Dodaj do ulubionych

kiedy rosnie brzuch

23.12.05, 17:28
słuchajcie dziewczyny kiedy zaczyna rosnąć brzuch ja od 1 stycznia zaczynam
11 tydzień ciąży czyli jeszcze tydzień i już 3 miesiąc a mam figure jak przed
ciażą dosłownie nic nie widać
Obserwuj wątek
    • sylwia7911 Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 17:31
      U mnie zaczeło byc widac co nieco dopiero w 5 msc ciąży.

Pzdr
      Wiktoria jest z nami (od 07.12.2005)
      • tucik Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 17:45
        u mnie w 15 tyg ciązy zaczęło być troszke widać i to tylko w obcisłych ciuchach
        ale równie dobrze wyglądałam jakbym się dobrej kapusty najadła
        • kaczucha24 Re: kiedy rosnie brzuch 25.12.05, 21:55
          Ja chciałam, żeby było widać jak najszybciej ale tak się niestety nie da.
          Brzuszek zaczął się pojawiać dopiero ok. 4 miesiąca ale naprawdę widoczny to
          jest dopiero teraz, 25tc. Na początku strasznie mnie irytowało kiedy musiałam
          stać w pociągu lub w kolejce w sklepie a nikt nawet nie wpadł na pomysł, że
          mogłabym być w ciązy, a to właśnie na początku czułam się najgorzej. Wiem, że
          brzuszek jeszcze dużo mi urośnie i będę miło wspominać chwile kiedy był
          malutki, także ciesz się póki możesz, bo później będzie naprawdę ciężko.
      • mama_kotula Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 17:51
        sylwia7911 napisała:

> U mnie zaczeło byc widac co nieco dopiero w 5 msc ciąży.

U mnie pod koniec siódmego - ile kobiet, tyle brzuchów, nie ma reguły.
    • s79 Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 21:41
      smile)))
      spokojnie...
      u mnie widać od 7 m-ca..
      wczesniej nic
      za to teraz nie ma cienia watpliwości...
      zdązysz nacieszyć sie brzuchem smile)
      • sylka23 Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 23:14
        Sluchajcie, a jak ciezarna jest otyla tzn. ma tu i owdzie to kiedy brzuch
        zaczyna byc widoczny...?A moze wcale..?
        • adapp Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 12:57
          ja mam troche nadmiar kg (i miałam zawsze). brzuch zaczęto zauwazać w 2połowie
          5m-ca, a teraz w 6 nikt nie ma wtpiwości że jestem ciezaróweczką. w pierwszym
          trymestrze chodziłam we wszystkich nieciązowych ciuchach. Pozdrwiam i ślę
          Świateczne życzenia.
          • sylka23 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 13:20
            Dzieki za odpowiedz w mojej sprawie...Pozdrawiam
            • lisiczka24 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 14:44
              Ja w 22 tyg miałam dopiero mała góreczkę smile po tym czasie brzuszek zaczol
              szybciej rosnac ale nigdy nie należał do wielkich.Babki stare mnie denerwowały
              ze bedzie pewno male dzidzi lub mam wod plodowych malo!!!Nigdy nie sluchajcie
              takich głupot dzidzi było "normalne" 3430 i 54 cm wzrostu bardzo ładne zdrowe i
              wogóle smilea i wod plodowych mialam sporo!!!
              • annmor1 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 16:45
                z pierwszym dzieckiem faktycznie brzuch dopiero było widać ok. 5 miesiąca,
                natomiast teraz jestem w 7 tygodniu drugiej ciąży i nie dopinam się w spodnie,
                tragedia. Jestem szczupła, a raczej byłam, więc nie wiem skąd ta różnica. Każda
                ciąża inna?
                • mika9912 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 19:05
                  hej mamuśki ja chyba jestem jakaś dziwna jestem w 9 tyg. pierwszej ciąży i
                  zostały mi tylko dwie pary spodni w ktore się mieszczę. brzuch mam taki że
                  nawet pod swetrem go nie ukryję zresztą nie zamierzam bo jestem z niego dumna.
                  ogólnie jestem szczupla tylko taka piłeczka mi sterczy. wiem że jeszcze za
                  wcześnie i rzebym nie widziała na usg to bym pomyślała że to ciąża mnoga. na
                  początku myślałam że to wzdęcia ale teraz widzę że wygładam tak samo bez
                  względu na porę dnia. nawet wszystkie kolerzanki się kapnęły zanim zdążyłam im
                  powiedzieć pozdrawiam
                • indra2 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 21:08
                  Ja też jestem chudzielcem i w pierwszej ciąży długo nie było widać brzucha a
                  teraz jestem w 6tc i już się nie dopinam w spodnie. Jak pojechaliśmy do mamy
                  siostra przywitała mnie słowami ale masz brzuchol!!!. Wydaje mi się, że w
                  drugiej ciąży wiązadła są już rozciągnięte i stąd szybciej brzuch wybija.
                  Aga
                  • 8monia1 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 08:19
                    Moja szwagierka jest w ciąży (4,5miesiąc) i brzuch ma spory, podobnie było u
                    niej w trakcie pierwszej ciąży, więc wydaje mi się, że nie ma reguły...
                    • estrellia Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 08:35
                      a u mnie 25 tc i brzuch po prostu ogromny smile mogę przypisac to 8 nabytym
                      kiloskom, ale też, że po prostu tak mam. a brzusio był widoczny już pod koniec
                      3 m-ca..
                  • zabolek27 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 09:30
                    ja jestem w 17 tyg.ciazy i brzuszek mam maly tzn.niezapinam sie na guzik w
                    spodniach i to tyle
            • tucik do Sylki 27.12.05, 22:10
              jeśli masz nadwagę nie powinnas w ciązy dużo przytyc brzuszek może byc u Ciebie
              tez później widoczny ale że wcale nie bedzie - na to bym nie liczyłasmile pozdr.
              • sylka23 Re: do Sylki 27.12.05, 22:12
                Dziekuje za Twoja wypowiedz w tej sprawie, ciagle sledze te wszystkie watki
                dotyczace wagi w czasie ciazy....Buziulki, pozdrawiam
    • iwonakocyk Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 12:44
      Hejka!
      To jest uzależnione od twojej budowy i różnych innych czynników. Ja np.już w 11
      tygodniu, to musiałam nosić luźniejsze koszule i sweterki, bo przy obcisłym
      ubraniu to mój brzuszek było już widać, nie dopinałam się już w żadne swoje
      spodnie, jak siadałam to musiałam je całe rozpinać bo piły mnie w brzuch. Ale u
      niektórych brzuch wychodzi dopiero w 4-5 miesiącu. Moja siostra cioteczna była
      w ciąży z bliźniakami, to w 4 miesiącu normalnie miała taki mały brzuszek, że
      niektórzy nie wierzyli że jest w ciąży. Także nie masz się co martwić.
      Pozdrawiam
      Iwonka
      • martyna1985 do mmalickiej21 27.12.05, 12:51
        Hej, ja nie odnośnie ciązy tylko Twojego nazwiskasmile) mamy takie samo. Jak masz
        na imię?? Może martyna?! Pozdrawiam
    • julienx Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 14:32
      Brzuszek zaczał mi rosną od 20 tygodnia - 5 miesiąc.

• mrrkot Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 14:44
      zaczynam 24 tc (5/6 mies.) i brzuszek mam hmm taki jakbym się obżarła... Jest
      malutki i bardziej wygląda na wzdęty niż na ciążowysmilespodnie noszę normalne ale
      biodrówkismile generalnie jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to napewno tego nie
      zauważa smilesmile
    • simonkapl Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 16:43
      Ja wlasnie zaczelam 7 miesiac i brzuch zaczal teraz rosnac.Ale jeszcze zchodze
      z moje spodnie sprzed ciazy.pozdrawiam
      • kokons Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 16:49
        Jesli dobrze pamietam po 20 tc zaczynal byl widoczny ...
        Pozdrawiam / 35 tc)
    • robbea1 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 18:41
      Jestem teraz w 27 tygodniu ciąży i brzuszek już dość spory smile Dobrze zaczęło go
      być widać tak od 20 tygodnia. Nawet się dziwię trochę bo na ostatniej wizycie
      jak się ważyłam to wyszło że ejstem dopiero 1 kilogram na "plusie" smile
    • gosia604 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 19:16
      JA JESTEM PRAWIE W 3 MIESIACU I BRZUSZEK MAM, SZCZEGÓLNIE WYCHODZI WIEZCORAMI.
      GENERALNIE MUSZE CZASAMI SIE MASKOWAC, SZCZEGOLNIE WPRACY, BO JESZCZE NIE
      POWIEDZIALAM, ALE I TAK IWDZE ZE LUDZIE PODEJRZANIE NA MNIE PATRZA. ALE TO
      WSZYSTKO ZALEZY OD BUDOWY CIALA. NIE MA NA TO REGULY
    • mamusiakubusia2005 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 21:32
      Ja w 5 m-cu brałam slub i jeszcze nic nie bylo widac a bębene wyskoczył mi tak
      w połowie 6 m-ca. Do samego konca nie byłzbyt wielki.
      Pozdrawiamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka