betsi80 22.12.05, 10:40 Czy szyjka może się skracać, jak nie ma skurczy i czy zawsze zakładany jest na nią szew ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_114 Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 10:56 Oczywiscie ze moze sie skracac ja tez mam ten problem ale biore progesteron i nospe i narazie jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 11:06 SKurczy możesz nie czuć. ja tak miałam w pierwszej ciązy. Nie zawsze trzeba zakladać szew, o tym decyduje lekarz, w zależnosci od tego kiedy zaczyna się skracać i w jakim tempie. Ja i wcześniej, i teraz mam przykazane dużo lezec, biorę no-spę i magne B6. Za jakiś czas pewnie przejdę na fenoterol, jesli będzie trzeba (brałam w pierwszej ciazy).Najważenijsze to nie przemęczac się i jak najwięcej leżec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 11:54 Po długiej podróży tak skróciła mi się szyjka że groził mi przedwczesny poród, ale po miesiącu leniuchowania, uważania wszystko wróciło do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
betsi80 Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 12:22 Ile trwała ta podróż? Pytam, bo ostatnio lekarka powiedziała mi że szyjka mi się skraca. Teraz leżę w domu, biorę nospę magnez, i chcę jutro jechać do rodziów na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
bzz.basia Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 12:31 Mi się skracała od 28 t.c.Nie czułam nic a nic.Od 32 do 37 t.c. brałam luteinę i miałam dużo leżeć.Efekt taki,że na jutro mam termin i nic nie chce się ruszyć ! Ale lekarz tak mówił: teraz się skraca,a później to może nawet dziecko urodzić się po terminie.Oby nie wykrakał,ja już nie mogę się doczekać! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igus_tryn Re: skracająca się szyjka 22.12.05, 12:43 Mnie bolał brzuch tak jak ma okres, skurczy nie maiłam. Okazało się, że skraca się szyjka i brałam fenoterol. Odpowiedz Link Zgłoś