Dodaj do ulubionych

skracająca się szyjka

22.12.05, 10:40
Czy szyjka może się skracać, jak nie ma skurczy i czy zawsze zakładany jest
na nią szew ? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ania_114 Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 10:56
      Oczywiscie ze moze sie skracac ja tez mam ten problem ale biore progesteron i
      nospe i narazie jest ok
    • sylwia.ax Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 11:06
      SKurczy możesz nie czuć. ja tak miałam w pierwszej ciązy. Nie zawsze trzeba
      zakladać szew, o tym decyduje lekarz, w zależnosci od tego kiedy zaczyna się
      skracać i w jakim tempie. Ja i wcześniej, i teraz mam przykazane dużo lezec,
      biorę no-spę i magne B6. Za jakiś czas pewnie przejdę na fenoterol, jesli
      będzie trzeba (brałam w pierwszej ciazy).Najważenijsze to nie przemęczac się i
      jak najwięcej leżec.
      Pozdrawiam
    • lacido Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 11:54
      Po długiej podróży tak skróciła mi się szyjka że groził mi przedwczesny poród,
      ale po miesiącu leniuchowania, uważania wszystko wróciło do normy.
      • betsi80 Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 12:22
        Ile trwała ta podróż? Pytam, bo ostatnio lekarka powiedziała mi że szyjka mi
        się skraca. Teraz leżę w domu, biorę nospę magnez, i chcę jutro jechać do
        rodziów na święta.
        • bzz.basia Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 12:31
          Mi się skracała od 28 t.c.Nie czułam nic a nic.Od 32 do 37 t.c. brałam luteinę
          i miałam dużo leżeć.Efekt taki,że na jutro mam termin i nic nie chce się
          ruszyć ! Ale lekarz tak mówił: teraz się skraca,a później to może nawet dziecko
          urodzić się po terminie.Oby nie wykrakał,ja już nie mogę się doczekać!
          pozdrawiam
    • igus_tryn Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 12:43
      Mnie bolał brzuch tak jak ma okres, skurczy nie maiłam. Okazało się, że skraca
      się szyjka i brałam fenoterol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka