Dodaj do ulubionych

Orgazm a skurcze

17.01.06, 19:57
Czy orgazm moze wywolac skurcze?Jestem w 18 tygodniu i mam ciaze
zagrozona.Nie kocham sie z mezem,(tylko delikatne pieszczoty).Czy sam
orgazm,bez spermy moze wywolac skurcze?
Obserwuj wątek
    • atlantis75 Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 20:00
      Zasięgnij porady lekarza, skoro to ciąża zagrozona.
      • guderianka Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 20:16
        orgazm bez penetracji tez jest niebezpieczny i zwiększa ryzyko skurczy(bo i tak
        macica ma skurcze podczas orgazmu),ponadto nastepuje zwiększenie ukrwienia co
        tez jest niebezpieczne,wydzielaja sie hormony które dla organizmu moga byc
        znakiem ze czas rodzic,,,,
        współczujewink
        • jeasie Każdy orgazm to krok do porodu...;-( 17.01.06, 21:01
          My tez mamy zakazsad Nie mozesz po prostu miec orgazmu...Niestety sad Da sie
          przezyc choc jest ciezko. Szyjka macicy sie skraca przy tym sad(( Pozostaje Ci
          jedynie zaspokajac mezawink - Nie jestes sama...wink
          • arras-k Re: Każdy orgazm to krok do porodu...;-( 17.01.06, 21:14
            Ja pamietam, ze mi w pierwszej ciąży po orgazmie twardniał brzuch tak bardzo,
            zę robiła ise taka kulka jak kamień twarda, to mnie zawsze bardzo wystraszało i
            miałam wyrzuty z tego powodu. to sie zaczeło tak ok.30tyg. ciaży.
    • guzmania Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 21:36
      Hej, mi lekarz też bezwzględnie zakazał nawet pieszczot ze względu na
      skurcze.Oczywiście ubolewam nad tym, ale z czasem idzie się nawet
      przyzwyczaić.Najlepiej upewnij się u lekarza.Pozdrawiam.
      • bialka Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 21:52
        W poprzedniej ciazy też mieliśmy zakaz. Wtedy mniej wiecej 1-2 razy w tygodniu,
        mój organizm sam sobie regulował i miałam orgazmy nieświadomie podczas snu.
        Wiem, ze miałam, bo się budziłam w trakcie. Żadnych snów erotycznych, po prostu
        sam orgazm. W tej ciąży było mi się to może ze dwa razy. Świadomie też, podczas
        pieszczot. Nic się nie stało, ale zaraz brałam profilaktycznie nospę i miałam
        straszne wyrzuty sumienia. Jest ciezko, fakt, ale da się wytrzymać, trzeba sie
        tylko starać... No i męza dopieścić...
        • wiolettaw-79 Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 22:16
          Dzieki dziewczyny,wiem ze da sie wytrzymac,bo poprzednia ciaze tez mialam
          zagrozona no i jakos wytrzymalamsmile.Ale jest ciezko,no ale czego sie nie robi dla
          dzidziusia,pozdrowienia dla wszystkich abstynentekwink
    • aguska231 Re: Orgazm a skurcze 17.01.06, 22:28
      ja mam rozwarcie juz i ostatnio zaszalellismy z mezem i to bardzo nieukrywam
      ze chodzilo o przyspieszenie porodu i NICCCCC niepodzialalo sad(( dodam tylko ze
      ze wzgledu bezpieczenstwa urzywalismy prezerwatyw poniewaz boimy sie o jakies
      bakterie tymbardziej ze ja niemoge sie wyleczyc z grzybkow przez cala ciaze ale
      faktycznie lekkie skorcze i twardnienie brzuszka bylo ale tylko takie leciutkie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka