Dodaj do ulubionych

termin 2.01.2005 a brązowe upławy

02.12.05, 13:23
mam termin porodu na 2 stycznia a dziś rano zauważyłam brązowe upłąwy bardzo
się boję czy to już się zaczęło? jeśli coś wiecie dajcie proszę szyko znać,
dzięki.

Obserwuj wątek
    • siciliana78 Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 13:32
      to może być czop sluzowy. Jesli te upławy mają kosystencję galaretki i
      podbarwione są krwią to na 99% to czop, ktor moze odejsc godzine lub 6 tygodni
      przed porodem...skontaktuj sie z lekarzem i sprawdz rozwarcie i czy nie masz
      skorczy.
      Mi czop odchodzi od 3 dni a jestem w 39tc.
    • ewamro Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 16:36
      Też miałam termin na 2.01.2005 no i urodziłam już prawie rok temu. Te brązowe
      upławy to musi być jakaś poważna sprawa wink
      A tak poważnie to ja takie upławy miałam pod koniec ciąży po każdym badaniu.
      Przechodziły po 2,3 dniach. Nie miałaś ostatnio badania? No i oczywiście
      skonsultuj z lekarzem smile
      • ewesti Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 16:41
        niestety nie miałam żadnego badania ostatnio, dzwoniłam do lekarza i powiedział
        że to może być czop śluzowy, staram się nie martwić tym zbyt mocno i mam
        nadzieję zę będzie dobrze.
        • ewamro Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 02.12.05, 19:20
          A nawet jeśli mialabyś rodzić niedlugo to dziecko jest już na pewno silne i
          sobie poradzi smile Ja wolałabym chyba urodzić trochę wcześniej niż czekać tak
          długo jak musialam, to czekanie było koszmarne. Pomyśl, termin miałam na 2.01.
          a urodziłam 18.
          • izu7 Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 03.12.05, 15:51
            HEJ! Nie martw się!!! Ja właśnie wczoraj wróciłam ze szpitala po tygodniowym
            pobycie a pojechałam bo..... dostałam plamień brązowych. Mój lekarz nie
            odbierał telefonu ( zostawił komórke w szpitalu) i nie mogłam nikogo sie
            poradzic.Na drugi dzień odszedł mi czop śluzowy! Lekarze powiedzieli, ze to
            może być też od skróconej szyjki. Póki co wszystko jest w porządku. Dostałam
            Gynalgin dopochwowy na bakterie, bo podobno ten czop chronił szyjke przed
            wszelkimi bakteriami a jak go nie ma to ten lek ma za zadanie ją ochronic,
            zeby jakaś infekcja się nie wdała.
            Jestem już w 37 tygodniu i dali mi tydzień lub dwa do rozwiązania , z czego się
            ciesze, bo chciałabym święta spędzic już we trójkę smile
            Lekarz powiedzaił, ze czop moze także oznaczać,ze poród może odbyc się za....6
            tygodnia wtedy przeniosę ciążę na styczeń!!!! Oby nie...
            Pozdrawiam serdecznie!
            • ewesti Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 03.12.05, 17:40
              izu7 dziękuję za pocieszenie mam nadzieję zę to nic groźnego, siedzę grzecznie
              w domciu w następnym tygodniu mam wizyte u lekarza i staram się nie panikaować,
              czekam w spokoju i zniecierpliwością na Naszą Ślicznotkę, pozdrawiam Was
              wszystkie i życzę wszystkiego najlepszego
              • dziewczynka_bez_zapalek Re: termin 2.01.2005 a brązowe upławy 03.12.05, 18:01
                moze to być oznaka odchodzącego czopa tym bardziej, że jesteś już w okolicach
                36t. a więc dzidzio jest już donoszone i wcześniejsze urodzenie mu w niczym nie
                zaszkodzi.

ja miałam troche gorzej, bo plamienie wystapilo i skurcze u mnie w 33t, a wiec
                2 tyg spedzilam na patologii ciazy na podtrzymaniu. urodzilam w 38t.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka