margaret1980 10.12.05, 14:03 dziewczyny napiszcie mi co jest lepsze feminatal czy prenatal. I czy mozna je jesc nie w czasie obiadu tylko o innej porze nie podczas jedzenia? ma to jakis wplyw na rozwoj plodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaszymanska21 Re: witaminy dla dziecka 10.12.05, 14:16 A ja biorę Maternę (osławioną w innym wątku). Przypuszczam,że pora przyjmowania witamin ma znaczenie dla samopoczucia (zażywana po posiłku -tym najsolidniejszym w ciągu dnia - nie powoduje mdłości), może chodz też o to,że wtedy lepiej się wchłania wraz z minerałami i witaminami z posiłku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: witaminy dla dziecka 10.12.05, 15:22 Witaminy są dla ciebie. O ile przed ciążą odzywiałaś się w sposób w miare urozmaicony, nie byłaś skrajnie niedozywiona, to w twoim organizmie jest wszystko i dziecię to dostanie. Gdybyś była w ciązy w srodku lata i na poczatku jesieni, to nawet nie musiałabyś łykać pastylek, bo skarby lata by ci dostarczyły wszystko,c o trzeba, zima jest gorsza pod tym względem. Witaminy łykasz dla siebie, żebys po ciązy nie była osłabiona i na przykład bezzębna Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: witaminy dla dziecka 10.12.05, 15:36 ostatnio porównywałam skład ilościowy i jakościowy materny prenatalu i feminatalu i wygląda to tak, że najwięcej składników ma materna potem feminatal a najuboższy jest prenatal Odpowiedz Link Zgłoś