Dodaj do ulubionych

trądzik w ciąży??

08.03.06, 15:07
Dziewczyny,czy któras z Was ma może problemy z trądzikiem w ciąży??Czy wiecie
czego można używać,żeby zniszczyć bezpiecznie pryszcze.Jestem w 4tyg,dzidziuś
ma już 11mil.i strasznie sie cieszę,ale radosć zakłócają mi pryszcze
sad(Wiem,że są gorsze rzeczy,ale może wiecie czy można używać kosmetyków
przeciwtrądzikowych,jakich?Ja używam ziół zewnętrznie,ale na alk.,(podobno
zewnętrznie można,bo się tak bardzo nie wchłania),spirytusu
salicylowego.miejscowo b.mało(tylko na wielkie ropne zmiany)b. rzadko masci z
erytromecyną,alantanu i masci cynkowej.Dermatolog nie chce mi powiedziec
konkretnie co i jak,a martwie się,że mogę zrobić krzywdę dziecku.Bardzo was
proszę pomóżcie!!Pozdrawiam.k
Obserwuj wątek
    • tucik Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 15:11
      mnie tez teraz wysypuje na placech (a nigdy nie miałąm trądziku no ale cóż to
      pewnie szalenstwo hormonów)i czasem cos wyskoczy na buzi-używam na te
      niespodzianki punktowo sudocremu-pomaga bo szybko wysusza i goi
    • tucik Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 15:12
      acha ja własnie tez stosuje krem alantan plus bo łagodzi, buzie mozesz myc
      naparem z rumianku, szławi czy nagietka, raczej nie stosuj spirytusu
      • kolorina Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 15:30
        Serdeczne dzięki.Obawiam się jednak,że czymś muszę odkażać,ale czym..Czy wiesz
        może jakie kosmetyki przeciwtr.byłyby bezpieczne??Dermatolodzy strasznie się
        asekurują i milczą.Nie wiem nawet czy mozna bezpiecznie stosować korektory
        antybakteryjne,bo tam przecież tez musi być jakieś odkażające cholerstwo,jakbyś
        mi coś poleciła byłabym okropnie wdzięcznasmile
        • edyta.zan Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 15:48
          Moje plecy wygladaja jakby ktos we mnie srutem ze dwa razy strzelil, a z kazdym
          tygodniem jest gorzej. Wlasciwie tez nie wiem czego uzywac, wiec stosuje
          Borasol i plyn do zmywania twarzy..
          • kolorina Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 15:58
            Moja dermatolog powiedziała,żeby lepiej borasolu nie używać,ale nie powiedziała
            dlaczego.Na tym polega problem,że na kobietach w ciąży raczej się do tej pory
            badań nie prowadziło,wiadomo dlaczego.Ale kurcze,przecież lekarz powinien
            konkretnie w takiej sytuacji powiedzieć co i jak.A jakiego płynu uzywasz?
            • monika2821 Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 17:03
              Ja jestem w 10 tc i pojawil sie tradzik-przerazajacy!
              Nie wiem co z tym robic,ale chyba cos trzeba, bo az przykro patrzec na siebie w
              takim stanie.Kupilam dzis maseczke oczyszcajaca Soraya, wczesniej zastosuje
              peeling-zobaczymy.
              • kolorina Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 17:18
                no własnie kochana,tylko,że nie wszystkie składniki kosmetyków są dopuszczalne
                w naszym stanie, i peelingu ci nie radze jesli masz ropne w żadnym razie!!
                rozniesiesz tylko,ani enzymatyczmnego a tymbardziej ziarnistego(moze sieeę
                zrobić wtedy prawdziwy koszmar,wiem z autopsji).Z tego co wiem to masć cynkowa
                i alantan plus,ale co więcej?.Chciałabym wiedzieć jaki jest bezpieczny krem
                tonik i mydło,ale nawet w aptece boją się doradzać.Byłas u dermatologa?Moja
                każe tylko co miesięąc przychodzić.Mnie tr zrobił się po martwej ciąży 3 lata
                temu(hormony+stres),więc jestem zaprawiona w tym temacie.Teraz znowu jestem w
                ciąży Huura 1 miesiąc,ale pryszcze jak na razie nie znikają.Nie chcę zaszkodzić
                dziecku.Będe wdzięczna za wypróbowane pomysły.Trzymaj się.k
              • kolorina Re: trądzik w ciąży?? 08.03.06, 17:24
                Acha i maseczki jesli rozgrzewajaca(roznosi zmiany),albo ma salicylany(podobno
                szkodzą dziecku) tez nie!,najlepiej idz do jakiegos dobrego dermatologa,jasli
                go spotkasz,to daj mi znaćsmile
            • lenka_style do koloriny: 08.03.06, 17:07
              pewnie dlatego, że zawiera borany, które źle wpływają na noworodki, na kobiety
              w ciąży nie badano i dlatego lekarz się asekuruje - ja bym Ci radziła jednak
              tego borasolu nie używać
              • monika2821 tradzik w ciazy 08.03.06, 17:36
                Ja uzywam roznych kremow do twarzy i raczej sie nie zastanawiam nad ich
                skladem ,a sa to w wiekszosci kremy nawilzajace.
                One naprawde moga zaszkodzic dziecku???
                Jakich kosmetykow wy uzywacie do pielegnacji twarzy?Oto moja lista:
                -zel oczyszcajacy Iwostin
                -krem na dzien nawilzajacy z filtrem Iwostin
                -krem pod oczy Dermedic ora Soraya
                -peeling ogorkowy Ziaja
                -maseczki nawilzajace
                -maseczka oczyszczajaca Soraya
                +
                - mleczko do ciala nawilzajace Garnier (czerwone opakowanie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka