wiolettaw-79 17.01.06, 19:57 Czy orgazm moze wywolac skurcze?Jestem w 18 tygodniu i mam ciaze zagrozona.Nie kocham sie z mezem,(tylko delikatne pieszczoty).Czy sam orgazm,bez spermy moze wywolac skurcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atlantis75 Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 20:00 Zasięgnij porady lekarza, skoro to ciąża zagrozona. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 20:16 orgazm bez penetracji tez jest niebezpieczny i zwiększa ryzyko skurczy(bo i tak macica ma skurcze podczas orgazmu),ponadto nastepuje zwiększenie ukrwienia co tez jest niebezpieczne,wydzielaja sie hormony które dla organizmu moga byc znakiem ze czas rodzic,,,, współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
jeasie Każdy orgazm to krok do porodu...;-( 17.01.06, 21:01 My tez mamy zakaz Nie mozesz po prostu miec orgazmu...Niestety Da sie przezyc choc jest ciezko. Szyjka macicy sie skraca przy tym (( Pozostaje Ci jedynie zaspokajac meza - Nie jestes sama... Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: Każdy orgazm to krok do porodu...;-( 17.01.06, 21:14 Ja pamietam, ze mi w pierwszej ciąży po orgazmie twardniał brzuch tak bardzo, zę robiła ise taka kulka jak kamień twarda, to mnie zawsze bardzo wystraszało i miałam wyrzuty z tego powodu. to sie zaczeło tak ok.30tyg. ciaży. Odpowiedz Link Zgłoś
guzmania Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 21:36 Hej, mi lekarz też bezwzględnie zakazał nawet pieszczot ze względu na skurcze.Oczywiście ubolewam nad tym, ale z czasem idzie się nawet przyzwyczaić.Najlepiej upewnij się u lekarza.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bialka Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 21:52 W poprzedniej ciazy też mieliśmy zakaz. Wtedy mniej wiecej 1-2 razy w tygodniu, mój organizm sam sobie regulował i miałam orgazmy nieświadomie podczas snu. Wiem, ze miałam, bo się budziłam w trakcie. Żadnych snów erotycznych, po prostu sam orgazm. W tej ciąży było mi się to może ze dwa razy. Świadomie też, podczas pieszczot. Nic się nie stało, ale zaraz brałam profilaktycznie nospę i miałam straszne wyrzuty sumienia. Jest ciezko, fakt, ale da się wytrzymać, trzeba sie tylko starać... No i męza dopieścić... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolettaw-79 Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 22:16 Dzieki dziewczyny,wiem ze da sie wytrzymac,bo poprzednia ciaze tez mialam zagrozona no i jakos wytrzymalam.Ale jest ciezko,no ale czego sie nie robi dla dzidziusia,pozdrowienia dla wszystkich abstynentek Odpowiedz Link Zgłoś
aguska231 Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 22:28 ja mam rozwarcie juz i ostatnio zaszalellismy z mezem i to bardzo nieukrywam ze chodzilo o przyspieszenie porodu i NICCCCC niepodzialalo (( dodam tylko ze ze wzgledu bezpieczenstwa urzywalismy prezerwatyw poniewaz boimy sie o jakies bakterie tymbardziej ze ja niemoge sie wyleczyc z grzybkow przez cala ciaze ale faktycznie lekkie skorcze i twardnienie brzuszka bylo ale tylko takie leciutkie Odpowiedz Link Zgłoś