lily-25 04.02.06, 10:32 Od początku ciąży nie miałam ani razu mdłości, wymiotów. Wymioty pojawiły się teraz, w 14 tc, zdarzają się co kilka dni, więc to raczej nie zatrucie. Czy to coś nieprawidłowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-25 Re: wymioty w 14 tc? 04.02.06, 21:43 Może któraś z Was miała podobnie? martwię się, a wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
melek77 Re: wymioty w 14 tc? 04.02.06, 21:53 Ja do 15tc mialam jedynie mdlosci (no moze zwymiotowalam ze dwa razy), a nagle w 15 i 16tc zaczelam wymiotowac prawie codziennie. Wraz z 16tc skonczyly sie i mdlosci i wymioty. Teraz jestem w 23tc i czuje sie swietnie, czego i Tobie zycze. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gizianna Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 11:38 Hej, ja miałam mdłości do 11 tyg. a potem ustały i powróciły właśnie wraz z rozpoczęciem 14 -go tygodnia, raz nawet zwymiotowałam. Dzisiaj zaczęłam 15 - sty tydzień i jak na razie czuję się ok. ale zobaczymy do wieczora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
albmim8 Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 22:10 Na pewno nie ma na to reguły. Niektore kobiety koncza je w II trymestrze inne wlasnie zaczynaja, a jeszcze inne maja od 1 dnia ciazy do prawie ostatniego (albo nawet i po porodzie), inne wcale. Tak wiec to nic niepokojacego, o ile nie sa za czeste (by sie nie odwodnic) no i by cos zostalo w zoladku. Odpowiedz Link Zgłoś
vasylkova Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 22:44 Ja mialam niezbyt czeste, ale dokuczliwe wymioty do 12 tc., kmiedy to lekarka stwierdzila, ze to nie jest normalne - zwlaszcza zaniepokoilo ja, ze zjawiaja sie o roznych porach dnia, nie tylko rano. Dostalam leki na watrobe (essentiale) i przeciwwymiotne, przeszlo po 3 dniach. Dodam, ze3 wczesniej praktycznie oprocz owocow, kefiru i ogorkow kisz., nic nie moglam jesc, odrzucalo mnie na sam widok. Oczywiscie lepiej bedzie jak skonsultujesz to z lekarzem (ja np. lekarce nic nie mowilam, bo sadzilam, ze to normalne w ciazy, wyszlo dopiero... na wadze), ale raczej nie jest to problem wymagajacy natychmiastowej interwencji, o ile mopzesz normalnie funkcjonowac (czeste wymioty moga powodowac odwodnienie organizmu, przy wymiotach kurczy sie tez macica). Odpowiedz Link Zgłoś