Dodaj do ulubionych

czy to już??

06.02.06, 10:56
jak to jest właściwie z wodami? obudziłam się dzisiaj i miałam wilgotną
wkładkę, ale nie było tego dużo, tylkko zapach jakiś dziwny. stosuję
lactovaginal, więc może to od tego? poza tym od jakiegoś czasu pojawiają się
nieregularne skurcze i czasami boli mnei w dole brzucha. Wszystko jednak
ustępuje a potem znowu się pojawia. Czy6 wody mają jakiś kolor albo zapach?
Jestem w 38 tyg więc może to być w każdej chwili.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: czy to już?? 06.02.06, 11:15
      Gdyby odeszły ci wody to nie byłaby mokra wkładka, tylko kałuża.
      Zwłaszcza że to 38 tydzień, a nie 42.
    • alicyjka11 Re: czy to już?? 06.02.06, 11:19
      Odejscie wód charakteryzuje sie tym,ze nie mozna go powstrzymac jak np.przy
      siusianiu.Jeżeli nie jesteś pewna czy to na pewno wody,kup w aptece specjalne
      papierki lakmusowe przeznaczone właśnie do tego celu.Ja jestem w 39tyg. i także
      miewam nieregularne skurcze.Cały czas wydaje mi sie ze wody mi odchodza.Moze to
      dlatego ze stajemy sie niecierpliwe bo tak bardzo chciałybysmy zeby to juz sie
      zaczęłowinkAle trzeba być czujnym bo w razie odejscia wod natychmiast do
      szpitala!Zyczę szczęsliwego rozwiązania!
    • alicyjka11 Re: czy to już?? 06.02.06, 11:22
      Acha wydzielina z dróg rodnych przed porodem zawsze ma dziwny(inny)zapach.A wody
      mogą być przeżroczyste,żółtawe lub jeżeli dziecko zrobiło smółkę-zielonkawe
      • malinka255 Re: czy to już?? 06.02.06, 11:36
        Nie do końca piszecie zgodnie z prawdą, bo wody mogą albo tak chlusnąc jak
        pisałyście, ale moge tez się sączyc i wtedy powolutku sobie wylatują; proponuję
        idź do gina albo położnej, może zbadają ci wody , pęcherz itp. Albo czekaj.
        malinka
        • joasia1234 Re: czy to już?? 06.02.06, 11:56
          problem w tym, ze ciagle pobolewa mnie w dole brzucha, tak jak bole
          miesiaczkowe.a z "wodami" jakby sie uspokoilo.
        • waga32 Re: czy to już?? 06.02.06, 12:20
          Wody "chlusną" wówczas kiedy przyszła mamusia znajduje sie w pozycji leżącej,
          natomiast "sączyć" się będą wtedy kiedy jest to pozycja stojąca. Główka dziecka
          blokuje wówczas (w pewnym stopniu) gwałtowne ujście tych wód.
    • lenka_style Re: czy to już?? 06.02.06, 12:21
      jeśli ktoś ma małe rozwarcie i nie przygotowaną jeszcze do porodu szyjkę to mu
      wody nie chlusną na pewno tylko będą się właśnie sączyć
      a po odejściu wód nie trzeba jechać do szpitala natychmiast tylko wystarczy po
      kilku godzinach (jeśli nie są zabarwione smółką)
      • waga32 Re: czy to już?? 06.02.06, 12:24
        Lenka_style : muszę Ci powiedzieć, że to różnie bywa. Ja jestem przykładem, o
        którym piszesz, że się "na pewno" nie zdarza, a jednak... Pozdrawiam smile
    • joasia1234 Re: czy to już?? 06.02.06, 13:33
      o czym świadczą silne bóle w podbrzuszu? takie miesiączkowe? nie są regularne
      tylko trwają cały czas. czy to świadczy o rozwieraniu szyjki? boli okropnie i
      nie wiem czy jechać do szpitala...sad
      • izex Re: czy to już?? 06.02.06, 15:01
        nie wiem na co czekasz!!! jedz do tego szpitala zebs pozniej nie zalowala!!!
      • invicta1 Re: czy to już?? 06.02.06, 15:08
        z opowieści znam to jako objaw zaczynającej sie akcji porodowej
    • all305 Re: czy to już?? 06.02.06, 15:00
      A ja myślałam że to tylko ja tak mam, i nie wiem czy to już czy jeszcze nie.
      Boli podbrzusze, boli kręgosłup, poruszam się krokiem balansująco-kołyszącym i
      myślę sobie że jak mnie nie zwali z nóg to jeszcze nie to.
      • 11972a Re: czy to już?? 07.02.06, 10:06
        U mnie [podobnie!! To druga ciąża, podbrzusze boli jak bóle miesiączkowe, jestem
        w 36 tyg. Wydzielina z pochwy bardziej obfita dziś byłam u gina wydzielina-
        grzybica. Leczymy!!Mogło by być ciężko gdyby dziecko przeszło przez poczwę a tam
        grzybica. Natomiast skurcze to takie silniejsze przepowaiadające, tak moze być.
        Po badaniu wiem, że szyja trzyma i nie ma żadnego rozwarcia. Do tego skurcze
        nieregularne. Natomiast akcja porodowa skurcze regularne.
        Też czekam nie chcę panikować, w domu jedno dziecko a mnie najczęściej i
        najmocniej boli późnym wieczorem.
        Pozdrawiam
    • joasia1234 Re: czy to już?? 07.02.06, 10:50
      to niestety dopiero skurcze przepowiadające jak się okazało, a szkoda bo już
      wytrzymać nie mogę, jak mnie tak potrzyma do terminu to nie wiem skąd wezmę
      siłę na poródsad
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka