agula606 10.02.06, 09:03 Dziewczyny, poradźcie, co zrobić, gdy ma się straszny apetyt? W pierwszym trymestrze dziecko nie potrzebuje dużo jedzenia, a ja mam straszny apetyt Jak oszukać organizm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwcia251 Re: Sposoby na wilczy apetyt 10.02.06, 09:10 Proponuję dużo pić. Jak musisz już coś zjeść to niech to będzie coś pożytecznego dla Ciebie i dzidzi. Ja miałam zachcianki w drugim trymestrze, ale jak zaczęłam z dnia na dzień się powiększać w tempie expresowym, to samo odeszło. Nie trzymaj w domu słodyczy tylko owoce, a najlepiej warzywa, nie chcesz przytyć czy rozregulować żołądka? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Sposoby na wilczy apetyt 10.02.06, 10:14 Najlepszym sposobem jest czyms sie zajac, wtedy nie ebdziesz myslec o jedzeniu.I duzo pic! Odpowiedz Link Zgłoś
galia29 Re: Sposoby na wilczy apetyt 10.02.06, 11:47 Nie martw się tak bardzo - w obu ciązach, mimo mdłości, wymiotów, i właściwie to wstrętu do jedzenia odczuwałam w żołądku paskudne ssanie w pierwszym trymestrze które uspokajało się tylko po zjedzeniu czegoś, wstawałam nawet w nocy ,żeby zjeść kanapkę bo inaczej dostawałam torsji.A w drugim tremestrze to przechodziło i apetyt normalniał.Jedz kanapki z chrupkiego pieczywa z chudymi wędlinami , białym serkiem i warzywkami, owoce, musli , jogurty, gotowane mięsko.To powinno się ustabilizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka232 Re: Sposoby na wilczy apetyt 10.02.06, 11:52 Moim zdaniem potrzebujesz tyle jesc ile twoj organizm wymaga , jezeli chcesz oszukac głod to pij duzo sokow , wody mineralnej , jedz owoce... Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Sposoby na wilczy apetyt 10.02.06, 11:57 No soki to raczej neiwskazane, chyba ze przygotowane w domu.Kupne to nic innego jak cukier.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś