asiuleczka_kubeczka 19.01.06, 08:52 help!!! od ok 2 nad ranem mam wymioty na zmiane z biegunka. Probowalam sie skontaktowac z lekarzem, ale ma wylaczony tel . Jestescie cos w stanie poradzic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamamaoli Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 09:40 Przechodziłam to samo kilka dni temu i miałam zalecenie: gastrolit, mozna smectę, napar z jagód suszonych. dużo pić ale przy wymiotach po jednym łyczku bo zwrócisz wszystko. Jeśli gorączka powyżej 38C - paracetamol.Pozdr i zdrówka A. Odpowiedz Link Zgłoś
mw233 Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 09:49 Proponowałabym pójśc do lekarza rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś
pysiekp Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 09:54 Miałaś kiedyś grypę żołądkową?! To spróbuj w czasie jej trwania wyjść z domu )) Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 09:54 a ja mam takie pytanie jakie byly pierwsze objawy tej grypy Zle sie czulyscie,bole brzycha czy atakuje od razu wymiotami i biegunka. Panicznie sie boje ze cos takiego dopadnie mni w drodze do pracy lub w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
pysiekp Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 10:00 Przechodziłam ją kila razy w ciagu ostatniego roku. I ani razu nie złapało mnie nagle.Kilka godzin przed wymiotami i biegunką było mi niedobrze. Najbardziej pomogła mi cola, rumianek i węgiel. A jak przeszły mi wymioty to na ból żoładka trochę pomogła no-spa. Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 10:11 na biegunke najlepszy loperamid ale w ciazy nie mozna go stosowac Odpowiedz Link Zgłoś
olcia1006 Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 11:37 Pomysł z wypiciem coca-coli jest zdaje się kretyński jak na zdrowy rozum, ale ponoć pomaga. Nie wiem nie praktykowałam, ale koleżanka mówiła, że jej pomogło po jednym dniu. W coś trzeba wierzyć. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 11:46 coca-cola zapobiega wymiotom, np. przy chorobie lokomocyjnej, więc pomysł koleżanki nie jest głupi niestety na rotawirusa nie pomoże ani smecta ani żadne inne domowe sposoby, trzeba to przejść koniecznie zbijajcie gorączkę Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 12:09 Tez to mialam z 2 tyg temu. Koszmar. Meczylam sie w sumie kilka dni. Ale przeszlo, W sumie raz wymiotowalam i raz bylam na kibelku, ale od razu napilam sie takiego specyfiku mojej mamy, zoladek jednak mnie bolal jeszcze kilka dni. Schudlam kilogram. Prponuje mniej jesc, napic sie zp. kropli zoladkowych i przelezec, ta grypa trwa 2, 3 dni i mija, Na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 19:16 zdradx co to za specyfik Twojej mamy? z czego sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
asiuleczka_kubeczka Re: grypa żołądkowa 19.01.06, 21:58 Dzięki. Co do mojego lekarza to niestety nadal się z nim nie skontaktowałam, bo cały dzień miał kom wyłączoną. Była u mnie lekarz rodzinna na wizycie domowej, zaleciła dietę, zero mleka i prztworów mlecznych, same lekkostrawne rzeczy, na biegunkę poleciła pić napar z suszonych czarnych jagód, na wymioty też mi coś dała, ale na szczęście już nie wymiotowałam. Tylko najgorsze jest to, że ciągle mnie ten żołądek tak nyje, ale mam nadzieję, że szybko przejdzie. poza tym mój Maluszek ma chyba niezłą zabawę, bo nawet jak wymiotowałam to mnie kopał, także dobrze, że chociaż on ma dobry nastrój =) Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś