mmalicka21 23.12.05, 17:28 słuchajcie dziewczyny kiedy zaczyna rosnąć brzuch ja od 1 stycznia zaczynam 11 tydzień ciąży czyli jeszcze tydzień i już 3 miesiąc a mam figure jak przed ciażą dosłownie nic nie widać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia7911 Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 17:31 U mnie zaczeło byc widac co nieco dopiero w 5 msc ciąży. Pzdr Wiktoria jest z nami (od 07.12.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 17:45 u mnie w 15 tyg ciązy zaczęło być troszke widać i to tylko w obcisłych ciuchach ale równie dobrze wyglądałam jakbym się dobrej kapusty najadła Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha24 Re: kiedy rosnie brzuch 25.12.05, 21:55 Ja chciałam, żeby było widać jak najszybciej ale tak się niestety nie da. Brzuszek zaczął się pojawiać dopiero ok. 4 miesiąca ale naprawdę widoczny to jest dopiero teraz, 25tc. Na początku strasznie mnie irytowało kiedy musiałam stać w pociągu lub w kolejce w sklepie a nikt nawet nie wpadł na pomysł, że mogłabym być w ciązy, a to właśnie na początku czułam się najgorzej. Wiem, że brzuszek jeszcze dużo mi urośnie i będę miło wspominać chwile kiedy był malutki, także ciesz się póki możesz, bo później będzie naprawdę ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 17:51 sylwia7911 napisała: > U mnie zaczeło byc widac co nieco dopiero w 5 msc ciąży. U mnie pod koniec siódmego - ile kobiet, tyle brzuchów, nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
s79 Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 21:41 ))) spokojnie... u mnie widać od 7 m-ca.. wczesniej nic za to teraz nie ma cienia watpliwości... zdązysz nacieszyć sie brzuchem ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: kiedy rosnie brzuch 23.12.05, 23:14 Sluchajcie, a jak ciezarna jest otyla tzn. ma tu i owdzie to kiedy brzuch zaczyna byc widoczny...?A moze wcale..? Odpowiedz Link Zgłoś
adapp Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 12:57 ja mam troche nadmiar kg (i miałam zawsze). brzuch zaczęto zauwazać w 2połowie 5m-ca, a teraz w 6 nikt nie ma wtpiwości że jestem ciezaróweczką. w pierwszym trymestrze chodziłam we wszystkich nieciązowych ciuchach. Pozdrwiam i ślę Świateczne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 13:20 Dzieki za odpowiedz w mojej sprawie...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lisiczka24 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 14:44 Ja w 22 tyg miałam dopiero mała góreczkę po tym czasie brzuszek zaczol szybciej rosnac ale nigdy nie należał do wielkich.Babki stare mnie denerwowały ze bedzie pewno male dzidzi lub mam wod plodowych malo!!!Nigdy nie sluchajcie takich głupot dzidzi było "normalne" 3430 i 54 cm wzrostu bardzo ładne zdrowe i wogóle a i wod plodowych mialam sporo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annmor1 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 16:45 z pierwszym dzieckiem faktycznie brzuch dopiero było widać ok. 5 miesiąca, natomiast teraz jestem w 7 tygodniu drugiej ciąży i nie dopinam się w spodnie, tragedia. Jestem szczupła, a raczej byłam, więc nie wiem skąd ta różnica. Każda ciąża inna? Odpowiedz Link Zgłoś
mika9912 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 19:05 hej mamuśki ja chyba jestem jakaś dziwna jestem w 9 tyg. pierwszej ciąży i zostały mi tylko dwie pary spodni w ktore się mieszczę. brzuch mam taki że nawet pod swetrem go nie ukryję zresztą nie zamierzam bo jestem z niego dumna. ogólnie jestem szczupla tylko taka piłeczka mi sterczy. wiem że jeszcze za wcześnie i rzebym nie widziała na usg to bym pomyślała że to ciąża mnoga. na początku myślałam że to wzdęcia ale teraz widzę że wygładam tak samo bez względu na porę dnia. nawet wszystkie kolerzanki się kapnęły zanim zdążyłam im powiedzieć pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: kiedy rosnie brzuch 24.12.05, 21:08 Ja też jestem chudzielcem i w pierwszej ciąży długo nie było widać brzucha a teraz jestem w 6tc i już się nie dopinam w spodnie. Jak pojechaliśmy do mamy siostra przywitała mnie słowami ale masz brzuchol!!!. Wydaje mi się, że w drugiej ciąży wiązadła są już rozciągnięte i stąd szybciej brzuch wybija. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
8monia1 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 08:19 Moja szwagierka jest w ciąży (4,5miesiąc) i brzuch ma spory, podobnie było u niej w trakcie pierwszej ciąży, więc wydaje mi się, że nie ma reguły... Odpowiedz Link Zgłoś
estrellia Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 08:35 a u mnie 25 tc i brzuch po prostu ogromny mogę przypisac to 8 nabytym kiloskom, ale też, że po prostu tak mam. a brzusio był widoczny już pod koniec 3 m-ca.. Odpowiedz Link Zgłoś
zabolek27 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 09:30 ja jestem w 17 tyg.ciazy i brzuszek mam maly tzn.niezapinam sie na guzik w spodniach i to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
tucik do Sylki 27.12.05, 22:10 jeśli masz nadwagę nie powinnas w ciązy dużo przytyc brzuszek może byc u Ciebie tez później widoczny ale że wcale nie bedzie - na to bym nie liczyła pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: do Sylki 27.12.05, 22:12 Dziekuje za Twoja wypowiedz w tej sprawie, ciagle sledze te wszystkie watki dotyczace wagi w czasie ciazy....Buziulki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonakocyk Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 12:44 Hejka! To jest uzależnione od twojej budowy i różnych innych czynników. Ja np.już w 11 tygodniu, to musiałam nosić luźniejsze koszule i sweterki, bo przy obcisłym ubraniu to mój brzuszek było już widać, nie dopinałam się już w żadne swoje spodnie, jak siadałam to musiałam je całe rozpinać bo piły mnie w brzuch. Ale u niektórych brzuch wychodzi dopiero w 4-5 miesiącu. Moja siostra cioteczna była w ciąży z bliźniakami, to w 4 miesiącu normalnie miała taki mały brzuszek, że niektórzy nie wierzyli że jest w ciąży. Także nie masz się co martwić. Pozdrawiam Iwonka Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 do mmalickiej21 27.12.05, 12:51 Hej, ja nie odnośnie ciązy tylko Twojego nazwiska) mamy takie samo. Jak masz na imię?? Może martyna?! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julienx Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 14:32 Brzuszek zaczał mi rosną od 20 tygodnia - 5 miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrkot Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 14:44 zaczynam 24 tc (5/6 mies.) i brzuszek mam hmm taki jakbym się obżarła... Jest malutki i bardziej wygląda na wzdęty niż na ciążowyspodnie noszę normalne ale biodrówki generalnie jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to napewno tego nie zauważa Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 16:43 Ja wlasnie zaczelam 7 miesiac i brzuch zaczal teraz rosnac.Ale jeszcze zchodze z moje spodnie sprzed ciazy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 16:49 Jesli dobrze pamietam po 20 tc zaczynal byl widoczny ... Pozdrawiam / 35 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 18:41 Jestem teraz w 27 tygodniu ciąży i brzuszek już dość spory Dobrze zaczęło go być widać tak od 20 tygodnia. Nawet się dziwię trochę bo na ostatniej wizycie jak się ważyłam to wyszło że ejstem dopiero 1 kilogram na "plusie" Odpowiedz Link Zgłoś
gosia604 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 19:16 JA JESTEM PRAWIE W 3 MIESIACU I BRZUSZEK MAM, SZCZEGÓLNIE WYCHODZI WIEZCORAMI. GENERALNIE MUSZE CZASAMI SIE MASKOWAC, SZCZEGOLNIE WPRACY, BO JESZCZE NIE POWIEDZIALAM, ALE I TAK IWDZE ZE LUDZIE PODEJRZANIE NA MNIE PATRZA. ALE TO WSZYSTKO ZALEZY OD BUDOWY CIALA. NIE MA NA TO REGULY Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiakubusia2005 Re: kiedy rosnie brzuch 27.12.05, 21:32 Ja w 5 m-cu brałam slub i jeszcze nic nie bylo widac a bębene wyskoczył mi tak w połowie 6 m-ca. Do samego konca nie byłzbyt wielki. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś