Dodaj do ulubionych

Brak pęcherzyka w 7tc

14.01.06, 23:43
Cześć dziewczyny. Mam poważny problem. Rozpoczynam właśnie 7tc (43dc). Ciąża
potwierdzona dwoma testami. Poszłam dzisiaj do ginekologa aby potwierdzić
ciążę poprzez USG. Podczas badania lekarka nie stwierdziła pęcherzyka w
macicy! Wysłała mnie na badanie Bhcg (wyniki dopiero w poniedziałek). Jestem
skołowana i nie wiem co o tym myśleć. Mam w związku z tym do Was pytanie. Czy
któraś coś takiego miała mniej więcej w okresie 7tc a później okazało się że
jednak pęcherzyk jest w macicy? Może to wina sprzętu?
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Re: Brak pęcherzyka w 7tc 14.01.06, 23:46
      To może być wina sprzętu, dwa testy raczej by Cię nie oszukały, ale zrób betę z
      krwi.
      • mmalicka21 Re: Brak pęcherzyka w 7tc 15.01.06, 00:04
        hmm.......ale mimo to dziwne ja byłam w 8 tc na usg i miałam już pęcherzk
        średnicy 21 mm.....doskonale widoczny
        może to brak ciazy a skolei 2 testy..??????? a zależy czy dawno te testy były
        robione są takie przypadki naturalnego poronienia i tak dalej ja nie chce
        straszyć ale dziwne
        po badaniach dowiesz sie wszystkiego na pewno
        • sylvinek Re: Brak pęcherzyka w 7tc 15.01.06, 09:22
          Ostatni test robiłam 4 dni temu, ale może rzeczywiście to poronienie?? Tylko
          najdziwniejsze jest to, że się dobrze czuję. Pomyślałam sobie, że to może być
          ciąża pozamaciczna, ale w 7tc powinno mnie już coś boleć.
          • elmika Re: Brak pęcherzyka w 7tc 15.01.06, 17:10
            Wiesz, jakby to była ciąża pozamaciczna i już 7tydz, to na USG byłoby widać
            zmiany w okolicy jajnika czy jajowodu. Przyczyn braku pęcherzyka może być
            kilka - możesz być we wcześniejszej ciąży, niż myślisz - np w 3tyg a nie w 7 -
            wtedy pęcherzyk byłby za mały, aby zobaczyć go na USG. Może też ciąża jest
            młodsza i a lekarka miała niezbyt dobry sprzęt???
            Mogło dojść do obumarcia dzidziusia na bardzo wczesnym etapie (jak miał np
            kilka dni), więc z ciąży została tylko powiększona macica. Ja przeszłam przez
            coś takiego w drugiej ciąży (fachowo się to nazywa "puste jajo płodowe"). I
            niestety miałam łyżeczkowanie sad(
            Dobrze jak zrobisz B-HCG z krwi (jak wynik będzie dodatni to najlepiej w
            odstępie 3 dni powtórzyć badanie- jak B-HCG będzie rosło, to znaczy, że ciąża
            się rozwija). Możesz też powtórzyć USG na lepszym sprzęcie.
            Trzymam kciuki. Napiszę Ci jeszcze, że ja po tamtej straconej ciąży po 2 mies
            zaszłam w kolejną i teraz mam śliczną, zdrową, 6-mies córeczkę.
            Powodzenia!!!
            • asia249 Re: Brak pęcherzyka w 7tc 15.01.06, 17:51
              mi gina potwierdzila juz w 6 tyg ze jest pecherzyk
            • sylvinek Re: Brak pęcherzyka w 7tc 15.01.06, 21:33
              Wielkie dzięki Elmika za zainteresowanie. Wyniki z bHCG będę miała jutro ok
              12.00. Nie mogę dzisiaj znależć miejsca dla siebie z nerwów. Starałam się o tą
              ciążę ponad rok. Byłam taka szczęśliwa, aż tu nagle taki szok!!
              • elmika Re: Brak pęcherzyka w 7tc 16.01.06, 12:52
                Sylwinek,
                Jak wyniki???
                Koniecznie napisz, trzymam kciuki...
                • sylvinek Re: Brak pęcherzyka w 7tc 16.01.06, 21:04
                  Odebrałam wyniki B-HCG (wartość 1967.0 mIU/ml). W laboratorium dowiedziałam
                  się, że ta wartość odpowiada ciąży między 4 a 6 tygodniem (podobno nie można
                  bliżej określić). To jednak miałyście rację, że ciąża może być po prostu
                  młodsza. Chociąż według ostatniej miesiączki wypada dzisiaj 45dc. Dzwoniłam do
                  mojej ginekolog i powiedziała mi, że wyniki są bardzo dobre i kazała mi przyjść
                  na powtórne USG. Mam nadzieję, że w środę będzie już coś widać.
                  • mysiczka u mnie pęcherzyk było widać w 4/5 tc podczas usg 17.01.06, 00:48
                    może tak po prostu jest, że wszystko zależy od różnych czynników...
                    a może tylko z bardzo prozaicznego powodu - ilości moczu w pęcherzu - im
                    więcej, tym lepszy wynik usg tongue_out
                  • elmika Re: Brak pęcherzyka w 7tc 17.01.06, 09:25
                    SUPER!!!!!!!!!!!
                    Bardzo się cieszę i czekam na info z kolejnego USG.
                    Trzymam kciuki!!!
                    Elmika
            • rybka_79_79 Re: Brak pęcherzyka w 7tc 18.01.06, 13:33
              Na usg c.pozamacicznej wcale nie musi być widać moja tak skutecznie sie
              schowała że ujawnila sie ok 8-9tyg gdy sie rozlala
        • nioo twoja ciąża może okazać się młodsza. 15.01.06, 21:40
          moje obydwa pęcherzyki były widoczne dopiero na przełomie 6/7tc
          • to_ja76 Re: twoja ciąża może okazać się młodsza. 16.01.06, 15:13
            wiesz ja byłam u gin potwierdzić ciążę a on mówił, że dodatnie testy nie
            koniecznie świadczą o ciąży, mówił coś o kosmówce, nie bardzo wnikałam w jego
            wypowiedzi jednak wniosek był jasny dodatni test nie zawsze jest równoznaczny z
            ciążą
            • patite jak beta taka duża to głowa do góry! 16.01.06, 22:52

• rybka_79_79 Re: Brak pęcherzyka w 7tc 18.01.06, 13:35
      Bedzie dobrze.Ja robilam usg w 49dc a wedlug tego usg byl to dopiero 4tc wiec
      jak widzisz spora roznica
      • sylvinek Re: Brak pęcherzyka w 7tc 18.01.06, 19:56
        Byłam dzisiaj na USG (47dc). Nareszcie pojawił się pęcherzyk!! Według ginekolog
        to jakiś 5tc. Dostałam nawet pierwsze zdjęcie mojego maleństwa. Wygląda jak
        kropeczka ale jak pokazałam mężowi to tak się rozczulił, że prawie się nie
        popłakał.Boże co za ulga. W końcu będę mogła spać spokojnie. Wszystkim Wam
        dziewczyny bardzo dziękuję.
        Do Rybki: szkoda, że wcześniej nie dostałam od Ciebie tej wiadomości. Byłabym
        bardziej spokojna. Wielkie dzięki
        • doniczk Re: Brak pęcherzyka w 7tc 19.01.06, 19:37
          Ja też czekam w niepewności. Robiłam USG 4 stycznia, ale był tylko malutki
          pęcherzyk, lekarz stwierdził, ze to jakiś drugi tydzień ciąży, mimo że z
          ostatniego okresu wynikałby 9tc. Idę w najbliższy czwartek i trochę zaczynam
          się denerwować czy wszystko w porządku. Powinno być już widać tętno dzidziusia.
          Trzymajcie kciuki
          • evi_1985 Re: Brak pęcherzyka w 7tc 19.01.06, 19:46
            hmm czegos tu nie rozumiem sad jak ja bylam w 40 dniu cyklu u gina to byl to
            dopiero 5 tydzien i chyba 3 dzien (wg wyliczen gina) i byl juz widoczny
            pecherzyk , a tu 43 dzien i juz 7 tydzien??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka