Dodaj do ulubionych

Pomosy dziewczyny problem z Passerem :/;/;/

04.03.06, 17:37
Dziewczyny mam od tygodnia zalozony pesser i dzis zaczelo mi sie saczyc jakis
plyn i nie bardzo wiem co mam robic czy dzwonc do lekarza czy dac sobie
spokoj.Strasznie sie martwie co robic;/;/;/;/;

Pozdrowienia dla Mamusiek
Obserwuj wątek
    • anyamama Re: Pomosy dziewczyny problem z Passerem :/;/;/ 04.03.06, 19:17
      Moze to po prostu uplawy i jakis stan zapalny. pessar niestety przyczynia sie
      do wystapienia obu przypadlosci.zakladasz sobie jakies globulki przeciwzapalne?
      ja tez czasem mam wrazenie jakby woda ze mnie leciala. tak czy inaczej,
      powinnas sie szybko skontaktowac ze swym ginem. ja mam pesar od poltorej
      tygodnia, bylam juz na kontrolnej wizycie i mam przepisane globulki.daj znac co
      powiedzial lekarz.pozdr.
      • lolinka2 Re: Pomosy dziewczyny problem z Passerem :/;/;/ 04.03.06, 20:56
        nie passer ani pesser tylko pessar - to dla ujednolicenia terminologii smile)

Może to być zwiększona wydzielina pochwowa, nie spowodowane nawet zakażeniem w
        obrębie pochwy tylko po prostu silikonowym ciałem obcym tamże. Jeśli jest tego
        troszkę, a już nie daj Boże, masz skurcze przy okazji, przejdź na IP do
        szpitala, gdzie mądrzy i możni ocenia czy to nie wody płodowe, ale wydzielina
        pochwowa przy pessarze może być myląca - nie biała a wręcz przezroczysto
        wodnista. Wody są bez zapachu, a to jednak taki swój charakterystyczny zapach ma
        (sorry za dosadność).
    • asik_cz Re: Pomosy dziewczyny problem z Passerem :/;/;/ 06.03.06, 10:17
      Ja miałam w drugiej ciąży założony pessar od 20 tygodnia.Stosowałam clotrimazol
      globulki (codzienie na wieczór). Upławy miałam takie, że w szpitalu (gdzie
      trafiłam z innego powodu) kazano mi kontrolować wkładki pod kątem ewentualnego
      sączenia się wód - nie potwierdziło się. Zawsze lepiej zapytać lekarza, ale nie
      martw sie za bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka