magdakb 13.01.06, 16:08 Czy można sobie poradzić z cellulitem w ciąży.Normalnie uzywałam Galenic ale teraz w ciąży nie wiem czy wolno.Czy ktoś zna coś godnego polecenia i bezpiecznego do stosowania w ciąży,a może sobie odpuścić na ten okres.Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kayah73 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 16:10 Ten taki na prawde okropny zejdzie po porodzie, zostanie tylko ten co byl wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 18:09 witam proponuje ci vichy jest drogie bo 85zl ale bardzo skuteczny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 18:36 Troche to dziwne, bo ja przed ciaza uzywalam Vichy i nie pomoglo, a teraz to juz tym bardziej. Ja sie poprostu masuje i mam nadzieje, ze samo po ciazy zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarada2013 Re: cellulit w ciąży 29.04.13, 18:34 Cellulitem nie ma sie co martwic, szczegolnie w ciazy, teraz sa takie mozliwosci szczegolnie jezeli chodzi o zabiegi , np. maximus, po moim cellulicie z przed i po ciazy nie ma sladu. Mocny i konkretny zabieg, zaleta ze nie dziala pobieznie tylko gleboko do miesni. mam 34 lata i nie latwo jest pozbyc sie czegokolwiem nie mowiac o kilkogranach ale z efektow jestem bardzo zadowolona, glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
idytae Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 19:54 W ciąży zrobił mi sie celulit nawet nad kostkami i wyglądałam jak jedna wielka pomarańcza. Nic nie robiłam ,dopiero po porodzie zaczęłam stosować krem z Avonu. I rewelacja - po niecałych dwóch tygodniach (bo na tyle starczyło opakowanie) wszystko wróciło do normy sprzed ciąży, czyli małe conieco widoczne dopiero jak się ściśnie skórę. Dużo dobrego też słyszałam o kosmetykach Vichy, ale stosowanych w ciąży, nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
maja.f Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 21:13 To nie kwestia kosmetyku. Jak byś nic nie stosowała po ciąży prawdopodobnie też wszystko by wróciło do normy sprzed ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 21:23 Potwierdzam, bez kosmetyku tez schodzi. Ja mialam cellulit na plecach, na stopach, o "normalnych" cellulitowych partiach nie wspominajac. Wszystko zeszlo samo, bez stosowania zadnych kosmetykow, zdaje mi sie nawet ze przed ciaza mialam troche wiecej niz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 21:29 Byłam ostatnio w aptece i pytałam o coś na cellulit żeby było bezpieczne w ciąży to mi farmaceutka odradziła cokolwiek bo wszystkie te produkty zawierja kofeine i nie tylko,a to przecież przenika do krwi i do dziecka.Kazała sie wstrzymać do czasu aż urodze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:15 witaj monia2992 nie wydaje mi sie zeby kremy przechodzily do krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:34 no niby "ostrzegaja "zeby nie uzywac,ale ja chociaz czasem (tak co drugi dzien powiedzmy ) smarowalam nogi chociaz DIADERM (konzystencja zelu) szybko sie wchlania,no i widac efekty naprawde w moim przypadku.Vichy mi nie pomagal i jeszcze zafarbowal szlafrok:/.A z delikatniejszych to jest Dove taki w lekkko zielonej tubce,nie drogi a tez dosc dobre efekty Odpowiedz Link Zgłoś
mamamiriam Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:49 A gdzie niby mają przenikać? Trochę to dziwne co piszesz. Nie zastanawiałaś się nigdy jak na przykład działają maści przeciwbólowe? Nie wszystkie działają tylko miejscowo i powierzchniowo. Masz rację, same kremy do krwi nie przechodzą ale substancje w nich zawarte owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: cellulit w ciąży 13.01.06, 22:35 Diadermine CELLULI-SLIM ja place 12 euro.pozdraiwm Odpowiedz Link Zgłoś
so-nia87 Re: cellulit w ciąży 07.05.13, 14:42 Ja w ciąży używałam balsamu antycellulitowego PAT&RUB, algi są bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska415 Re: cellulit w ciąży 11.05.13, 19:09 na podstawie swojej wiedzy i Waszych wypowiedzi najlepiej jest stosować balsamy/ oliwki i masować miejsca objęte cellulitem bądź skłonne do jego wystąpień, dzięki takim prostym i bezpiecznym zabiegom zapobiegamy także powstawaniu rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś