ewesti 02.12.05, 13:23 mam termin porodu na 2 stycznia a dziś rano zauważyłam brązowe upłąwy bardzo się boję czy to już się zaczęło? jeśli coś wiecie dajcie proszę szyko znać, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siciliana78 Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 13:32 to może być czop sluzowy. Jesli te upławy mają kosystencję galaretki i podbarwione są krwią to na 99% to czop, ktor moze odejsc godzine lub 6 tygodni przed porodem...skontaktuj sie z lekarzem i sprawdz rozwarcie i czy nie masz skorczy. Mi czop odchodzi od 3 dni a jestem w 39tc. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamro Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 16:36 Też miałam termin na 2.01.2005 no i urodziłam już prawie rok temu. Te brązowe upławy to musi być jakaś poważna sprawa A tak poważnie to ja takie upławy miałam pod koniec ciąży po każdym badaniu. Przechodziły po 2,3 dniach. Nie miałaś ostatnio badania? No i oczywiście skonsultuj z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
ewesti Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 16:41 niestety nie miałam żadnego badania ostatnio, dzwoniłam do lekarza i powiedział że to może być czop śluzowy, staram się nie martwić tym zbyt mocno i mam nadzieję zę będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamro Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 19:20 A nawet jeśli mialabyś rodzić niedlugo to dziecko jest już na pewno silne i sobie poradzi Ja wolałabym chyba urodzić trochę wcześniej niż czekać tak długo jak musialam, to czekanie było koszmarne. Pomyśl, termin miałam na 2.01. a urodziłam 18. Odpowiedz Link Zgłoś
izu7 Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 03.12.05, 15:51 HEJ! Nie martw się!!! Ja właśnie wczoraj wróciłam ze szpitala po tygodniowym pobycie a pojechałam bo..... dostałam plamień brązowych. Mój lekarz nie odbierał telefonu ( zostawił komórke w szpitalu) i nie mogłam nikogo sie poradzic.Na drugi dzień odszedł mi czop śluzowy! Lekarze powiedzieli, ze to może być też od skróconej szyjki. Póki co wszystko jest w porządku. Dostałam Gynalgin dopochwowy na bakterie, bo podobno ten czop chronił szyjke przed wszelkimi bakteriami a jak go nie ma to ten lek ma za zadanie ją ochronic, zeby jakaś infekcja się nie wdała. Jestem już w 37 tygodniu i dali mi tydzień lub dwa do rozwiązania , z czego się ciesze, bo chciałabym święta spędzic już we trójkę Lekarz powiedzaił, ze czop moze także oznaczać,ze poród może odbyc się za....6 tygodnia wtedy przeniosę ciążę na styczeń!!!! Oby nie... Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewesti Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 03.12.05, 17:40 izu7 dziękuję za pocieszenie mam nadzieję zę to nic groźnego, siedzę grzecznie w domciu w następnym tygodniu mam wizyte u lekarza i staram się nie panikaować, czekam w spokoju i zniecierpliwością na Naszą Ślicznotkę, pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 03.12.05, 18:01 moze to być oznaka odchodzącego czopa tym bardziej, że jesteś już w okolicach 36t. a więc dzidzio jest już donoszone i wcześniejsze urodzenie mu w niczym nie zaszkodzi. ja miałam troche gorzej, bo plamienie wystapilo i skurcze u mnie w 33t, a wiec 2 tyg spedzilam na patologii ciazy na podtrzymaniu. urodzilam w 38t. Odpowiedz Link Zgłoś