Dodaj do ulubionych

Dziewczynka, ale czy na pewno?

30.11.05, 17:25
Witajcie przyszłe i obecne mamy. Wczoraj byłam na usg połówkowym (20 tc i 5
dni). Z dzidzią wszystko ok, bardzo się cieszę. Moje pytanie dotyczy płci.
Otóż lekarz stwierdził, że na 99% dziewczynka, że widzi wargi sromowe.
Problem w tym, że wszyscy znajomi, młodzi i ci doświadczeni starsi mówili, że
będzie chłopak jak nic. Napiszę dlaczego. Jestem w 20 tc a brzuszek mam mały
i taki z przodu- piłeczka. Poza tym nie tyję na okrągło, w biodrach nic sie
nie zmieniło, a jak patrzeć na brzuch z przodu to widać jeszcze wcięcie w
talii. Poza tym wszyscy mówią, że ładnie wyglądam na buzi, nic nie przytyłam,
cera ładna. A z moich wątpliwości dodam, że staraliśmy się z mężem o dzidzię
w dzień przed ovu, w ovu i 1 dzień po ovu- więc jakby na chłopca. Co o tym
sądzicie. Czy sugerować się wyglądem zewn. czy wierzyć lekarzowi. Czy jest
takie prawdopodobieństwo, że lekarz się pomylił, ale po co mówiłby na 99%.
Dodam, że dzidzia miała tętno ok 142(słyszałam, że tętno też mówi o płci). To
nasze pierwsze dziecko i na prawdę nieważne czy będzie dziewczynka czy
chłopczyk, ważne aby było zdrowe. Proszę mamy i przyszłe mamy o opinie, czy
waszym zdaniem lekarz mógł się pomylić, czy wygląd zewn tzn. szczupła
ciężarówka nie musi świadczyć , że będzie chłopak. Acha, jak moja siostra
była w ciąży z córcia to była krąglutka i grubiutka. nie wiem coo myśleć.
Pozdrawiam, Ania
Obserwuj wątek
    • goska277 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:32
      Ja raczej wygladem zewnetrznym bym sie nie sugerowala,choc wszyscy mowia mi,ze
      wygladam jakbym miala miec chlopcai faktycznie lekarz twierdzi,ze to chlopak na
      100%.bardziej wierze lekarzowi,a pomylki czasem zdarzaja sie,zwlaszcza,ze
      dziewczynki w lonie matki maja lekko obrzekniete wargi sromowe,ktore mozna
      pomylic z jaderkami,niewazna co bedzie,wazne by bylo zdrowe!pa
    • visenna2 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:38
      No co Ty, wolisz wierzyć przesądom niż lekarzowi? smile
      Wszystkie te domowe sposoby przewidywania płci nadają się żeby je wsadzić w
      armatę i wystrzelić w kosmos...
      U mnie wszyscy przewidywali chłopca, właśnie na podstawie wyglądusmile a jest
      dziewczynka.
      Oczywiście lekarz nie jest cudotwórcą i zawsze się może pomylić, a przewidując
      domowymi sposobami masz 50% szans żeby trafić;-D
      A to jak tyjesz to raczej sprawa figury i genów, a nie płci.
    • annulak Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:38
      Zupelnie nie nalezy wierzyc w zabobony typu uklad brzucha,smak na cos
      konkretnego,wymioty(ponoc sa na dziewczynke(?),czy to,ze mama ladnie lub brzydko
      w ciazy wyglada.Usg nie nalezy wierzyc na 100%,bo i musi to byc bardzo dobrze
      widac,zalezy jak maluch sie ulozy.W pierwszej ciazy usg wskazywalo na
      dziewczynke i jest dziewczynka.Teraz na usg polowkowym tez lekarz nie mial
      watpliwosci,ze bedzie dziewczynka i pewnie tak bedzie.A wg tych roznych sugestii
      zabobonnych powinnam miec dwoch chlopcow.Lepiej zaufac lekarzowi.Pozdrawiam i
      zycze ZDROWEGO dzidziusia.
      • visenna2 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:41
        "wymioty(ponoc sa na dziewczynke(?"
        He he, ja nie wymiotowałam wcale, no... może 1 razsmile A dziewczyna jestsmile
        • andaba Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:43
          Ja badziej sugerowałabym sie opinią lekarza i usg, niż kształtem brzucha, no
          ale cóż...
          sad
        • annulak Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:46
          No wlasnie ja ani w jednej ani w drugiej nie mam(nie mialam wymiotow)i jest
          jedna panienka i ma byc druga.Zadziwiajace skad biora sie takie pomysly.
          • visenna2 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 17:49
            Kiedyś nie było usg i kobiety musiały jakoś sobie radzić...
            No i te zabobony straszą do dziśsmile
            • phantomka Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 18:02
              Nie wierz lekarzowi co on tam moze wiedziec, w guslach i przesadach tkwi sila i
              madrosc.
    • simonkapl Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 19:16
      Ryzyko pomylki istnieje zawsze.Ja podswiadomie czulam ze bedzie synek i
      faktycznie lekarz potwierdzil.Ale w zwiazku z tym, ze dziecko jest bardzo nisko
      usytuowane i ciezko dostrzec cokolwiek, pwoiedzial mi ze to na 80%, mimo ze w
      opisie z usg wpisal plec meska. Na kolejnym usg powtwierdzi sie plec, nie martw
      sie.Pozdrawiam
      • leanyka Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 19:59
        Witam
        W 30 tyg miałam robione usg Pani dok. stwierdziła ze bedziemy mieli córenkę,
        wiec zachwyceni pełni szczescia przebieralismy w rozowych ciuszkach. W efekcie
        nazbierało sie troche dziewczecych ubranekwink Nastawiliśmy sie ze bedzie Julka
        po czym w 35 tyg kolejne usg dla kontroli wagi malenstwa i wielkie zdziwienie
        hmmm to są jaderka tak powiedziała nasz Pan dok,powiem szczerze ze nie jestem
        przekonana i w tej chwili juz sama nie wiem ale sadzac po moim brzuchu TYPOWY
        CHŁOPIEC a co bedzie to zobaczymy juz niebawem..bo w wigilię juz bedzie ze mnawink
        Pozdrawiam
        Monika
        gg
        3671234
    • igulinda Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 20:59
      u mnie tez bylo na 99% bo wargi sromowe...mialam juz takie piekne imie -
      Maja...ale Stas tez jest ladnesmile
    • gonia28b Nie wierz w przesądy 30.11.05, 21:14
      Ja zanim dowiedziałam się z USG kogo noszę pod sercem wykonywałam bardzo wiele
      różnych wróżb i testów na płeć dzidzi. I wszystkie znaki na niebie i na Ziemi
      wskazywały, że będzie córka. Pomimo, że w ciąży chodzę - jak to się mówi -
      ładnie. No i co??? Chłopaczysko jak się patrzy!! smile))

Poszukam tych stron internerowych z testami i podam w następnej wypowiedzi
      linki. Z ciekawości możesz sobie zrobić fajne teściki. Ale powtarzam: w moim
      przypadku nie sprawdziło się NIC.

Pozdrawiam serdecznie.
      • gonia28b Wklejam linki :-) 30.11.05, 21:20
        www.noworodek.pl/modules.php?name=BoyOrGirl
        jolmys.webpark.pl/#
        No to mam tyle. Miłej zabawy. Z tym drugim, to możesz sobie wydrukować tabelkę
        i sprawdzić np. przyjaciółkom, koleżankom, komuś w rodzinie.

Pozdrawiam serdecznie.
        • anik-a28 Re: Wklejam linki :-) 30.11.05, 21:34
          Witaj. Robiłam oba testy już kiedyś i właśnie na noworodku wychodzi 55%chłopak,
          a ten drugi test jednoznacznie chłopak. Nie sugeruję się tymi testami, tylko
          może bardziej tym, że wszyscy wróżyli mi chłopca. Pytam czy możliwe aby to był
          chłopak, bo dopiero pierwszy raz gin sprawdził płeć- wcześniej jak byłam w 17tc
          mówił, że za wcześnie. Ciekawa jestem po prostu czy na następnym usg z warg
          sromowych może "zrobić" się siusiak. Ale z drugiej strony po co mówiłby, że
          dziewczynka i to na 99%.
          • izaskun Re: Wklejam linki :-) 30.11.05, 21:53
            znowu prowokacja? czy ciemnogród uncertain
            • gonia28b Ale o co chodzi??? 01.12.05, 16:52
              izaskun napisała:

> znowu prowokacja? czy ciemnogród uncertain

Nie rozumiem o co tutaj chodzi.
              Aaaaa, ciemnogród, jasne że ciemnogród.

Prawdziwy Ciemnogród to ja widzę w totalnym BRAKU TOLERANCJI.
              Jak Ci się wątek nie podoba, to po co się odzywasz?
              • anik-a28 Re: Ale o co chodzi??? 01.12.05, 17:44
                Witaj Goniu. Ja też nie wiem o co chodzi izaskun. Każdy ma prawo pytać o co
                chce, nawet jeśli miałoby to być głupie pytanie, choć ja nie uważam by moje
                pytanie było głupie. Jak ktoś nie chce odpowiadać to niech nic nie pisze, po
                co takie teksty. Pozdrawiam, Ania
              • asiunia007 Re: Ale o co chodzi??? 05.01.06, 13:07
                Kolezanka izaskun miała rację, choc mogła wyrazić sie bardziej sympatycznie. Mi
                też w głowie sie nie mieści, że mozna wierzyc w takie przesądy!!! HiHiHi To nie
                jest brak tolerancji tylko dosc zawoalowane, przyznaję, stwierdzenie
                ze "rozpoznanie" z kształtu brzucha i tym podobne rewelacje można sobie wsadzić
                w d...
    • martina.15 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 22:34
      jestem w 30 tc i czekam wg lekarza i samej siebie na dziewczynke smile wcale nie
      jestem kraglutka, brzuszek duuuzy ale kragly nie jakis napuchniety,biodra tylko
      trocszeczke podeszly- a wszyscy mi mowia ze na chlopca wygladam-czemu? bo bylam
      chudziutka przed ciaza, mialam niedowage, a teraz nabralam normalnych kobiecych
      kraglosci i jakos lepiej na buzi wygladam smile

dodam ze wymiotowalam 3 razy, mam smaka na slodycze, ale zawsze bylam od nich
      uzalezniona smile
      • grazia.sw Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 08:44
        Czytając twój post wydaje mi się, że jesteś zawiedziona, iż będzie to córcia.
        Dziecko to dziecko i czy to aż takie ważne czy będzie miało siusiaka czy
        bułeczkę?
    • mycha1812 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 30.11.05, 23:23
      Witaj !

Mnie na poczętku lekarz na 80% powiedział , że będzie córcia , po miesiacu na
      100% jeszcze to potwierdził , aż w końcu w 6 miesiącu stwierdził , że będzie
      synuś , że ładnie widać jajeczka . No i szok bo w domu 2 córy już .
      Niespodzianka .
      Pozdrawiam . Pa .
      • jamiva Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 10:09
        jestem w identycznej sytuacji!
        od początku "czułam", że to będzie chłopiec i wyglądam podobno ładnie, ale lekarz
        powiedział, że raczej dziewczynka
        i cóż - baaaardzo się cieszę
        a jak będzie jednak chłopiec to się będę nie mniej cieszyć

w końcu ja też miałam być Piotrusiem bo moja mama miała krągły i zgrabny brzuszek
        • a_pynia Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 10:28
          W pierwszej ciąży wszyscy mi wróżyli chłopaka, bo rozkwitłam, choć niby brzuch
          miałam szeroki. Lekarz na USG stwierdził dziewczynkę i na każdym kolejnym USG
          potwierdzał. No i jest dziewczynka.
          Teraz brzuch mam na chłopaka, sterczący i z wcięciem po bokach, wszyscy w koło
          mówią, że druga córa, że rozkwitam (chociaż wyskakuje mi dużo pryszczy),
          ciekawe co będzie, bo na USG nie chciało pokazać smile.

Lekarze bardziej są pewni, jak stwierdzą płeć żeńską, bo w przypadku chłopca
          jest możliwość pomyłki siusiaka z pępowiną.
    • kachna79 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 10:17
      Tak naprawde to do dnia porodu nie bedziesz miala pewnosci. W zabobony zwiazane
      z wygladem nie wierz. Natomiast co do USG to wyczytalam w jakims podreczniku, ze
      szansa prawidlowego okreslenie plci na podstawie tego badania wynosi 75%, wiec
      lekarz tez przesadzil z tymi 99%.
    • kamakszi Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 10:21
      dlatego właśnie ja zapowiedziałam lekarzowi, że ma mi nic nie mówić.
      i własnie się zaczął 33 tydzień, a ja nie wiem... i świetnie mi z tym.

a gadają mi też, że chłopak raczej, bo "wyglądam na chłopca"... więc myslę, że jednakwyjdzie dziecwyznka, bo co - MOJE DZIECKO MIAŁOBY NIE BYĆ PRZEKORNE?! ;p
    • koza_w_rajtuzach Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 10:26
      Też wszyscy mówią mi, że ciąża mi służy, że jestem ładna na buzi, dużo nie
      przytyłam, a już na trzech USG ginekolog potwierdziła, że to dziewczynka (na
      ostatnich dwóch było to bardzo wyraźnie widać). Fakt faktem jednak, że ja, w
      przeciwieństwie do Ciebie, starałam się o córusię.
      Możliwe, że lekarz pomylił się, ale my nie jesteśmy wróżkami, aby to
      stwierdzić. Wyglądem zewnętrznym nie sugerowałabym się. Żyjemy w XXI wieku i po
      to są robione między innymi USG, aby nie wierzyć w jakieś zabobony, które były
      wymysłem kobiet, które nie miały takich udogodnień jak my i nie pozostawało im
      nic innego jak zgadywanie płci dziecka na podstawie między innymi swoich cech
      fizycznych.
      • anik-a28 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 11:16
        Witaj, z twojego postu wynika,że myślisz że jestem zawiedziona że będzie
        córcia. Wiec dla sprostowania Tobie i innym dziewczynom, które też tak myślą-
        Czekam na moją córunię z utęsknieniem. To nasze pierwsze dziecko i wszystko
        jedno czy będzie człopiec czy dziewczynka, choć dziewczynki są słodsze, sama
        mam chrześnicę. Natomiast to, że pytałam, czy oby na pewno będzie dziewczynka
        to tylko po to by poznać różne opinie na temat sprawdzalności usg na etapie 20
        tc, a nie dlatego, że na siłę chcę aby był chłopak. Dzięki Bogu z moją dzidzią
        jest wszystko ok i to jest dla mnie najważniejsze. Ale nie ukrywam, że sama
        słyszałam o pomyłkach i dlatego chciałam spytać, czy można wierzyć właśnie tak
        na 99% lekarzowi. Pozdrawiam, Ania
      • aguniaxxx Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 11:17
        Ale chyba przy usg 3D nie da się tego pomylić. Na połówkowym lekarz włączył
        opcję 3D, widok był od dołu i wargi sromowe było widać jak na zdjęciu. Nie
        wyobrażam sobie, żeby można było się pomylić.
    • simonkapl Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 16:44
      Pomylic sie mozna wtedy, kiedy dziecko jets tak ulozone, ze utrudnia to
      zobaczenie dokladne narzadow plciowych (tak bylo w moim przypadku).A co do
      rozczarowania plcia, to chyba nie o to chodzi.Ja od pozcatku ciazy czulam ze
      chlopak, w 23 tc dowiedzielismy sie, ze chyba chlopak.Kupujemy ciuszki na
      chlopaka, wozek tez i posciel.Jak sie okaze ze cora tez bedzie super, ale trzeba
      bedzie sie pzrestawic psychicznie.Pozdrawiam
    • mikuluk Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 17:20
      witaj ! jestem teraz w 27 tyg. nie mam dużego brzuszka mam ładną cerę nawet
      wcięcie w talii jeszcze dostrzegam - tak jak ty !!! A mój gn stwierdził, że na
      100% dziewczynka i nic jej juz nie wyrośnie. Oczywiscie rodzina też twierdzi,
      że będę miała chłopca....ale ja wirzę, że to babeczka. Aha, my też działaliśmy
      1 dzień przed ovu.

z tym wyglądem to tylko stereotypy i z dziewuszką można dużo nie utyć !
    • natka110 Jak rozpoznac plec dziecka bez USG 01.12.05, 17:33
      hahah, moj wloski nie-maz mowi, ze chlopca sie "robi" kochajac sie w
      skarpetkach.
      I podobno - to w Polsce slyszalam - dziewczynka zabiera matce urode.
      Ciekawe niezmiernie, moja kumpela w 8 miesiacu wygladala jak z krzyza zdjeta, a
      teraz ma 2 miesiecznego Samuela...
      Znacie inne "naukowe" pomysly???
      PS. A jak zrobic dziewczynke???
    • aaaooo1 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 17:33
      Aniu, ja w poniedziałek też byłam na USG, brzuch mam w kształcie piłki -
      wszyscy twierdzili że będzie chłopak a okazało się że dziewczynka. Ja jednak
      nie nastawiem się na 100% gdyż majej znajomej lekarz przez całą ciąże mówił że
      dziewczynka a okazało się że uropdził się chłopiec.Jeżeli chodzi o wygląd też
      nic nie znaczy, moja koleżanka urodziła dziewczynkę a brzuszek miała w
      kształcie piłeczki, łądna cerę itp.
      • jolanta8 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 01.12.05, 17:52
        u mnie w 23tc dziewczynka jak malowana wg lekarza czytaj:specjalisty a mam
        cudownego śłicznego najukochńszego syneczka
        poprostu urósl dziewczynce siusiaksmile)))))
        • a.ziolkowska Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 12:24
          ja tez bede miec synusia tak lekarz powiedizal na usg w 12 tyg ale kto
          wie...czasem synusiowi moz eodpasc pisiorek wink

pozdrawiam
          ola
          www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?ticker_type=1
    • christych Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 12:50
      U mnie było dokładnie tak samo- wszyscy mówili, że będzie chłopak, bo świetnie
      w ciąży wyglądałam. Lekarz na Usg zobaczył dziewczynkę i urodziła się
      dziewczynka.
    • vasylkova Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 12:53
      Jak bylam w 1-szej ciazy, mialm dokladnie te same "objawy" - ladna cera, brzuch z przodu, itp. - tez wszyscy mi mowili ze to bedzie chlopak. Na USG ani razu nic nie bylo widac. Urodzilam dziewczynke smile Mozesz sie posmiac z tych przesadow.
      A, podobno ksztalt brzucha zalezy od Twoich osobistych predyspozycji.
    • wiola.77 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 12:58
      jezeli chcesz koniecznie napewno wiedziec to zrób sobie 3D USG, wtedy nie
      będzie wątpliwości. Moja koleżanka pojechała na porodówkę urodzić chłobca, a
      wróciła z dziewczynką, pomimo że robiono jej niejednokotnie zwykle USG.
    • jamile Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 13:24
      Witaj.
      Moja rada: natychmiast zmień lekarza, bo to konował jakiś, skoro po kształcie
      brzucha, ładnie wyglądającej buzi i wciętej talii nie zorientował się, że
      będzie syn. No a że jeszcze zlekceważył tą grubiutką siostrę...w głowie się nie
      mieści po prostu. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na chłopca, więc
      to 99% z usg się nie liczy (ewidentna pomyłka).
      Pozdrawiam cieplutko
      <rotfl>
      • simonkapl Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 13:45
        Jamile, ale sie usmialam, super to ujelas!Pozdrawiam
        • guderianka Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 14:43
          ja wyglądam na chłopca, brzuch mam na chlopca, nie wymiotowałam i nie utyłam
          wiele, sni mi sie chłopiec a na usg wargi sromowe dwóch lekarzy widziałowink
          • jamile Guderianko droga 05.01.06, 15:03
            Konowały chadzają parami.
            Nie daj się więc wyprowadzić w pole jakimiś wargami.
            Koniecznie poszukaj innej pary lekarzy.
            • guderianka Jamile droga 05.01.06, 15:06
              hehehwink ale ja mam je na zdjęciu-cudowne ujęcie pośladków ud i dwóch słodkich
              wargsmile mąż pierwszy je wypatrzył juz w 20 tc a komu jak komu ale jemu wierzesmile
              no chyba ze to jąderka a siusiak małemu stoi i dlatego go nie widac(usg robione
              jakby z dołu bo małe ułożone poprzeczniewink
              • jamile Guderianko droga raz jeszcze! 05.01.06, 15:14
                Twój opis genitaliów jest na tyle skomplikowany, że stanowczo domagam się
                trzymania faktów, czyli tego, że wyglądasz na chłopca (a masz wąsy?)
                Podejrzewam niestety, że w 20 tygodniu to Twoje wargi oglądał mąż i trochę Wam
                się to wszystko pomyliło. Ale nie szkodzi, będzie miła kinderniespodzianka na
                sali porodowej.
                papatki
                <rooooooootfl>
                • guderianka Jamile droga ponownie! 05.01.06, 15:18
                  Jak możesz nie wierzyc w wysoko specjalistyczną procedurę wykonywania zdjęc
                  usg? winkWąsów po prawdzie nie posiadam ale musze sie przyjrzec czy nie mam za
                  duzo owłosienia na nogach-to byłby ewidentny objaw nadmiaru testosteronu!!
                  HMM....a może ty masz rację bo wiesz....ciągle mam straszną ochotę na sex....a
                  to męska domena....
                  odezwę sie po porodziewink
      • anik-a28 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 15:54
        Widzę, że wyciągnięto mój post sprzed kilku tygodni.

Jamile, nie wiem skąd w tobie tyle złośliwości. Uważam, że każdy ma prawo pytać
        na forum o co chce. Widać jednak, ciebie rozbawiło moje pytanie. Czasami jak
        czytam odpowiedzi zadawane na "ciąża i poród" pytania, to mam wrażenie że
        pomyliłam forum. Pozdrawiam
        • jamile Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 16:41
          anik-a28 napisała:
          > Jamile, nie wiem skąd w tobie tyle złośliwości.<

No ja też nie mam bladego pojęcia, przysięgam.

>Czasami jak czytam odpowiedzi zadawane na "ciąża i poród" pytania, to mam
          >wrażenie że pomyliłam forum.

Ty wiesz, że ja też? Jak czytam niektóre pytania to nie wiem, czy to Forum
          Humorum czy Forum Horrorum
          Pozdrawiamsmile
    • kalina_p ??? 05.01.06, 15:03
      nawet nie wiedziałam, że cera kobiety w ciązy czy tycie może pomóc wnioskowac o
      płci...
      Ja prawie wcale nie utylam (7 kg), cere mialam piekna i od poczatlku
      wiedzialam, że córa bedzie.
      Brzuch byl, jakbym połknęła piłke do koszykówki.
    • aga2008 Re: Dziewczynka, ale czy na pewno? 05.01.06, 15:10
      Kształt brzucha i wygląd oraz upodobania kulinarne to sprawa hormonów - nikt
      nie jest w stanie po wygladzie kobiety rozpoznac co urodzi to sa tylko
      przypuszczenia, dawniej tak przepowiadano. jeśli zaś chodzi o staranie to przed
      czy po owulacji też nie ma większego znaczenie, gdyz zależy to jaki plemnik
      dostanie sie do jajowej, co do usg jest ono bardziej wiarygodne dla pewności
      zapytaj o płeć jak bedziesz je miała wykonywae ponownie. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka