Dodaj do ulubionych

2 ciąża?

22.11.05, 11:56
wszędzie szukałam odpowiedzi, ale albo źle trafiałam, albo źle mi z oczu
patrzywink. Moja córcia ma 14 miesięcy przeszło, wisi na cycu 6razy w nocy i do
4 razy w dzień, cykl mam 28-30 dniowy, a kochanko było w 12,14 i 16 dniu
cyklu, 2 dni po bolały mnie jajniki, zimno jak cholera, wilczy głód nawet w
nocy, 6 dni po dostałam grypy i zapalenia piersi, osłabienie organizmu, krew
z nosa,przeszło 38 i td, itp. Podejrzewałam wcześniej ciążę teraz po tych
chorobach myślę, ze nawet gdybym była zapylona to iskierka takie coś nie
przetrwa, jednak mam dostać okres w niedziele, a śluz mam obfity i mleczny,
zimno mi, jem, jem jem i sutki są nadal nieprzyjemne, robiłam test
najpewniejszy-uik viev i jedna krecha,mózgoczaszka mnie boli, śpię jak zabita
i mam koszmary jak przy pierwszej ciąży, poza tym nic, wesprzyjcie mnie i
powiedzcie, ze jednak to ciąża chociaż na 60%, aaaa mam zmienne nastroje
obojętność/radość/obojętność/załamka i tak wkoło macieju. Temp 36,8, a le to
ponoć bez znaczenia bo gi powiedziała, ze od owulacji do miesiączki zawsze
jest koło 37,kończyny nadal mi marzną, czekam na pocieszanki i trzymanie
kciuków, proszę o opinie fachowe doświadczonych mamuś
Obserwuj wątek
    • dosia26 Re: 2 ciąża? 22.11.05, 14:20
      Z mojego doświadczenia wynika, że jeżeli ISKIERKA powstała, to przy mierzeniu
      reguralnie temeratury, uzyskałabyś wartości między 36,8 - 37,5.Nie wiem, czy
      takowe pomiary robiłaś, czy mierzysz tempkę tylko z powodu zap. piersi.
      Faktycznie, przeszłaś je bardzo burzliwie, a wszystko nałożyło się w czasie.
      Jeżeli w czasie, kiedy kochaliście się z mężem miałaś śluz "jak białko jaja
      kurzego" (śliski, rozciągliwy) to plemniki mogły w nim przetrwać nawet do 7/9
      dni i wtedy doszło do zapłodnienia. Ja także korzystałam z testu ciążowego, o
      którym piszesz, jest ok, ale akurat w drugiej ciąży w żadnej aptece ni mogłam
      go nabyć. Natomiast test robiłam dwa razy (u nas akurat już w pierwszym cyklu
      po urodzeniu starszego dzieciaczka doszło do kolejnego zapłodnienia), bo z
      moich obserwacji wynikało, że już powinnam odczytać II lub I kreskę (kiedy
      czekałam i czekałam na @, a tu nic), a okazało się, że zapłodnienie nastapiło
      kilka dni póżniej i w taki sposób dopiero drugi test, wykonany po 7 dniach
      przerwy od pierwszego, potwierdził,że jestem ponownie w ciąży.
      Rozpisałam sięnieco, ale mam nadzieję, że chociaż troszeczkę pomogłam. Gdybyś
      miał ochotę popytać jeszcze, pogadać - jestem w pogotowiu wink
      Powodzenia, dosia26 (gg - 1999124)
      • 82nati Re: 2 ciąża? 22.11.05, 16:19
        dziękuję za super odpowiedź, ale mnie szczerze mówiąc zmartwiłaś, bo śluz
        białkowy miałam dopiero na 3 dzień po kochanku( w 19 dniu cyklu) tego się
        bałam, objawy wszystkie są, temp też się zgadza, no ale moze to przed okresem
        lub na chorobecrying((, już się wykurowałam i temp wacha się 36.8-37.4, wielgachne
        dzieki i całuski dla pociech smilekisskisskisskisskisskiss
        • 82nati Re: 2 ciąża? 23.11.05, 09:07
          IIkrechy, ale pre-test, ten niewiarygodny, poczekamy jeszcze 4 dnismile
          • dosia26 Re: 2 ciąża? 23.11.05, 15:47
            Mimo tego, że powątpiewasz jeszcze w swój stan, mam wrażenie (z pierwszego
            twojego postu), że te dwie krechy to cię jednak cieszą smile Życzę spełnienia
            oczekiwań i pozdrawiam, dosia26
            • 82nati Re: 2 ciąża? 03.12.05, 10:04
              okres dostałam, 2 dni spuźniony ale normalny, skończył mi się, a temp dalej
              37, zachcianki na kawe i owoce w maxi ilościach, wrażliwość na zapachy, zgaga i
              mdłości o stałej porze, żyłki na piersiach, przetłuszczanie się cery i zmienne
              nastroje, a testy już pojedyńcze krechy wskazują. testy kłamią? czy hgormony
              szaleją??? nie chce znów do gina lecieć z ciążą urojoną, ponoć jakoś krew się
              bada tak?poradźcie proszę
            • 82nati Re: 2 ciąża? 03.12.05, 10:04
              okres dostałam, 2 dni spuźniony ale normalny, skończył mi się, a temp dalej
              37, zachcianki na kawe i owoce w maxi ilościach, wrażliwość na zapachy, zgaga i
              mdłości o stałej porze, żyłki na piersiach, przetłuszczanie się cery i zmienne
              nastroje, a testy już pojedyńcze krechy wskazują. testy kłamią? czy hgormony
              szaleją??? nie chce znów do gina lecieć z ciążą urojoną, ponoć jakoś krew się
              bada tak?poradźcie proszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka