziecka, chodzi o selekcję plemników? Pytam z ciekawości ile to kosztuje i w > jakim % się sprawdza? w polsce tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Planowanie płci- selekcja plemników 05.11.05, 15:27 pimpek_sadelko napisała: > w polsce tego nie ma. i tu się mylisz -przy in-vitro selekcjonują Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Planowanie płci- selekcja plemników 05.11.05, 15:29 nie myle sie. nie ma w polsce mozliwosci selekcji plemnikow z wyborem plci. nie robia tego ani w novum, ani w bialymstoku ani w invikcie... to sa najbardziej liczace sie osrodki w polsce robiace inv Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Planowanie płci- selekcja plemników 05.11.05, 18:09 Wydaje mi sie że pimpek ma rację. Mój szef z pracy z żoną mają problem tego typu ze jak ona zajdzie w ciaże i bedzie dziewczynka, to zawsze w 6 miesiącu ciaży przedwcześnie sie urodzi i zawsze umrze niestety (juz 2 razy im się zdarzyło). Coś tam jest nie tak z plemnikami żeńskimi. I chociaz kasy mają jak lodu i ogromne pragnienie drugiego dziecka (mają synka) to w żadnej klinice nie doradzili im selekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jamile mika_007 05.11.05, 18:46 www.ibb.waw.pl/~ptgc/index.php?subpage=konwencja rozdział IV, art. 14 Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Planowanie płci- selekcja plemników 05.11.05, 18:59 Szczerze mówiąc jak już poodchodzę od in vitro to jest mi OBOJETNE jakiej płci będzie dziecko. Byle by BYŁO. Ale rozumiem sytuację, że np ciąża np z dziewczynką skończy się źle i do tego potrzebna jest selekcja. Odpowiedz Link Zgłoś