4478m 18.02.06, 13:33 www.nlm.nih.gov/cgi/medlineplus/leavemedplus.pl?theURL=http%3A%2F%2Fwww%2Eor%2Dlive%2Ecom%2Fdistributors%2FNLM%2Frnh%2Ecfm%3Fid%3D213 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka_style Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 15:50 jaki program jest do tego potrzebny? bardzo mnie to interesuje, ale niestety nie mogę wyświetlić tych obrazków ((( Odpowiedz Link Zgłoś
slonko-89 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 15:53 fe nie lubie takich widokow. Ten filmik jest ochydny a jak on wyciaga to ciecka to wygladalo jakby wyjmowal trupa wyszarpna go za nozki.Ble to niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
stephany Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 16:06 program realplayer, można go ściągnąć za free. A filmik jest jak najbardziej naturalny, tak właśnie przebiega cc, widok ładniejszy niz naturalny poród. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko-89 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 16:09 no ok rozumiem ale wiesz jednak wolalabym tego nie widziec ani jednego ani drugiego. A rodze juz za trzy miesiace chyba bede ciagle z zamknietymi oczami az mi dziecka nie podstawia najlepiej zeby go najpierw umyli z tej krwi bo tego widoku tez chyba nie zniose Oczywiscie zartuje ale brzydze sie takich rzeczy lekarzem nie moglabym byc Odpowiedz Link Zgłoś
monique595 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 16:39 widok przerażający...rodzę w maju i nie bardzo wierzę że przeżyję to PIEKŁO niezależnie czy będzie to cc czy naturalnie. czy widok porodu naturalnego jest gorszy? jeśli tak to dlaczego? gdzie znaleźć film z naturalnego porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 17:32 O wiele gorszy. Widziałam na żywo do rzeźni dochodzi jeszcze wrzask, a i kupę mozna zrobić. Ja tu nic takiego strasznego nie widziałam. Najgorsze było to przecinanie ale ta kobieta chyba była gruba bo straszne dużo tej tkanki tłuszczowej. A jezeli chodzi o wyciąganie dziecka to było to robione bardzo delikatnie, az się nie spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
smolka23 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 17:23 ja się ten program ściąga?? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 18:35 Nie chcialabym cesarki, a jeszcze bardziej, nie chcialabym byc lekarzem.Chyba nie lubie ogladac takich filmow. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 18:58 mnie osobiście taki widok mnie nie zraża, sama zresztą o mały włos nie zostałam lekarzem bo na akademie zdałam ale los pchnął mnie gdzie indziej; zainateresowania jednak zostały i czasem boli, że zrezygnowałam... a cc jak cc, logiczne że rozcina się poszczególne powłoki jak przy każdej opeacji w zwiążku z czym widok nie jest codzienny, przy naturalnym też zresztą widoku krwi i ekstremalnego naciągania krocza nie brakuje a i nacięcia się przecież zdarzają Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 19:02 Ja szczerze powdziwiam lekarzy, dla mnie to jest cos po prostu niewyobrazalnego.Nawet kiedy bylam mala nie bawilam sie w lekarza.Zeby byc lekarzem, chyba trzeba miec powolanie po prostu.Ja bym sie nie nadawala.Z drugiej strony nie boje sie bolu, w zyciu nie skorzystalam ze znieczulenia i ogolnie nie boje sie dentysty ani zadnego innego lekarza.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 19:34 czy ktoras z Was ma moze link do video z naturalnego porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 18.02.06, 20:02 ja ogladałam naturalny poród,ale dawno jeszcze przed urodzeniem synka,ale uwierzcie widok przyjemniejszy zreszta nie zraziło mnie wtedy zeby rodzic siłami natury,natomiast po ogladnieciu tego filmu mam nogi jak z waty,widok dla mnie przerazajacy!!! jednak bede sie modlic zeby teraz tez urodzic naturalnie musze podesłac tego linka dziewczynom-zagorzałym zwolenniczkom cc,czy widziały jak to wyglada,bo tyle maja do powiedzenia jaki to naturalny poród obrzydliwy,upokarzajacy itp... a wy dziewczyny te które maja bobasy jak rodziłyscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 17:37 Tu zwolenniczka cc - podtrzymuję swoje zdanie. Poród sn wygląda znacznie gorzej oprócz rzeźni i wrzasków to i robienie kupy można zobaczyć. A tu co, zwykła operacja, oczywiście nic przyjemnego jak operacja. Odpowiedz Link Zgłoś
femian ile krwi 19.02.06, 02:38 Tak, widziałam no i dziękuję za ten obraz, bo sama kiedy miałam cc to siebie nie byłam w stanie widzieć. Zaskoczyło mnie że tyle krwi sie przy tym leje; i pomyśleć, że kiedy się tak ze mnie lało to ja jeszcze byłam skora do żartów. No nie jest to przyjemny widok. Szczerze mówiąc to ciarki przechodzą i aż nie mogę uwierzyć, że po przecięciu tylu wartsw brzucha mi została taka mała zupełnie niewidoczna blizna. Zauważyłam, ale ta kobieta miała cięcie dość wysoko, co mnie zdziwiło, bo ja mam bardzo nisko, w samym łonie, już niżej chyba sie nie da. Szkoda, że w ten sposób ją cięli, bo przez to blizna będzie bardziej widoczna. W każdym bądź razie poród sn zdecydowanie przyjemniej wygląda, bo się tyle noża nie używa no i ja to bym się bała właśnie o to, że w tej ilości krwi i przeciętych wartsw ciała łatwo zgubić w brzuchu jakieś narzędzie. Ja mam tylko pytanie do tych kobiet co rodziły sn , czy wtedy też się krew leje? Odpowiedz Link Zgłoś
laurka112 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 06:49 ale mi się słabo zrobiło, musiałam to wyłączyć po 2 minuatch. Sa chyba jednak sprawy, o których nie chce wiedzieć i nie chcę ich widzieć...... Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: femian 19.02.06, 08:32 sorki wcisnał mi sie enter przy porodzie sn tez jest krew,wiadomo,ale nie jakies wielkie ilosci,jak rodziłam to nie zwracałam na to uwagibyłam skupiana na parciu i zeby dziecko wyszło jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 09:38 a ja mialam cc i przy tym filmie jadlam jablko chyba moglabym byc lekarzem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 12:08 ty chyba tak,bo ja nie ,mi sie robi słabo jak ogladam takie rzeczy brrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kaska1968 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 15:16 sciagnelam program,ale dalej nie odtwarza.co zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 15:20 1.ściągnij program z www.pobieralnia.pl (realplayer gold) 2. zainstaluj go Powinno od razu zadziałać po wejściu na podany powyżej link - mnie się udało. Powodzenia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 15:20 ja rodziłam przez cc i bardzo żałuję, że nie widziałam tego wydarzenia niestety na filmie też nie mogę zobaczyć, bo wprawdzie ściągnęłam real playera, ale coś się w nim zablokowało i nie da się dalej zobaczyć ((( bardzo żałuję, bo ten filmik wydaje mi się na maxa ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 15:25 film super. Tylko mnie się wydaje że ta kobieta miała b. dużo tłuszczu na brzuchu i dlatego tak długo przecinali warstwy. Normalnie to brzuszek jest b. napięty i twardy a u niej był bardzo miękki i lejący (b. dobrze to widać jeszcze przed nacięciem). Byłam w szoku że do pojawienia się dziecka minęło tylko 15 minut chociaż nie śpieszyli się i trochę tego "tłuszczyku" było. Mnie osobiście ten film nie zraził - teraz będę wiedzieć co mnie czeka... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
little.mary Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 16:18 No ale ja się nie dziwię że więcej powikłań jest przy cc nagłym wynikłym w trakcie porodu SN. A tu przy planowanym lekarze mają dużo czasu i nie muszą się spieszyć, czas ich nie goni. E tak straszyłyście, myślałam że będzie gorzej z tym filmikiem ale da się przezyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.mack Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 18:04 obejrzałam razem z mężem, film ciekawy,teraz wiem jak to wygląda, poszło sprawnie i szybko, niedługo ja wybieram sie do szpitala na porodowkę,jak narazie to się nie boje licze na porod sn, ale gdybym miala mieć cc to przynajmniej już wiem jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 18:31 Wole ogladac to niz porod silami natury, przerazliwy wrzask, siodme poty, PRZECINANIE CIPKI i sranie pod siebie! To jest dopiero widoczek! Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 19:28 Bardzo ciekawy film.Przynajmniej wiem,jak to wyglądało z drugiej strony.Wydaje mi się,że trwało to długo,bo przecinali ją skalpelem laserowym (tak zrozumiałam).A jeżeli chodzi o krew to ten płyn,który tak nagle zaczął się wylewać to chyba były wody płodowe,zabarwione krwią. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter operacja jak operacja 19.02.06, 22:25 normalne, że jest dużo krwi. Dwa razy rodziłam przez cc i nic się dla mnie nie liczyło tylko to, że moje córki - summa sumarum - są zdrowe. Krew, trochę bólu po porodzie? Kto by się tym przejmował, kiedy chodzi o dobro (zdrowie a czasem - jak u mnie za pierwszym razem - o życie dziecka)? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lusia48 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 19.02.06, 22:25 Kurcze nie moglam tego obejrzec do konca.....niedobrze mi........ Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 08:13 Co wy wszystkie z tym robieniem kupy przy porodzie naturalnym!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 09:19 Na tym filmie dzieciaczek był ułożony pośladkowo i najprawdopodobniej z tego powodu wykonano cięcie.Przy takim ułożeniu trudniej jest malucha wyciągnąć,trzeba uważać na główkę.W normalnych warunkach idzie to dużo sprawniej.Utrata krwi przy cc i przy porodzie naturalnym jest podobna. Nie jest możliwe zostawienie narzędzia w brzuchu,o co martwiła się jedna forumowiczka.Ilość narzędzi po operacji jest liczona i wszystko musi się zgadzać.Tak samo liczone są gaziki i serwety. Pamiętajcie dziewczyny,że cięcie to jest poważna operacja i zawsze mogą zdażyć się powikłania.Macica jest narządem,który potrafi przyspożyć wielu problemów.Czy warto świadomie narażać się na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Zdjęcia z porodu 20.02.06, 09:24 www.birthdiaries.com/diary/GVbirths.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: Film z porodu 20.02.06, 09:26 www.babycenter.com/plus/sneak_peek.jhtml?topic=1287352 Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Film z porodu 20.02.06, 11:04 dokładnie,moja kolezanka miała po cc jakies zrosty na macicy co utrudniało jej zajscie w ciaze ponownie,w koncu zaszła ale jak ja otworzyli drugi raz do cc,to sie okazało ze po pierwszej ma bardzo spartaczone zle cos pozszywane i wogule suma-sumarum kazali jej o 3-dziecku raczej nie myslec i czy watro na taka operacje dobrowolnie sie decydowac??? nie wspomne juz o bliznie itp... Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: Film z porodu 20.02.06, 11:21 Są przykre przypadki i po porodzie sn i po cc. Tylko, że przy cc ryzyko dla dziecka jest mniejsze... Zresztą to jest wybór każdej z nas i nie powinnyśmy krytykować ani jednego ani drugiego. Jedne nie wyobrażają sobie blizny tam inne gdzie indziej i powinnyśmy to uszanować! A co do filmu z porodu naturalnego - to na pewno nie oddaje on jego atmosfery. Jest ugrzeczniony, wymuskany i czyściutki ("najdrastyczniejsze" momenty to komputerowa symulacja, a największy hardcore to urodzenie łozyska))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 a na serii zdjec nr 8... 20.02.06, 16:29 a na serii nr 8 jakie ladne gowienko sobie lezy. Fuck! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_p Re: a na serii zdjec nr 8... 20.05.06, 22:19 gowienko jak gowienko ale te krzaczory:/to dopiero jest porazajace... Odpowiedz Link Zgłoś
madzikowa2 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 13:31 No właśnie, ja rodziłam sn i nie miałam robionej lewatywy i kupy nie zrobiłam... I oglądałam kilkanaście filmów o naturalnym porodzie (w szkole rodzenia - ze szczegółami i na VOX-ie - mniej szczegółów) i nie było to ani trochę obrzydliwe, a wręcz przeciwnie - piękne!!!! Oczywiście mnie bolało jak cholera, nie da się zaprzeczyć, że wrzeszczałam strasznie w pewnym momencie, ale końcówka była nawet przyjemna, bo juz bólu nie czułam, tylko radość, że Małe będzie zaraz na świecie!!! Mam nadzieję, że i tym razem będę mogła tak urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 14:40 Popieram madzikowa w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 14:49 i ja tez sie tyle horrorów nasłuchałam przed porodem,ze w pewnej chwili zaczełam myslec o załatwieniu sobie cesarki,ale na szczescie moja cudowna doktorka mi to skutecznie wybiła z głowy! opowiadajac o wszystkich minusach,a przede wszystkim uswiadamiajac ze jest to operacja z otwarciem brzucha!za co jej bede do konca zycia wdzieczna! urodziłam naturalnie i rozpierała mnie duma z tego powodu,bo to jest cos pieknego wydac dziecko na swiat! boli nie zaprzecze a bardzo szybko sie o tym bólu zapomina kazdy ma prawo do własnego zdania i opini na tem temat,ale nie podoba mi sie ze dziewczyny które nie przezyły porodu siłami natury,zachwalaja tak bardzo cc zniechecajac tym samym przyszłe mamy do porodu naturalnego Odpowiedz Link Zgłoś
gaba36 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 11:28 Jak czytam niektóre wypowiedzi na temat porodu siłami natury to mnie aż krew zalewa!!! Ciekawa jestem czy te , które opisują widoki prosto z zupełnie nierealnych horrorów to rodziły czy tylko nasłuchały się jakiś kretyńskich zabobonów??? Jaka rzeźnia? Jakie wrzaski? Jakie kupy? Proponuję poczytanie lektury z XXI wieku. Ja rodziłam 8 miesięcy temu, pokrzyczałam sobie trochę, ale dlatego, że przynosiło to ulgę, krew po porodzie była, ale tak samo krwawią kobiety po cesarce, wkłada się pieluchę jednorazową dla dziecka firmy Bella i problem lejącej się krwi znika. Okresu żadna z Was nigdy nie miała??? Faktycznie, zdarza się przy porodzie zrobić kupę, ale w normalnym szpitalu położna natychmiast sprząta i myje rodzącą i zazwyczaj nawet trudno się zorientować, że coś się takiego stało. Jak nam położna na szkole rodzenia opowiadała, jakich bzdur można się od kobiet nasłuchać to jej nie wierzyłam. Po przeczytaniu niektórych wypowiedzi zobaczyłam, że nie żartowała. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 11:38 Nie było moim zamiarem krytykowanie kogokolwiek.Tylko takie mam wrażenie,że dziewczyny nie są świadome tak do końca co niesie za sobą cc.Blizna na brzuchu jest tutaj najmniejszym problemem.Jest w takim miejscu,że po wygojeniu i odrośnięciu "fryzury" nie jest widoczna. Tak samo na jak na brzuchu istnieje blizna na macicy.Cięcie jest dużym zabiegiem,pomimo tego,że trwa krótko.Nie chodzi mi o takie przypadki,kiedy jest ono bezwzględnie konieczne.Oczywiście może uratować życie i matce i dziecku. Rolą lekarza jest wytłumaczenie przyszłej matce wszystkich zagrożeń wiążących się z cc.Niestety ,nie jest wielokrotnie dopełniane. Może warto pomyśleć o porodzie w znieczuleniu?Koszt jest dużo mniejszy niz cięcia >na życzenie< Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 12:33 Większość moich i męża znajomych to lekarze-głównie chirurdzy z różnymi specjalnościami + 1 okulistka, wszystkich żony miały cc że tak ujmę z "większych bądź mniejszych" wskazań, jedne mogły próbowac naturalnie inne raczej nie ale WSZYSCY są za cc; właśnie wczoraj bylismy u jednych naszych przyjaciół (on chirurg 2 st specjalizacji, był przy cc swojej zony) opowiadałam mu o cc widzianym tutaj i zdziwił się, że cięcie nie było długie zdecydowane tylko na raty po troszku - mówi że takie robi się jedynie skalpelem elektrycznym; co do widoku to jest równie krwawy i nieapetyczny jak widok każdej operacji (tak samo tnie się do wyrostku czy do usunięcia tarczycy); rany szybko się goją i zabliźniają także te na macicy (problem jest wtedy kiedy planujemy z 5 dzieci i każde ma sie rodzic przez cc ale to chyba obecnie raczej rzadkość więc nie wiem w czym problem?) mi wąwóz (bo dosłownie takiż miałam po godzinnym usuwaniu ósemki dolnej) zabliżniał się dłużej niż koleżanki rana po PLANOWANYM cc... Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 13:05 uważam i z filmu nie mozna nazwać ani łądnym ani brzydkim, on był poprostu prawdziwy i naturalny, ale był ładnijeszy niz łamanie kości podczas operacji.. a ten lekarz byl bardzo deliktany, obracał dzidzie deliktanie trzymała, a po porodzie widac w 100% fachowa opieka... przecież nie chodzi o blizne rzeźnię czy jak tam niektórzy to nazywają. popatrzecie na to zdrowiutkie dziecko, które żyje Odpowiedz Link Zgłoś
mufka51 Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 20.02.06, 15:05 >>i zdziwił się, że cięcie nie było długie zdecydowane tylko na raty po troszku - mówi że takie robi się jedynie skalpelem elektrycznym<< Brzucha nigdy nie otwiera sie jednym cięciem.Trzeba po kolei poprzecinać wszystkie warstwy:skórę,tkankę podskórną,tkankę mięśniową,otrzewna i po kolei aż do mięśnia macicy.W odwrotnej kolejności zszywa się te warstwy,także każdą oddzielnie.Niestety ,przy rozcinaniu czasami krwawią naczynka i dlatego to dłużej trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: cc zobacz jak to wyglada na zywo! 21.02.06, 16:41 To dziecko tak strasznie ciagneli, jak wyciagali z brzucha, ze balam sie ze mu sie cos stanie........... Odpowiedz Link Zgłoś
tucik film mi sie nie odtwarza:(( 20.05.06, 21:35 dziewczyny, chciałam przed chwilka odtworzyc ten filmik i nie wiedziec czemu po otworzeniu strony okienko z filmem jest martwe", czemu? czy komus działa jeszcze ten film? Odpowiedz Link Zgłoś