mamasebunia 02.12.05, 13:20 Jak bedziecie rodzić drugie dziecko? Naturalnie czy cesarka? Moze któraś mieszka w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
earl.grey Re: Mamy po jednej cesarce 02.12.05, 21:30 Niestety nie moge sie doprosić, żeby zrobili mi cesarke, mimo pierwszej cesarki i zaawansowanego wieku. Nie jestem z Krakowa, a żałuje, bo tam są prywatne szpitale... Ani chwili bym sie nie zastanawiała, gdybym tylko miała możliwość wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Mamy po jednej cesarce 02.12.05, 21:35 Ja miałam 2 cc. Ze wskazań: poród rok po roku (pierwszy poród - cc), gestoza w 1 ciąży oraz miednicowe ułożenie dziecka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkas4 Re: Mamy po jednej cesarce 02.12.05, 21:41 witam . Pierwszego synka urodziłam przez cesarkę. Przy drugiej ciąży lekarz dawał mi kilka procent szans na urodzenie naturalne. Jestem raczej drobna (150cm) a synuś miał ważyć ok 4 kg byłam więc nastawiona na cesarke. Ale życie płata figle. Michasia urodziłam siłami natury po 5 godzinach porodu. nie powiem żeby było lekko ale dałam rade. Synuś ważył prawie 4600g i miał 60cm. Jak widzisz nie jest to niemozliwe. Porównując pierwszy poród z drugim to juz postanowiłam, że trzecie dziecko postaram się też urodzić naturalnie. Lepiej się czułam i szybciej doszłam do siebie i nie było problemów z laktacja. Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki. Poród siłami natury jest możliwy nawet po pierwszej cesarce. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Mamy po jednej cesarce 03.12.05, 09:55 Drugie też będzie cc, bo od poprzedniego porodu minęło 20 mies. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamad1 Re: Mamy po jednej cesarce 03.12.05, 10:12 Miałam cesarkę w 2001 roku i wspominam ją bardzo dobrze (pośladkowe ułożenie). Kiedy słyszałam te jęki i krzyki na porodówce byłam szczęśliwa, że mnie to minęło. Teraz też po cichu liczę na szczęście, ale bałabym się cesarki na życzenie. Ze wskazaniami przyjmę ją z radośćią, jak nie będę "wyciskać" sama. Odpowiedz Link Zgłoś