Dodaj do ulubionych

cellulit w ciąży

13.01.06, 16:08
Czy można sobie poradzić z cellulitem w ciąży.Normalnie uzywałam Galenic ale
teraz w ciąży nie wiem czy wolno.Czy ktoś zna coś godnego polecenia i
bezpiecznego do stosowania w ciąży,a może sobie odpuścić na ten
okres.Dziękuję
Obserwuj wątek
    • kayah73 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 16:10
      Ten taki na prawde okropny zejdzie po porodzie, zostanie tylko ten co byl
      wczesniej wink
    • czarna83 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 18:09
      witam proponuje ci vichy jest drogie bo 85zl ale bardzo skuteczny.pozdrawiam
      • martulka79 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 18:36
        Troche to dziwne, bo ja przed ciaza uzywalam Vichy i nie pomoglo, a teraz to
        juz tym bardziej. Ja sie poprostu masuje i mam nadzieje, ze samo po ciazy
        zejdzie
        • kasiarada2013 Re: cellulit w ciąży 29.04.13, 18:34
          Cellulitem nie ma sie co martwic, szczegolnie w ciazy, teraz sa takie mozliwosci szczegolnie jezeli chodzi o zabiegi , np. maximus, po moim cellulicie z przed i po ciazy nie ma sladu. Mocny i konkretny zabieg, zaleta ze nie dziala pobieznie tylko gleboko do miesni. mam 34 lata i nie latwo jest pozbyc sie czegokolwiem nie mowiac o kilkogranach ale z efektow jestem bardzo zadowolona, glowa do gorysmile
    • idytae Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 19:54
      W ciąży zrobił mi sie celulit nawet nad kostkami i wyglądałam jak jedna wielka
      pomarańcza. Nic nie robiłam ,dopiero po porodzie zaczęłam stosować krem z
      Avonu. I rewelacja - po niecałych dwóch tygodniach (bo na tyle starczyło
      opakowanie) wszystko wróciło do normy sprzed ciąży, czyli małe conieco widoczne
      dopiero jak się ściśnie skórę. Dużo dobrego też słyszałam o kosmetykach Vichy,
      ale stosowanych w ciąży, nie po.
      • maja.f Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 21:13
        To nie kwestia kosmetyku. Jak byś nic nie stosowała po ciąży prawdopodobnie też
        wszystko by wróciło do normy sprzed ciąży.
        • kayah73 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 21:23
          Potwierdzam, bez kosmetyku tez schodzi. Ja mialam cellulit na plecach, na
          stopach, o "normalnych" cellulitowych partiach nie wspominajac. Wszystko zeszlo
          samo, bez stosowania zadnych kosmetykow, zdaje mi sie nawet ze przed ciaza
          mialam troche wiecej niz teraz.
    • monia2992 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 21:29
      Byłam ostatnio w aptece i pytałam o coś na cellulit żeby było bezpieczne w
      ciąży to mi farmaceutka odradziła cokolwiek bo wszystkie te produkty zawierja
      kofeine i nie tylko,a to przecież przenika do krwi i do dziecka.Kazała sie
      wstrzymać do czasu aż urodze.Pozdrawiam
      • czarna83 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:15
        witaj monia2992 nie wydaje mi sie zeby kremy przechodzily do krwi.
        • annam21 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:34
          no niby "ostrzegaja "zeby nie uzywac,ale ja chociaz czasem (tak co drugi dzien
          powiedzmy ) smarowalam nogi chociaz DIADERM (konzystencja zelu) szybko sie
          wchlania,no i widac efekty naprawde w moim przypadku.Vichy mi nie pomagal i
          jeszcze zafarbowal szlafrok:/.A z delikatniejszych to jest Dove taki w lekkko
          zielonej tubce,nie drogi a tez dosc dobre efektysmile
        • mamamiriam Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:49
          A gdzie niby mają przenikać? Trochę to dziwne co piszesz. Nie zastanawiałaś się
          nigdy jak na przykład działają maści przeciwbólowe? Nie wszystkie działają tylko
          miejscowo i powierzchniowo.
          Masz rację, same kremy do krwi nie przechodzą ale substancje w nich zawarte owszem.
    • annam21 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:35
      Diadermine CELLULI-SLIM ja place 12 euro.pozdraiwm
    • so-nia87 Re: cellulit w ciąży 07.05.13, 14:42
      Ja w ciąży używałam balsamu antycellulitowego PAT&RUB, algi są bezpieczne.
      • kaska415 Re: cellulit w ciąży 11.05.13, 19:09
        na podstawie swojej wiedzy i Waszych wypowiedzi najlepiej jest stosować balsamy/ oliwki i masować miejsca objęte cellulitem bądź skłonne do jego wystąpień, dzięki takim prostym i bezpiecznym zabiegom zapobiegamy także powstawaniu rozstępów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka