Dodaj do ulubionych

Za mały zarodek

23.11.05, 18:00
Byłam wczoraj u lekarza była to druga wizyta.Powiedział że mam bardzo duzy
pęcherzyk a malutki zarodek i że wszystko okarze się za trzy tygodnie.Co ja
mam o tym mysleć ?Co to znaczy? Co oznaczaja takie zapiski GS 7.1, CRL 5.6???
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Za mały zarodek 23.11.05, 18:19
      To o niczym jeszcze nie świadczy.
      Ciąża może być po prostu nieco "młodsza" i jeszcze zależy od sprzętu i
      umiejętności lekarza.
      Ja bym tak bardzo się nie przejmowała.
      CRL to wymiar ciemieniowo-siedzeniowy
      GS to wielkość pęcherzyka ciążowego.
      Pzdr.Gosia
      • lucia21 Re: Za mały zarodek 23.11.05, 18:27
        Dzieki.Serduszko bylo widać a wynik hCG mam bardzo dobry ,mam nadzieje ze będzie
        dobrze.
        • leni_wa Re: Za mały zarodek 23.11.05, 18:47
          nie martw sie! jak bylam w 7tc to lekarze w szpitalu. do ktorego trafilam
          twierdzili, ze to zarodek wielkosci 5tc, jak bylam w 10tc mowili, ze wielkosci
          9tc. jak poszlam do gina w 12tc, to Maluch byl wielkosci odpowiadajacej 12, a
          nawet 13tc! do dzisiaj tej zagadki nie rozwiklalam. Teraz jestem w 24tc i na
          kazdym USG do tej pory (pomijajac te dwa pierwsze) nasza Marysia jest wieksza
          niz byc powinna w swoim wieku! Naprawde sie nie martw. serduszko bije! Swietnie!
          a co on mial na mysli, ze okaze sie za 3 tygodnie! Moj lekarz zawsze mowi tak:
          rzadkie rzeczy rzadko sie zdarzajasmile. ja na poczatku najadlam sie sporo nerwow
          p[rzez te idiotyczne diagnozy (razem ze stwierdzeniem ciazy pozamacicznej przez
          lekarke, do ktorej poszlam, bo nie bylo mojego ginka). Jeszcze nie jedno
          uslyszysz! Ufaj intuicji, ja sie staram. Nie zawsze wychodzi. Czaem lek jest
          silniejszy, ale musimy sie trzymac!
          Pozdrawiam Cie goraco!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka