k.wita 30.01.06, 12:09 Jak wyglada badanie echo serduszka plodu? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monique595 Re: badanie echo serca plodu 30.01.06, 14:08 Badanie echokardiograficzne miałam robione podczas usg. Lekarz określił rytm i czynność serduszka, położenie serdusia w klatce piersiowej, zastawki przeds.-komorowe, ciągłość przegrody m.komorowej, pierścienie zastawek i wiele innych. Badanie miałam robione w 16tyg i większości z tych parametrów nie można było jeszcze ustalić bo Dzidzia była za maleńka i na tym etapie rozwoju nie można było ich określić, więc nie przejmuj się jeśli gin stwierdzi, że np zastawki przeds-komor. są do ponownej oceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.wita Re: badanie echo serca plodu 30.01.06, 14:51 Ja to badanie bede miala robione w 21t2dciazy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gwana Re: badanie echo serca plodu 30.01.06, 17:39 Ja miałam robione to badanie w 24 tygodniu. Badanie usg jak każde inne, tylko bardziej dokładniejsze i pod kątem wykrywania potencjalnych wad. Trwało dosyć długo, chyba ze 40 min. Wiem że niewielu jest w kraju specjalistów od tego więc czekać trzeba długo (albo prywatnie) mi to robiła dr Dangel, i uspokoiła mnie że wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś