koza_w_rajtuzach 18.11.05, 19:01 Jak wygląda czop i jak wyglądają wody płodowe? I jeśli wydobywa się ze mnie przezroczysta maź, to co to być może? Pewnie nic, co miałoby wspólnego z wodami płodowymi lub czopem, ale dobrze byłoby się przy okazji i tego dowiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 19:44 Z powodu braku odpowiedzi dodam coś jeszcze. Wczoraj wieczorem poczułam nagle, że mam mokro. Kiedy popędziłam sprawdzić co to takiego, okazało się, że jest to coś białego, o dość gęstej konsystencji. Zaraz przed napisaniem poprzedniego postu również poczułam coś mokrego. Tym razem było to przezroczyste. Dalej mi się to sączy, tylko, że bardzo delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 19:51 Czop jest gęsty i ciągnący.Taka trochę kluska(gęściejszy niż kisiel)Napewno nie płynny.Mój był lekko podbarwiony bo widocznie naczynka na szyjce popękały.I odklejał się po trochu przez kilka dni.A wody to są raczej przezroczyste.Sama nie widziałam bo odeszły w czasie porodu ale gdy mojej znajomej odchodziły to miała wrażenie,że ciągle sika. Może poprostu masz obfitszą wydzielinę?Rany jak ja bym chciała być na Twoim miejscu.A u mnie to dopiero 8 tc i jeszcze tttyyyllleee czasu Karina i Dzidziulek Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 19:59 Właśnie wczorajsza wydzielina była bardzo gęsta i ciągnąca. Ale być może to były jakieś takie dziwne (??) upławy. A to coś przezroczystego to mam nadzieję, że nie wody. Nie czuję się wcale tak jakbym miała urodzić (biegam jeszcze, skaczę, czuję się rewelacyjnie) - zresztą to jeszcze nie jest mój czas. Dopiero podchodzę pod ósmy miesiąc (nie wiem dokładnie kiedy - bo każde USG inaczej mówi). Mam nadzieję, że do stycznia dotrwam jeszcze, bo nie chcę mieć zaraz po urodzeniu rocznego dzidziusia . Zobaczysz - szybko Ci ciąża zleci. Sama jestem w szoku, że już w takiej zaawansowanej jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 20:09 Mój czop się nie rozpływal.Mogłam go normalnie wziąć w palce.Własnie taka wyrażna ciągnąca się kluska.Ale dla pewności może skontaktuj się z ginem bo może faktycznie już coś się zaczyna. Karina i Dzidziulek Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 20:14 Jutro się skontaktuje. Mąż mnie zostawił samą w domu - poszedł z kolegami na piwo, a to on ma nr telefonu do mojej ginekolog. Nie mogę się do niego dodzwonić, bo chyba nie ma zasięgu. Ale nie wydaje mi się raczej by coś się już zaczynało. Czuję się normalnie a dziecko wierci się tak jak zawsze. Przed porodem raczej chyba maluchy zawsze się uspokajają i mało się ruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 20:16 Tego to ja już nie wiem.Moja Oliwka porostu któregoś ranka(dzien po terminie) już sie nie ruszała.A wieczorem kopała jeszcze jak zwykle. Karina i Dzidziulek Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 20:14 A co do dłużenia to mi dłuży się z jednego ( a w zasadzie )dwóch tragicznych powodów.W kwietniu w 40 tc stwierdzono,ze moja Oliwka nie żyje.Musiałam urodzić ale dziecka nie mam.Potem szybko była kolejna ciąża którą poroniłam.I tak to się już ciągnie i ciągnie a do dziecka ciągle tak daleko Mam wrażenie,że od sierpnia zeszłego roku(bo wtedy dowiedziałam się o Oliwce) jestem w ciąży a dzdzia to taka marchewka,którą ktoś okrutnie macha mi przed nosem. No ale nie smucę już.Zadzwon do gina dla spokoju albo pojedż do szpitala.Niech sprawdzą co i jak. Karina i Dzidziulek Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 20:49 Bardzo mi przykro z powodu Twoich doświadczeń. Bądź jednak dobrej myśli - na pewno tym razem będzie wszystko w porządku. W końcu doczekasz się swojego upragnionego dzidziulka. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia2001 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 21:01 Mi jak odchodzil czop to wyglądało jakbym dostała okres bo wkładka była z krwistą wydzieliną a jesli chodzi o wody to powinny miec bardzo jaśniutki rózowy kolor. Na wszelki wypadek wez wkładke i jedz do szpitala tam mają taki płyn który zabarwi ci wkładke na niebiesko jak to bedą wody.U mnie tak było.Cos mi pociekło i pojechałam do szpitala a tam sprawdzili wkładke i okazało sie ze to wody i tak juz zostałam w szpitalu a nastepnego dnia na świecie był już mój synek.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ankat80 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 22:13 A u mnie się wczoraj okazało, ze odchodzi mi czop... własnie taka gęsta wydzielina (wczoraj była zabarwiona na brunatno) i właśnie w szpitalu stwierdzili, ze to nie wody, a czop własnie (u mnie po prostu schodzi powoli). A zwiększoną wydzielinę mam właśnie od około 8 mca, czyli już jakis czas)) Podobno pod koniec ciąży może się zwiększyć jej ilość... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 22:21 > A zwiększoną wydzielinę mam właśnie od około 8 mca, czyli już jakis czas)) > Podobno pod koniec ciąży może się zwiększyć jej ilość... To jestem już całkiem uspokojona. Na pewno nie jest to nic groźnego ani zapowiadającego poród, bo oprócz tego nie mam żadnych innych symptomów. Żadnych skurczów, opadającego brzucha, a dziecko wesoło kica w brzuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
ankat80 Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 22:25 Oby jak najdłużej)) (ale bez przesady))) Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 22:47 Moga to byc wody plodowe. Mi tak cieklo cala noc bez skurczy. Czylam sie zupelnie normalnie i dzidzius tez kopal jak zwykle. Mi wody tak zaczely cieknac o 6 wieczorem w piatek, skurcze bezbolesne zaczely sie o 4:30 rano w sobote, urodzilam synka o 6:52 (czyli ok.12 godzin po tym jak zaczelo mi cieknac) Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: wody płodowe / czop 18.11.05, 23:31 To moga byc wody plodowe.Mnie przy starszym synku tak dziwnie lecialy[na kilkanascie godzin przed porodem].Moga sie mieszac[jezeli to sa niewielkie ilosci]z sluzem z pochwy.Jak odchodza wody,to nie mozesz ich powstrzymac.Nie musisz czuc zadnych skurczy ani bolu,a mimo wszystko moze sie wlasnie zaczynac porod.Najlepiej jednak bedzie jak zadzwonisz do swojego lekarza.I nie martw sie,takie objawy nie wygladaja na nic zlego.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś