Dodaj do ulubionych

uporczywy kaszel

27.12.05, 11:50
Od tego kaszlu boli mnie cały brzuch a dwa dni temu czułam silne "ciągnięcie"
w wewnątrz brzucha gdy kasłałam. Lecze się naturalnymi specyfikami takimi jak
sok z czarnego bzu, czosnek, gorące mleko ale niestety niewiele to daje. Czy
któraś z was może mi powiedzieć czy taki kaszel może zaszkodzić dziecku?
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: uporczywy kaszel 27.12.05, 12:14
      spróbuj homeopatyczny Stodal nakaszel(w granulkach)
      • tucik Re: uporczywy kaszel 27.12.05, 13:04
        lepiej nie kaszleć..., sama sie o to zastanawiałam i wyczytałam że w skrajnych
        przypadkach moze doprowadzic do poronienia ale Ty sie nie zamartwiaj tylko
        jeśli Ci nie przechodzi po 2-3 dniach idź czym predzej do lekarza - przepisze
        Ci skuteczniejsze środki, u mnie skonczyło sie na braniu antybiotyku bo kaszel
        pochodził z oskrzeli (jest taki "dudniący", samej można się zorientować że
        pochodzi z klatki piersiowej)
        • asiaadasia Re: uporczywy kaszel 27.12.05, 14:23
          miałam taki kaszel w 5-6tc,tak mną rzucało,że myslałam że ciązy nie
          utrzymam.piłam syrop z cebuli i pomogło.naprawdę polecam!pokroić drobno cebulę,
          zasypać cukrem(dosyć dużo) i odstawić aż cebula puści sok.pić po łyżce kilka
          razy dziennie.powodzenia!
    • kellss Re: uporczywy kaszel 27.12.05, 16:50
      Kurcze - ja mialam okropny kaszel przez prawie 3 tygodnie - nic nie
      pomagalo,zadne tam syropki, oklady, plukanie sola czy cokolwiek innego. Potem
      jedzac bulke z serem zapiekanym zakrztusilam sie i pekl mi jakis polip czy tez
      narosl na gardle - okazalo sie ze to to, co gorsza, nie bylo go widac przy
      badaniu patyczkiem, byl umiejscowiony blizej krtani wiec dopiero usg po calej
      akcji z pluciem krwia, ropa i slina wykazalo co to bylo. Moze popytaj jakiegos
      laryngologa zeby Ci glebiej zajrzeli, bo moze jest tak jak bylo u mnie. Ten
      kaszel mordowal mnie cala dobe, najgorzej w nocy a po pozbyciuu sie
      tego 'czegos' z gardla jak reka odjal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka