zja2 10.12.05, 23:11 Witajcie! Jestem w 24 tygodniu ciąży i okropnie sie przeziębiłam,mam gorączke i bardzo boli mnie gardło,oczywiście żadnych leków nie można brać a stare sposoby jak cytryna i mleko z miodem zawiodły.Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joana.mz Re: PRZEZIĘBIENIE!!! 10.12.05, 23:22 Ja od kilku lat leczę przeziębienia preparatem ziołowym Echinacea, pomógł mi wielokrotnie, nawet w przypadkach, kiedy lekarz chciał przpisywać antyniotyk. Można kupić w kroplach lub tabletkach - teraz biorę tabletki (profilaktycznie) bo kropelki są na alkoholu. Do tego polecam rutinoscorbin. Mam nadzieję, że będzesz zdrowa. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: PRZEZIĘBIENIE!!! 10.12.05, 23:23 Podobno na gardło pomaga płukanie ciepłą wodą z solą. Gorzej z tą gorączką - tu nie mam pomysłu. Może po prostu rób chłodne okłady na czolo i kark... Ania i Kubek vel Pyzaty (33tc) Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: PRZEZIĘBIENIE!!! 10.12.05, 23:33 Miałam w listopadzie anginę ropną i przez tydzień brałam antybiotyk Amotax Dis - w ciąży można go brać - a potem syrop Bronchicum. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia22l1 Re: PRZEZIĘBIENIE!!! 11.12.05, 10:52 ja jak byłam przeziębiona to moja gin pozwoliła mi - - na gardło- tantum verde to są tabletki do ssania, dobre, pomogły mi - no i tak ogólnie to rutinoscorbin i ew cos co zawiera paracetamol pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zja2 Re: PRZEZIĘBIENIE!!! 11.12.05, 10:55 Dzięki za waszystkie odpowiedzi.Już troche lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś