Dodaj do ulubionych

płeć - pomyłka lekarza

20.02.06, 16:47
ciekawa jestem ilu z Was lekarz pomylil sie w okresleniu plci, albo czy
podczas ciazy 'sprostowal' swoje wczesniejsze przypuszczenia. Ja z obawy
przed pomylka nie chcialam znac plci, wolalam sie nie nastawaic np na
dziwczynke a urodzic chlopczyka, i miec dla niego ubranka rozowe w laleczkismile
Obserwuj wątek
    • iws Re: płeć - pomyłka lekarza 20.02.06, 16:49
      nam lekarz powiedział w 12 tyg ze dziewczynka i miał racjęsmile każde nastepne
      usg to było potwierdzenie (a tak się złożyło, że każde usg było u innego
      lekarza)
    • maretina Re: płeć - pomyłka lekarza 20.02.06, 17:13
      magalik napisała:

> ciekawa jestem ilu z Was lekarz pomylil sie w okresleniu plci, albo czy
      > podczas ciazy 'sprostowal' swoje wczesniejsze przypuszczenia. Ja z obawy
      > przed pomylka nie chcialam znac plci, wolalam sie nie nastawaic np na
      > dziwczynke a urodzic chlopczyka, i miec dla niego ubranka rozowe w laleczkismile

moj syn ma rozowe skarpetki i rozowy pajac.
      mozesz mi wyjasnic o co chodzi z tym, zeby dla chlopca nie miec rozowego?
      dlaczego wszyscy uwazaja, ze jak urodzi sie chlopiec, to powinien byc ubrany na
      buro? przeciez to DZIECKO!
      nawet dorosli faceci nosza teraz rozowe( szalenie modne obecnie) koszule....
      • paskowka1973 Re: płeć - pomyłka lekarza 20.02.06, 17:18
        Ja od początku wiedziałam, że będzie chłopak - intuicja smile) A ginekolog
        powiedziała mi to w 13 tyg.
        Mój syn tez ma dużo różowych rzeczy i ślicznie w tym wygląga. Zresztą maja
        babcia zawsze powtarzała, że różowy dla chłopca, niebieski - dla dziewczynki
      • magalik Re: płeć - pomyłka lekarza 21.02.06, 07:40
        A cz Ty mozesz mi wyjasnic dlaczego mnie atakujesz?
        napisalam
        > ubranka rozowe w laleczkismile,
        moglam rowniez napisac kokardki, wykonczone koroneczka bawelniana itp,
        pisalam o wzorach dziewczecych a nie kolorze, moja mala tez ma niebieskie
        ubranka, ale nie maja one samochodzikow i traktorkow.

• mama_kotula Re: płeć - pomyłka lekarza 21.02.06, 11:47
          magalik napisała:

> moja mala tez ma niebieskie
          > ubranka, ale nie maja one samochodzikow i traktorkow.

Ale w sumie dlaczego? Wiem, wolność wyboru, ale dla mnie to jakieś dziwna
          stereotypizacja. Rozumiem, że chłopca nie ubierzesz w falbanki i koronki, ale w
          sumie przecież nie musisz kupować od razu całej wyprawki "pod dziewczynkę", są
          rzeczy uniwersalne, a wszelkie falbanki i koronki (błeee) mozesz dokupić
          później. Zresztą noworodek w falbankach i koronkach to dla mnie pomyłka.
          Moja Młoda ma większość ubranek po starszym bracie, w ciemnych kolorach,
          właśnie z samochodzikami i traktorkami smile W różowym wygląda dziwnie, jak dla
          mnie.
    • kiniasek Re: płeć - pomyłka lekarza 21.02.06, 08:52
      ja wg usg miałam mieć c i nie różoweóreczkę...ale profilaktycznie kupowałam
      ubranka bezlaleczek, stwierdziłam ,że chłopiec w takim kolorze bedzie wyglądał
      beznadziejnie...feeee
      • bubusiol Re: płeć - pomyłka lekarza 21.02.06, 09:04
        Nam również bardzo szybko (13 tc) powiedział lekarz ,że bedzie chłopak i
        potwierdzał to co miesiąc. Sprawdziło się
        • luna333 Re: płeć - pomyłka lekarza 21.02.06, 11:43
          mi w 21tc powiedziano że chłopak na 100% - był w połoeniu główkowym i wszystko pokazał co tam miał między nóóżkami, w 32tc był w położeniu miednicowym i jak spytałam o płeć to powiedziano że dziewczynka - więc się spytałam czy ptaszek odfrunął - a gość na to że jeśli widział w ułożeniu główkowym chłopca to na pewno jest chłopiec bo w miednicowym kiepsko widać, w 39tc na kartce z info o wynikach z usg wpisał już płeć męska smile
          mam synka smile i też ma trochę pink pajacyków choć ja pinków nie lubię to moja mama mi nakupowała smile a jak dziecie wszystko przesika, przekupka i upepcia marchewą to kolor ubranka już nie ma znaczenia byle było czyste smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka