Dodaj do ulubionych

jak wygląda odejście wód płodowych?

17.11.05, 09:12
Chodzi mi o to, czy dużo ich jest np. "chlustają" z kroku, czy sączą się powoli?
I czy będę wiedziała na pewno, że to już?
pozdr
Obserwuj wątek
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 09:33
      ja, gdy odeszły mi wody leżałam sobie na łóżku i wreszcie chciałam usnąć po
      męczącym dniu ... poczułam najpierw wilgoć w majtkach i myślałam po prostu, że
      to wydzielina z pochwy ... no ale przekręciłam się na bok i wylało się ze mnie
      jakieś 1/4 szklanki w przenośni ... jak już wstałam to lało się non stop po
      troszke.

do szpitala miałam jakieś 25km także na siedzenie położyliśmy koc a między
      nóżki ręcznik big_grinbig_grinbig_grin

gdzieś po 10 minutach od ulewania się wód płodowych poczułam pierwsze skurcze
      co 5 minut.

uwierz mi, że będziesz wiedziała, że to już !
    • zuza2be Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 11:11
      mnie odeszly jednorazowo wprost do toalety, nawet o tym nie wiedzialam
      (poczatek porodu zaczal sie u mnie biegunka...), dowiedzialam sie dopiero w
      szpitalu i to kiedy lekarz mnie zapytal kiedy odeszly wody.
      takze kazdy porod jest inny... i nie zawsze wszystko wiadomo....
      • martunia78 Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 11:33
        Mi odeszły chlustając, potem się sącząc, ale nie miałam skurczów w efekcie poród
        był wywoływanyuncertain
    • aranxa Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 11:32
      Aha i jeszcze jedno. Czy wyglądają one jak upławy (np są białawe), czy raczej
      przypominają zwykłą wodę?
    • monasd74 Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 11:42
      prawidłowe wyglądają jak zwykła woda, ale mogą też być np. zielone (jeżeli
      dziecko oddało smółkę)- wtedy konieczne są dodtkowe badania dziecka po
      porodzie, ale rzeczywiście odejścia wód płodowych nie da się przeoczyć.
    • chimba Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 11:49
      a ja sobie lezałam "spokojnie" pod kroplówką na wywołanie porodu, leżałam bo
      miałam akurat robione ktg, i poczułam, ze coś we mnie pęka.. i dosłownie za
      kilka sekund wyleciały ze mnie wody w dużej ilości, co prawda przezroczyste,
      ale podbarwione krwią - ponoć tak może być, pytałam położnej czy wszystko w
      dobrze, ona powiedziała, ze tak, a jej wierze, bo to znajoma. A potem przez
      jakiś czas jeszcze mi się sączyły te wody...
    • gemmavera Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 12:24
      Jeżeli główka dziecka jest wstawiona i stoisz, raczej nie będzie efektu
      chluśnięcia. smile Natomiast jak się leży, to wtedy może chlusnąć. U mnie tak było
      za pierwszym razem - zdawało mi się, że słyszę pęknięcie balonika wink) i wylało
      się tego sporo (wyglądało jak woda, tyle że ciepła smile). Ale jak już wstałam,
      było tylko sączenie.
      • milla1 Re: jak wygląda odejście wód płodowych? 17.11.05, 13:33
        Ja równiez uslyszalam delikatne chrupnięciesmile Ale na początku myślałam, że to
        wydzielina, więc poszlam się polożyć. W końcu zadzwoniłam do polożnej i ona
        potwierdziła że to pewnie wody odchodzą. Pęcherz pękł mi od góry więc wody
        sączyly się od 19tej do 4rano aż go nie przebili i nastąpił postęp akcji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka