sylwia7911 01.12.05, 14:02 Jestem w 38tc i mam skurcze nóg, to znaczy jak troszkę pochodzę to łapie mnie takie mrowienie ciężko to opisać, ale boli.Co to jest i czy tak może być? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dora571 Re: skurcze nóg? 01.12.05, 14:09 Witam.Nie ma sie czym przejmowac.ja jestem w 32 i juz od ok 2 mies.mam skurcze.szczegolnie w nocy.Biore dodatkowo magnez bo podobno skurcze wystepuje przy jego braku.Mysle ze nie ma powodow do niepokoju.Taki urok ciezarowek. Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: skurcze nóg? 01.12.05, 14:16 Takie skurcze są zwykle objawem niedoboru potasu. Kup sobie w aptece aspargin, jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
swallow Re: skurcze nóg? 01.12.05, 15:47 W pierwszej ciąży w nocy miałam skurcze łydek i dostałam magnez, trochę pomogło ale w tracie akcji porodowej dostałam takiego skurczu łydki, który był silniejszy niż party i doktorka mi zamiast robić masaż szyjki macicy masowała łydkę-teraz się z tego śmieję!Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiik Re: skurcze nóg? 01.12.05, 15:48 Pomoże Ci magneB6 - ja brałam i skurcze mi przeszły. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiula19 Re: skurcze nóg? 02.12.05, 22:19 ja jestem w 40 tyg. i też od jakiegoś czasu ma skurcze nóg, głównie łydek.Dla mnie najlepszym lekarstwem jaes Amol. Jak tylko poczuje skurcz, to smaruję i natychmiast przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
paycza Re: skurcze nóg? 08.12.05, 10:54 Witam! Właśnie dziś nad ranem dopadł mnie potworny skurcz łydki, nie mogłam nic zrobić, nawet ruszyć nogą. Po zastosowaniu lekkiego naciągania trochę przeszło, ale dalej mnie boli, jak chodzę. Taki skurcz miałam kilka razy w życiu, ale tylko przy uprawianiu sportu (szczególnie pływania). Znalazłam w poradniku "W oczekiwaniu na dziecko", że jest to częste w II i III trymestrze i wynika z nadmiaru fosforanów i niedoboru hmmm wapnia. Nic o magnezie nie wspominali. Biorę na dobę po osiem tabletek magnezu forte, a trzy tygodnie temu byłam 8 dni na magnezowych krolówkach w szitalu, więc może chodzi o ten wapń. Już sama nie wiem. W tej książce straszą również jakimiś zatorami żylnymi. I jak u Was z tymi skurczami? Przeszły całkowicie? Anka 24 tc Odpowiedz Link Zgłoś