em_zetka Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 06.01.06, 22:08 Ja uważam że warto. Mój synek urodził się (w grudniu 2005) z wagą 3700 i wzrostem 60 cm i myślałam że go od razu zapakuję w rozmiar 62. Miałam w domu zakupione 2 komplety ubranek w rozmiarze 56 ale stwierdziłam że na pewno do nich nie wejdzie. Tymczasem okazało się, że rozmiar 62 jest nieco za duży a 56 w sam raz. Synek ma już prawie 3 tygodnie i pewno jeszcze z tydzień-dwa będzie się mieścił w 56. Aha jeśli mogę Ci coś poradzić to kupuj ubranka w rozmiarze 56 jak najtańsze (oczywiście z 100% bawełny) przynajmniej nie będzie szkoda jak bobasek w nie nie wlezie. Ja kupiłam śpioszki i kaftaniki w cenie 5-10zł. Przy większych rozmiarach możesz zaszaleć Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 06.01.06, 22:21 moja ma skonczone 4 mesiace i do dzis ma jeszcze pajacyka 56 troche duzy byl a tak naprawde to wyrosla z 56 w trzecim miesiacu mniej wiecej do czwartego (a szybko rosnie i jest duza). ja powiem ze warto, bo w 62 tonela; naprawde nie dalo sie 62 zalozyc, bo jak worki wisialy (kupilam po sztuce na wszelki wypadek). trzeba sie przyzwyczaic, ze dzieciaczek co 3 miesiace bedzie mial zmiane garderoby. moze faktycznie poczekaj do usg, bedziesz miala choc cien pewnosci Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 07.01.06, 07:06 to zależy jaka duży jest maluszek moja Natalka jak urodziła się to miała 51cm więc rozmiar 56 długo nam posłużył bo w 62 pływała. wszędzie pisze żeby kupować odrazu 62 i ja też tak zrobiłam miałam tylko jedne śpioszki i pajacyk 56 i potem musiałam dokupić te mniejsze. może faktycznie poczekaj na usg albo upatrz sobie ubranka i jak dziecko będzie małe to mąż dokupi Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 07.01.06, 10:21 Mama mi sprawila pod choinke taki sliczny komplecik ale na rozmiar 56. Poprosilam aby wymienial na wiekszy . Komplecik jest taki piekny ze szkoda byloby go nawet nie zalozyc - najwyzej troszke polezy zanim dzidzi zaloze. Lepiej kupic wiekszy - wiadomo ze ciuszki nie naleza do tanich rzeczy, niestety. Zawsze maz albo mama, jak dzidzia mniejsza sie urodzi, moze pojsci i dokupic. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 07.01.06, 10:23 A i jescze jedno - rozmiar rozmiarowi nie rowny. Kupowalam ostatni rozne ciuszki dla bratanka i powiem ze za glowe sie zlapalam jakie roznice sa w numeracji. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 07.01.06, 12:03 zdecydowana wiekszosc ubranek kupujemy w h&m. nasz hclopczyk 3450gram, 52 cm, urodzeniowo, zaczynal od rozmiaru 50. potem 56, aktualnie nosimy 62, a 1 stycznia skonczyl 3 miesiac. mam zdjecie w swojej wizytowce, jest naprawde dorodnym chlopcem! heh nie wyobrazam sobie tego okruszka w 62 kiedy sie urodzil, przeciez dla takiego maluszka nawet 56 bylo na poczatku duzo za duze! numeracja h&m: - 50 0-1 miesiaca - 56 1-2 miesiaca - 62 2-4 miesiaca tak samo czapelki, przeciez pierwsza w rozm.50 na poczatku byla naprawde oooogromna na ten maly lepek Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Czapeczki 07.01.06, 14:51 Wszystkie znane mi czapeczki mają swoją odrębną numerację, niezwiązaną ze wzrostem. Numer czapeczki to obwód główki,a ten wynosi u noworodka pi razy rozwarcie około 30-36 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
sorbetta a co z kombinezonikami zimowymi? 09.01.06, 14:19 Mój synek ma się urodzić w połowie lutego i nie wiem, jaki kombinezon mu kupić. Czy 62, czy 68? I tak na przyszły rok będę musiała kupić drugi. Nie połącz ę tego, bo musiałabym kupić chyba 80. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Czapeczki 09.01.06, 14:22 h&m numeruje czapelki tak samo jak ubranka, praktycznie tylko tam ubieramy naszego ptaszka Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 09.01.06, 15:11 Moja córeczka 52cm , 2900kg na początku nosiła ubranka na 50cm. Jej brat ważył 3kg więc i przy nim miałam dużo małych ubranek. Rozmiar 56 służył nam do czwartego miesiąca. Teraz mała ma prawie 2 lata i nosi ubranka na 80\86cm. Ma nawet jakieś bluzeczki na 74 które są jeszcze dobre... A pierwsze ubranka te malutkie zostawiłyśmy na pamiątkę i dla lalki. Szczerze mówiąc trudno radzić bo przecież między noworodkami bywa nawet 2 kg różnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: Czy warto kupować ubranka na rozmiar 56 ? 09.01.06, 15:37 Warto. Chyba, że Twoje dziecko urodzi się bardzo duże (np. 60 cm). Kupiliśmy Małej 6 kompletów - niektóre ładne, do lekarza. Trochę takich "po domu" . Te ostatnie - mimo, że używane tylko przez jakieś 6 tygodni są teraz mocno sprane. Wiadomo - szybko się brudzi (od przeciekających pieluszek, krwi po szczepieniu, mleczka), pierze się je bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś