betip24 17.01.06, 18:40 Jestem w 37 tygodniu ciązy, czasami miewam bóle w okolicach pępka, tak jkby mi drętwiała okolice pępka. To Jest dziwny ból! niewiem czy ktokolwiek miał podobne dolegliwość. beti Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: bóle w okolicach pępka 17.01.06, 19:47 ja miałam to dość nieprzyjemne - faktycznie, ale to nic grożnego, dziecko pewnie uciska na jakiś nerw Odpowiedz Link Zgłoś
agrareoliga Re: bóle w okolicach pępka 17.01.06, 21:41 Ja miałam taki ból i jak na ostaniej wtedy wizycie mówiłam o tym lekarzowi to jego zdaniem nie było istotne. Moze to przypadek i nie chcę nikogo straszyć ,ale jak przeczytałam to muszę powiedzieć.Jak sobie przypominam pępek bolał mnie ok.tygodnia.W nocy przekręcałam się z boku na bok ,jakbym nie mogła znaleźć sobie miejsca.Jakies dziwne przeczucia.Byłam w piątek u lekarza ,a dziecko w niedziele udusiło sie pępowina w 36 tygodniu.Prawdopodobnie pępek nie mial nic do tego ,ale ja mialam wrazenie jakby tak było.Sama nie wiem,ale teraz jestem trochę przewrazliwiona na punkie przeczuć itd.Jakbym wtedy poszła do szpitala ,zrobiła usg.Czasami warto słuchać swojego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: bóle w okolicach pępka 17.01.06, 22:41 prędzej twoja podświadomość coś ci "mówiła" jakiś tam zmysł i szczerze ci współczuję. W takich sytuacjach szuka się wszędzie wytłumaczenia. Na pewno nie była to twoja wina i nic zrobić nie mogłaś a już napewno nie wolno ci mówić gdybym to czy tamto.... TAkiej straty nic nie jest w stanie wynagrodzić ... :-- (((( Tak jak piszesz, pępek nie miał nic do rzeczy. Mnie bolało i to nawet baardzo w obu ciążach - ale do pewnego momentu, bo juz w ok 36 tyg było ok. Obie ciąże zakończyły się szczęśliwym rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
1stkasia Re: bóle w okolicach pępka 17.01.06, 22:58 HEj aj własnie dizsiaj mialam przez 2 godz bardzo silny bol w okoliczach pekpka- mialam wziac no-spe no i przeszło- lekarz nie poweidzial co to i dlaczego- a czy toras wie co to takiego i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: bóle w okolicach pępka 17.01.06, 23:14 W moim przypadku doktor wytłumaczyła to obecnością prawdopodobnych zrostów tkanki łącznej w obrębie tej części brzusia.Rosnąca macica przyjmuje nowe położenie i może napotykać na "przeszkody". To nic groźnego i może tak być. Dziś jestem szczęśliwą mamą. Odpowiedz Link Zgłoś