Dodaj do ulubionych

wymioty w 14 tc?

04.02.06, 10:32
Od początku ciąży nie miałam ani razu mdłości, wymiotów. Wymioty pojawiły się
teraz, w 14 tc, zdarzają się co kilka dni, więc to raczej nie zatrucie. Czy
to coś nieprawidłowego?
Obserwuj wątek
    • lily-25 Re: wymioty w 14 tc? 04.02.06, 21:43
      Może któraś z Was miała podobnie? martwię się, a wizytę u lekarza mam dopiero
      za tydzień.
      • melek77 Re: wymioty w 14 tc? 04.02.06, 21:53
        Ja do 15tc mialam jedynie mdlosci (no moze zwymiotowalam ze dwa razy), a nagle
        w 15 i 16tc zaczelam wymiotowac prawie codziennie. Wraz z 16tc skonczyly sie i
        mdlosci i wymioty. Teraz jestem w 23tc i czuje sie swietnie, czego i Tobie
        zycze. Pozdrawiam!
    • gizianna Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 11:38
      Hej, ja miałam mdłości do 11 tyg. a potem ustały i powróciły właśnie wraz z
      rozpoczęciem 14 -go tygodnia, raz nawet zwymiotowałam. Dzisiaj zaczęłam 15 -
      sty tydzień i jak na razie czuję się ok. ale zobaczymy do wieczora.
      Pozdrawiam smile
    • albmim8 Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 22:10
      Na pewno nie ma na to reguły. Niektore kobiety koncza je w II trymestrze inne wlasnie zaczynaja, a jeszcze inne maja od 1 dnia ciazy do prawie ostatniego (albo nawet i po porodzie), inne wcale. Tak wiec to nic niepokojacego, o ile nie sa za czeste (by sie nie odwodnic) no i by cos zostalo w zoladku.
    • vasylkova Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 22:44
      Ja mialam niezbyt czeste, ale dokuczliwe wymioty do 12 tc., kmiedy to lekarka stwierdzila, ze to nie jest normalne - zwlaszcza zaniepokoilo ja, ze zjawiaja sie o roznych porach dnia, nie tylko rano. Dostalam leki na watrobe (essentiale)
      i przeciwwymiotne, przeszlo po 3 dniach. Dodam, ze3 wczesniej praktycznie oprocz owocow, kefiru i ogorkow kisz., nic nie moglam jesc, odrzucalo mnie na sam widok.

Oczywiscie lepiej bedzie jak skonsultujesz to z lekarzem (ja np. lekarce nic nie mowilam, bo sadzilam, ze to normalne w ciazy, wyszlo dopiero... na wadze), ale raczej nie jest to problem wymagajacy natychmiastowej interwencji, o ile mopzesz normalnie funkcjonowac (czeste wymioty moga powodowac odwodnienie organizmu, przy wymiotach kurczy sie tez macica).
    • asiek1975 Re: wymioty w 14 tc? 05.02.06, 22:49
      normalka- nie martw sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka