Dodaj do ulubionych

plamienie???

30.12.05, 18:11
jestem w 7 tc, jestem po pierwszej wizycie u gina dwa tyg temu i mam
problem - plamienie, ale dziwne - wkładka czysta, tylko przy podcieraniu
papierem delikatne smużki krwiste i pojedyńcze skrzepy (malutkie).gdybym nie
używała białego papieru byłoby to do przeoczenia. nasila się wieczorem, w
dzień nic się nie dzieje. aha kolor brązowawy, nie krwisty. wolałabym
poczekać do środy do wizyty u mojego lekarza, bo mam do niego zaufanie. czuję
się dobrze, nic mnie nie boli. pojawiło się to wczoraj a przedwczoraj
kochałam się z mężem, czy to może być powód. a może to normalne na tym etapie
ciązy, trochę się denerwuję. podpowiedzcie coś proszę....
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: plamienie??? 30.12.05, 18:22
      Leż jak najwięcej, odpoczywaj, broń Boze bal sylwestrowy!!!
      Istnieje szansa ze przeczekasz, bo to może być zwykłe, czynnościowe plamienie.
      Działa tu tzw efekt butelki czyli leżysz- nie plamisz, wstaniesz- i się wylewa.
      Przyczyną moze być podrażnienie śluzówki szyjki, krwiak, odklejanie kosmówki...
      albo choćby przypuszczalny termin kolejnej miesiączki i wtedy źródło
      krwawienia/plamienia jest nie do zlokalizowania...
      Jeśli się nasili chocby minimalnie, idź do szpitala od razu. Istnieje szansa, ze
      cię nie zatrzymają a tylko dadza receptę na progestageny (Duphaston, Luteina)
      które z reguły pomagają w takich przypadkach. Jeśłi czujesz ból- weź no spę
      (mozna do 6 tabl na dobę).
      No i seks musi poczekać....
    • anagram2 Re: plamienie??? 30.12.05, 18:45
      gdy ja krwawiłam w 10tc to pierwsze pytanie lekarza było czy przypadkiem
      ostatnio nie kochałam się z mężem.Nie, ostationo ja nie. Z tego wniosek, że
      można po tym plamić. Poza tym czasem kobiety maja upławy w czasie gdy powinny
      miesiaczkować. Ja ich nie miałam.Z reszta to nie ten czas jak sobie wyliczyłam.
      Po usg wyszło ,zę mam krwiaka i teraz leżę w łóżku. Poczytaj o plamieniach bo
      to dośc częsty temat na forum. Jeśli bedzięsz krwawic mocniej to zgłos sie
      lepiej do lekarza. Pewnie to nic-skutek stosunku-ale obserwuj siebie i nie
      przemeczaj sie. Leż najlepiej.
      Pozdrawiam,
      • martunia78 Re: plamienie??? 30.12.05, 18:52
        Ja tak miałam w 13tc, takie niby nic, ale rano sie obudziłam i poleciały mi ze
        trzy krople brązowej krwi, poszłam do szpitala i mnie tam zostawili na dwie
        noce, leki biore do tej pory 18tc.
        Pozdrawiam, nie chciałam nastraszyć, ale wtedy sama sie bałam, ryczałam i w
        ogóle, ale pójście do szpitala to była dobra decyzja.
    • ares1976 Re: plamienie??? 30.12.05, 19:26
      Hej!
      Ja tak miałam 12 tyg - po seksiku z mężem. Odczekałam 3 dni i przeszło. Moja
      ginka powiedziała, że być może jakieś naczyńko krwionośne się naruszyło i że
      trzeba spokojnie się kochać i nie szalećsmile Potem już się to nie powtórzyło.
    • ares1976 Re: plamienie??? 30.12.05, 19:27
      Tzn. W 12 tygodniu ciąży smile
      • kluska125 Re: plamienie??? 04.01.06, 11:38
        Hej, ja na Nowy Rok wyszłam ze szpitala. Lezalam 4 doby, teraz biore luteine.
        Plamienia wystapiły albo z powodu ostrej biegunki, która mialam w czasie świat,
        albo z powodu sexu. Lekarz do konca sam nie widział co mogło byc przyczna, na
        szczęscie z dzidzia wszyzstko jest oki. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka