Dodaj do ulubionych

Moja ciąża obumarła?

13.02.06, 17:13
Dzisiaj byłam pierwszy raz u ginekologa,zrobił usg i okazało się,ze serce
mojego dziecka nie bije.Według moich obliczen to powinien byc 9-10 tydzien
ciąży a lekarz stwierdził,ze to góra 7.Dał skierowanie na badanie krwi na
oznaczenie poziomu hormonów we krwi.Boję sie ,ze to juz koniec.Moze wiecie
cos na ten temat?Acha,czy dłuzszy cykl moze cos zmienic w obliczeniach?
Ostatni okres miałam ok 28-29 listopada a cykle są długosci srednio 31 33 a
czasem nawet wiecej dni.Napiszcie coś,prosze!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • simonkapl Re: Moja ciąża obumarła? 13.02.06, 17:16
      Byly tu juz watki podobne, gdzie dziewczyny nie slyszaly serduszka na usg.W
      wiekszosci przypadkow okazywalo sie, ze ciaza byla mlodsza niz przypuszczano ze
      wzgledu na nieregularne cykle.Pewnie tak tez jest w twoim przypadku.Nie denerwuj
      sie zawczasu, bedzie ok.Pozdrawiam i powodzenia
    • ona510 Re: Moja ciąża obumarła? 13.02.06, 17:30
      Zapomniłam dodać,ze jakies dwa tygodnie temu przeszłam lekkie jak mi sie wydaje
      przeziebienie.Kurczę,cienko to widze.
      • simonkapl Re: Moja ciąża obumarła? 13.02.06, 17:31
        Na razie sie nie martw.Zrob wyniki, ktore ci zlecil lekarz, a potem wszytsko sie
        okaze.Glowa do gory!
    • maga202 Re: Moja ciąża obumarła? 13.02.06, 18:26
      Ja mam dłuższe okresy i w obu moich ciążach wyszła ciąża młodsza o 2 tygodnie niż to wynikało z okresu. Za pierwszym razem tydzień płakałam a okazało sie że wszystko w porządku a teraz poszłam później na usg (na szczęście) bo oszczędziłam sobie stresu (poszłam w 12 tygodniu a okazało sie że to 9).
    • skubaniutka Re: Moja ciąża obumarła? 13.02.06, 19:00
      uspokój się, przede wszystkim zdenerwowanie ci nie służy...
      będzie OK, zobaczysz
      ja mam takie same cykle - ok 33 dni
      i na którejś wizycie lekarz zrobił "minę"
      pytam - o co chodzi
      "dziecko jakieś małe"
      no to ja takie same przemyślenia, jak ty...
      i oczywiście okazało się, że ciąża o kilka dni młodsza - to wystarczyło...
      Pozdrawiam smile
    • liweczka1 Re: Moja ciąża obumarła? 13.02.06, 21:37
      Kochanie, znam ten ból...Na pierwszej wizycie usg wykazało to samo, serce nie
      bije a powinien być 8 -9 tydzień. Umówiłam się na drugą wizytę już w szpitalu,
      by potwierdzić to na lepszym sprzęcie do usg...Czekałam na to dwa
      dni...Koszmar. W szpitalu pierwsze słowa:"nie wygląda to dobrze"...A
      nagle:"Jest, bije". Powiedziała to jakby nic. Bez emocji. Lekarka miała po
      prostu przestarzały sprzęt. Ale idiotka od razu wypaliła o obumarłej ciąży i o
      skrobance. Moje cykle trwają ok.40 dni, dlatego termin sama obliczyłam, bo
      kazdy lekarz liczył według miesiączki i cyklu krótkiego, nikt mnie nie słuchał.
      Termin mi wyznaczono na 4 kwietnia a mi wypadało 25. i urodziłam ...23! Zdrową
      niuńcię Liwię. Waga 3070 i wzrost 53cm. Trzymam kciuki, napewno to wina
      aparatu! pa
    • mbb1 Re: Moja ciąża obumarła? 14.02.06, 14:28
      Długość cyklu ma b.duże znaczenie w określaniu wieku ciąży, więc trzeba to
      jescze sprawdzić. Radzę odczekać dwa dni i iść na USG do innego lekarza z
      lepszym aparatem USG. Tylko nic mu nie mów o wcześniejszych podejrzeniach.
      Niech on sam ci powie co się dzieje z maleństwem. Ja niestety mam złe
      doświadczenia z tego typu sprawami. Kobiety które miały takie objawy jak ty
      niestety traciły dzieci. Ale trzymaj się. Może w twoim przypadku będzie
      wszystko dobrze. Pozdrawiam.
    • jukka5 Re: Moja ciąża obumarła? 15.02.06, 21:12
      Ja mamten sam problem. Dzisiaj byłam na usg i mimo 7 tygodnia od ostatniej
      miesiączki ciąża odpowiada 4 tygodniom. Boję się strasznie. Ona napisz co u
      ciebie?
      • ona510 Re: Moja ciąża obumarła? 16.02.06, 17:48
        Jukka5,własnie dzisiaj wrociłam ze szpitala.Straciłam ciążę.Była martwa od
        jakiegos czasu.
        • aga55jaga ona510 16.02.06, 18:22
          Bardzo Ci współczuję - niestety może to okrutne co powiem, ale natura mądra
          jest i czasami lepiej wie co robić. Trzymaj się jestem całym sercem z Tobą.
          • ona510 Re: ona510 16.02.06, 18:33
            Tak wiem,masz rację,tez mam takie zdanie...To moja trzecia ciąża,po 9 latach,z
            wpadki ale bardzo się cieszyłam...Teraz zastanawiam się czy zaryzykowac tę
            następną ciążę?Tym razem w pełni świadomie?Rozbudziłam w sobie macierzynstwo i
            tak mi jakoś teraz pusto w sercu...
    • klaudynka111 Re: Moja ciąża obumarła? 16.02.06, 18:40
      Bardzo mi przykro z tego powodu. Jeżeli masz ochotę trochę pogrzebać w internecie to jest ciekawa strona; w goglach wpisz nasz bocian, jak się otworzą okna to pierwsze z nich nasz bocian-strony o rodzinie. Tam jest forum. Można zadawać pytania ginekologom. Myślę, że znajdziesz odpowiedzi na nurtujące cie pytania. Pozdrawiam.
      • jukka5 Re: ona510 18.02.06, 16:48
        Z całego serca współczuję.
        Dzisiaj byłam na 2 usg. Lekarz powiedział że dzidzi nie ma. Mam czekać jeszcze
        tydzień i potem szpital.
      • anett26l Re: Moja ciąża obumarła? 18.02.06, 18:41
        Myślę że podniosę cię na duchu. Sama dwukrotnie poronilam w odstepie 3 m-cy w
        10 i 7 tyg. obumarły ciążę. A teraz jestem w 22 tyg. ciąży i z dzidzia wszystko
        ok.Szperałam na necie i zrobilam kilka badan na własna reke.U mnie przyczyny
        mogły byc takie(bo do konca nie wiadomo):wykryta chlamydia(wyleczona),wyszly mi
        przeciwciała antykardiolipinowe(biore cała ciąże na nie acard),niedoczynność
        tarczycy.poczytaj o tym ja sama tez nie wiedziałam ze moge cos takiego
        miec.Wszystko wyeliminowalam a dzidzia teraz w brzuszku szaleje.No i oczywiscie
        przez 18 tyg. brałam duphaston na podtzymanie ciąży w jej poczatkach.trzymaj
        sie cieplo i szukaj sama i jak cie stac np. przeciwciala za 50 zl to zrob je na
        wlasna reke.pozdrawiam pa
    • mama5plus Re: Moja ciąża obumarła? 18.02.06, 17:29
      > Ostatni okres miałam ok 28-29 listopada a cykle są długosci srednio 31 33 a
      > czasem nawet wiecej dni.

Z pewnoscia moze.
      Ja tez mam cykle 33 dniowe i owulacja zawsze wypadala na 18-19 dzien cyklu.
      Z reszta lekarz powinien Cie zapytac o dlugosc cyklu i wziac to pod uwage bo
      ma to znaczenie w wyliczaniu terminu. Moj termin wyliczony z dodatkiem kilku
      dni wlasnie pokrywal sie idealnie z terminem usg 12go tygodnia, ktore jest
      najbardziej miarodajne jesli chodzi o te podstawowe.
      Nie martw sie na zapas. Trzymam mocno kciuki za dobre wiesci jak najszybciej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka