Dodaj do ulubionych

marzę o córce!

13.03.06, 16:26
strasznie marze o córce. mam juz syna i jezeli teraz okazałoby sie, że bedzie
córka byłabym najszczęśliwszą kobietą na ziemi. Ta mysl jest chorobliwa i
męcząca. Po prostu mysle o tym chyba z 10x dziennie lub częściej. Nie mogę
sie skupić na niczym. Córka śni mi sie po nocach a to dopiero 11 tydzień.
Tylko proszę nie mówcie: nAJWAŻNIEJSZE, ZEBY BYŁO ZDROWE. OCZYWIŚCIE, ZGADZAM
SIĘ, ALE MARZENIA MOZNA CHYBA MIEĆ!
Obserwuj wątek
    • jasminar Re: marzę o córce! 13.03.06, 16:42
      no to marz sobie dalej
    • cathy1976 Re: marzę o córce! 13.03.06, 19:42
      doskonale Cie rozumiem,bo ja tez marze o coreczcesmile u mojego meza w rodzinie
      rodza sie sami chlopcy, ale ja po cichu wierze, ze to bedzie dziewczynka-
      zreszta cala rodzina z obu stron i moj mąż też zażyczyli sobie dziewczynkiwink)
      oczywiscie jak bedzie chlopiec to tez pewnie oszalejemy z radosci. Synki tez sa
      fajnewink
      • luiza1pop Re: na pocieszenie 14.03.06, 08:28
        U mojego meza w rodzinie rodzili sie sami chlopcy od 3 pokolen. Takze i ja
        bylam pewna ze nosze pod sercem malego chlopczyka. Malo tego czulam ze to
        chlopiec od samego poczatku, mial tez juz swoje imie. Jakiez bylo moje i meza
        zdziwienie gdy po porodzie okazalo sie ze to dziewczynka! (dopiero po 20
        min,zapytalam o plec dziecka)smile)))))))) Podsumowujac, marz sobie dalej....a ja
        powiem ze chlopcy sa rownie fajni jak dziewczynki. I "frazes"....najwazniejsze
        aby bylo zdrowe ......doceniaja ludzie tylko ciezko doswiadczeni przez los i
        zmagajacy sie z choroba dziecka.....smutne ale prawdziwe. Pozdrawiam goroco...i
        zycze mimo wszystko......aby bylo zdrowesmile
    • karolcia86 Re: marzę o córce! 13.03.06, 19:45
      Ja też, a drugi chłop w drodze.
    • maialina1 Re: marzę o córce! 13.03.06, 19:48
      Swietnie cię rozumiem. Niestety, patrząc po mojej rodzinie i czytając to forum,
      wygląda na to że splodzenie córeczki graniczy z cudem sad
      • amberss Re: marzę o córce! 13.03.06, 20:41
        niekoniecznie! mam już piętnastoletnią córkę i ccciałam chłopczyka! a tu
        niespodzianka - zamiast Wojtusia będzie Zuzia!
    • ryshia28 Re: marzę o córce! 13.03.06, 20:38
      Witaj!
      Ja miałam podobne marzenia, a właściwie od zawsze marzyłam o córeczce, przyznam
      się, iż planując ciąże innej "ewentualności" nie brałam pod uwagę. Imię też
      wybrane tylko dla córeczki. Codzienne moglitwy się przydały smile.
      A teraz jestem w 20 tyg. i już lekarz stwierdził na 100% że bedzie CÓRKA!!!!!!!
      Mam nadzieję że i Tobie się uda. Powodzenia!!!!
      Daj znać gdy juz bedziesz wiedziała.Pozdrowienia
      Monika
      • gogo2 córka? 14.03.06, 08:08
        Ryshia. Co do tego,że lekarz na 100% powiedział ci w 20tc, że bedzie córka, aż
        tak bardzo bym się nie nastawiała. Moja bratowa do 30tc na 100% wiedziała, że
        będzie córka (usg robił dobry specjalista od płci!) i w 32 tc urósł siusiaczek-
        dzis ma 4 m-ce-chłop jak dąbsmileAle może akurat u ciebie faktycznie będzie
        córeczka. Sama mam 1,5rocznego synka i jestem w 9tc też zawsze marzyłam o
        córce, ale jak będzie syn to będzie przecież mój. Moja koleżanka już jako
        dziecko marzyła o trzech córkach a ma trzech synów.....Kurcze, że nie można
        sobie wybrać na życzenie......smile
    • mooonia2 Re: marzę o córce! 13.03.06, 21:05
      mam dokladnie to samo ...od zawsze!!!! a mam dwoch synkow ..sa wspaniali ale
      marzenia o corce to jak jakas choroba obsesja itp. teraz jestem 27 tc wiec
      wyobraz sobie moje zdziwienie jak lekarz w 20 tyg powiedzial mi ze chlopaka to
      on tu nie widzi a moja doktor to juz 3 razy zagladala na usg zeby zobaczyc czy
      napewno dziewczynka bo wie co to dla mnie znaczy ...mimo to jeszcze nie moge w
      to uwierzyc nawet tu na forum dziewczyny mi pisza zeby sie nie cieszyc bo
      pomylki zdzarzaja sie i po paru usg..mam nadzieje ze i tobie sie to sprawdzi
      napisz mi ktory jestes rocznik i twoj maz to ci sprawdze jaka plec wychodzi z
      pewnych obliczen mi akurat ta teoria jako jedyna sie sprawdzila !!! pa
      • pantaleta Re: marzę o córce! 13.03.06, 21:47
        cześc , u mnie w rodzinie dziewczynka to tez graniczy z cudem bo od strony męża
        wszyscy mężczyźni płodzą chłopaków, więc pewnie znowu chłopak, zresztą tak
        podświadomie czuję i jakos nie cieszę sie az tak bardzo z tej ciązy tak jak z
        pierwszej. Mąż mi już zapowiedział, że on trzeciego dziecka nie chce, więc żyję
        ze świadomością, że to była moja ostatnia szansa i zapewne hybiona.W pierwszej
        ciązy wiedziałam, ze jak nie za pierwszym to mam jeszcze drugą szansę ale teraz
        ta niepewnosc strasznie mnie męczy, ponieważ czuję, ze znowu to chłopak i nie
        jest mi do śmiechu, bo nasz pierwszy syn jako niemowlak strasznie dał nam w
        kosc. zresztą teraz też nie należy do zbyt grzecznych dzieci. Dziewczynki sa
        podobno o wiele spokojniejsze. Zresztą ci wszyscy chłopcy ze strony mojego męża
        jacyś tacy nadpobudliwi awanturnicy.
        Rok urodzenia mojego męza to 1975.To dla moonii2, żeby mi sprawdziłą płeć.
        dzięki!
        • bumblebee1 Re: marzę o córce! 14.03.06, 01:06
          Przepraszam, że się tak wtrącę, ale jeżeli chodzi o te wyliczenia, że niby co 7
          lat, czy ileś tam zmieniają się komórki... przykro mi, ale ta teoria nie ma
          kompletnie żadnych podstaw w fizjologii. Mimo to, pobawić zawsze się można wink
        • mooonia2 Re: do pan... 14.03.06, 08:21
          a twoj rok urodzenia?
        • mooonia2 Re: do gogo 14.03.06, 08:29
          ale raz jej powiedzial ze dziewczyna? czy kilka razy bo kurcze nie moge w to
          uwierzyc ze lekarz mowi dziewczyna napewno pokazuje narzad nie meski tlumaczy ze
          to jest to a to jest to a pozniej raptem co innego. Bardziej jestem zdania ze
          lekarz czasami stwierdza raczej chlopak lub raczej dziewczyna albo siusiaka nie
          widac itp bo np nogi zacisnelo i nie widac.
          • gogo2 Re: do gogo 14.03.06, 13:14
            Za każdym razem mówił, że na dzień dzisiejszy napewno jest dziewczynka-oni
            marzyli o chłopcu. Sam lekarz nie wierzył w to co zobaczył w 32 tc-był bardzo
            zdziwiony. Stwierdził, że chłopczyk musiał być bardzo wstydliwy.Mieli już
            ubranka dla dziewczynki kupione. Ten sam lekarz mnie już w 13tc powiedział, że
            jest chłopak, potwierdzał to za każdym razem i dziś syn ma 1,5 rokusmile.
        • jamile Re: marzę o córce! 17.03.06, 12:39
          sama mam corke wiec doskonle cie rozumiembig_grin
          <><><><><>
          Kuka
          mam Cięsmile
        • kasiulka82 Re: marzę o córce! 19.03.06, 19:28
          Ja nie wierzę w to, że jak w rodzinie jest większość chłopaków, to musi tak być
          cały czas. W rodzinie mojego męża są sami chłopcy, a my spodziewamy się
          dziewczynki, to moja pierwsza ciąża.
    • patka.f Re: marzę o córce! 13.03.06, 22:43
      Znam to uczucie z autopsji, bo sama mam dwóch! synów i jestem w 27 tygodniu
      ciąży. Od poczatku czułam się inaczej i BARDZo nastawiłam sie na dziewczynke
      (wszystko na to wskazywało)- zreszta staralismy sie o dziewczynke (tzn.
      kochalismy sie 6 dni przed owulacja) Kupowałam same ubranka dla dziewczynki, moi
      chłopcy bardzo chcą miec siostrzyczke a mąz- córeczke.. Wyobraz sobie mój ból,
      kiedy w 20 tygodniu dwóch lekarzy stwierdziło ze bedzie chłopak na 100%. Byłam
      strasznie zła, ryczałam po nocach, czułam sie oszukana i w ogóle. Moi synowie do
      tej pory nie chca słyszec ze bedzie braciszek, wiec mówimy ze bedzie
      dzidzia..Troche sie juz uspokoiłam i przyzwyczaiłam do tej mysli (bo w koncu
      lekarze tez czasem sie mylą), nie kupuje juz wiecej sukienek, ale za to szukam
      imienia dla chlopca- wrazie gdyby mieli racje.. Prosze tylko- zebys nie
      nastawiała sie tak obsesyjnie jak ja byłam nastawiona, bo potem kazde takie
      rozczarownaie zle wpływa na dzidzie..i po prostu- wierze, ze Bog da nam dziecko,
      ktore bedzie najlepsze dla naszej rodzinki a my bedziemy najlepszymi rodzicami
      własnie dla niego (Nie wiem- moze jestem lepsza w wychowywaniu chlopakówsmile
      Mimo wszystko- rozumiem twoje pragnienia..i wierze, ze moze choc wam sie udało..

Pozdrawiam z Philadelphii
      • edyta9936 Re: marzę o córce! 14.03.06, 09:20
        Ojej koniecznie chcę zabrać głos w tej kwesti....Otóż bardzo, bardzo, bardzo
        marzyła mi się dziewczyneczka....mam 32 lata i jednego synka.... myślałam,że
        będę miała parkę i na tym z mężem zakończymy. Jestem w 24 tyg. ciąży ....w 21
        powiedział mi gin. na 100%, że widać jajka .....wyszłam z gabinetu z
        uśmiechem .....ale z mężem przemówiliśmy dopiero na drugi dzień wieczorem,
        unikaliśmy spojrzeń, w nocy lały mi się same łzy (jeszcze teraz łezki mi się
        kręcą woku). Włeściwei nie przemówiliśmy a po spojrzeniu na siebie
        wybuchnęliśmy śmiechem ......pogodziliśmy się. Ja jestem 3 dziewczyna w domu i
        to dopiero musiało być rozczarowanie moich rodziców.... tak, że wcześnie
        chciałam wiedzieć co do płci żeby się nie nastawiać i nie robić nadziei na
        dziewczynkę..... I muszę podkreślić ------
    • sarunia21 Re: marzę o córce! 14.03.06, 09:33
      skąs to znam smile) ja tez tak marze o córci to moje pierwsze malenstwo ale tak
      bardz bym chciała zeby to była dziewczynka...na początku wogole nie
      przyjmowalam mysli z emoze byc chlopiec ale w 12tyg mialam zagrozenie
      poronieniem i wtedy zrozumiałam wsyztsko modliłam sie calymi dniami i prosiłam
      by było dobrze i nie ważne czy to chlopiec czy dziewczynka...wiadomo nadal
      bardoz bym chciala dziewczynke i tez czesto mi sie sni...ale nastawiłam sie juz
      pozytywnie na chłopca smile wiec teraz marze by juz urodzic nie wazne co...a
      dopiero jestem w 17tyg
      • jagoda_271 Re: do saruni 21 14.03.06, 09:36
        czy chciałaś dać na imię córeczce sara ? czy to może tylko twoj login
    • moofka Re: marzę o córce! 14.03.06, 09:59
      rozumiem jakos tam okreslone preferencje i pobozne zyczenia
      ale histerie i wylewanie lez, bo na usg pokazaly sie jajka
      slowa rozczarowanie i bol uzyte w kontekscie plci dziecka dla mnie sa
      niezrozumiale
      jakis czas temu czytalam o zaplodnieniu in vitro wyselekcjonowanymi plemnikami
      okreslonej zyczeniem plci i zastanawialam sie, kto o zdrowych zmyslach by sie
      na cos takiego zdecydowal
      widze ze grono potencjalnych klientow mogloby byc wcale niemale
      • magdad5 Re: marzę o córce! 14.03.06, 10:33
        Moofka, a ja rozumiem te marzenia. Bo pamietam, kiedy Roszkowski powiedzial,
        ze drugi chlopak na 100%. I lzy mam w oczach do tej pory kiedy o tym mysle (a
        to juz 26 tydzien). I moj maz mnie rozumie, bo wie, ze pragnienie corki bylo
        zawsze moim marzeniem. I ja jestem potencjalna kandydatka do zaplodnienia
        plemnikami po separacji. Juz jestem po rozmowach z lekarzem. I mozesz sobie
        mnie potepiac ile chcesz i mowic, ze nie jestem "osoba o zdrowych zmyslach". A
        ja chce spelniac swoje marzenia i nie widze w tym nic godnego potepienia bo
        nikogo tym nie krzywdze. Bede miala dwoch super chlopaczkow i na koniec
        dziewczyneczke. I nikt na tym nie straci a tylko przybedzie szczesliwych
        ludzi. Bo nie wszystkie marzenia musza byc dla wszystkich zrozumiale bo sa
        indywidualne. I jesli tylko ich spelnianie nie krzywdzi nikogo to niech sie
        spelniaja.

pozdrawiam
        Magdan
        • pantaleta Re: marzę o córce! 14.03.06, 10:48
          do magdy5! Powiedz, gdzie w warsZawie mozna odseparowac plemniki? I ile to
          kosztuje? Jaki lekarz Cie prowadzi? Prosze odpowiedz mi! dzięki!
        • moofka Re: marzę o córce! 14.03.06, 11:06
          dlaczego mam potepiac, nie potepiam
          ja po prostu moge sie bardzo dziwic smile
          i okreslic to po swojemu, jako nieco, hm niedojrzałe smile
          szkoda tylko tych synkow, ktore nieraz na przekor i na zlosc nie okazują sie
          dziewczynkami
        • edyta9936 Re: do magdad5 14.03.06, 11:53
          Hej!! właśnie nie dla wszystkich ta chęć urodzenia córeczki jest
          zrozumiała ...... fajnie to opisałaś (ja pisałam powyżej). Myślę tak jak ty,
          pozdrawiam.Pa
    • cathy1976 Re: marzę o córce! 14.03.06, 11:31
      Oj dziewczynki… to chyba troche przesada z tym wylewaniem lez… ja bym bardzo
      chciala urodzic dziewuszke, ale z chlopczyka będę się cieszyc rownie bardzo. A
      można zrobic duza krzywde dzieciaczkowi. Mój maz jest takim wlasnie 3 synkiem,
      który miał być wyczekana coreczka i nie wplynelo to dobrze na jego stosunki z
      rodzicami. Ma bardzo fajnych rodzicow, ale jednak w jakis sposób okazali mu,
      ze 'nie spelnil ich oczekiwan' i urodzil się chlopczykiem.. I on to mocno
      przezyl w dziecinstwie. Nie zrobcie krzywdy swoim dzieciom, które maja miedzy
      nozkami nie to, co rodzice chcieli by widziec!! Przeciez to nie plec
      determinuje jakimi jestesmy ludzmi a cos zupelnie innego...
      • monika1248 Re: marzę o córce! 14.03.06, 11:49
        Dziewczyny ja też czekam na 3 chłopca który mial być tą wyśnioną ,wymarzoną
        dziewczynką,już się pogodziłam z myślą że to chłopiec chociaż nie było
        łatwo.Ale ostatnio usłyszalam takie mądre zdanie "chłopców rodzą silne kobiety"
        i coś w tym jest.Jutro mam usg 3 4 D i teraz martwię się tylko o to żeby Franek
        był zdrowy.Pozdrawiam was serdecznie.
        • jamile Re: marzę o córce! 17.03.06, 12:49
          sila kobiety ma sie nijak do plci dziecka, bo o tym, jaka bedzie plec decyduje
          w 100% czynnik meski

<><><><><>
          Kuka
          mam Cięsmile
      • edyta9936 do cathy1976 14.03.06, 12:00
        ej nie przesadzaj ta chęć posiadania córci jest duża, ale nie aż tak żeby
        wyżadzić "krzywdę" synkom. czytaj dobrze to co napisane......było rozczarowanie
        i jest ok. Rozumiesz .............zabolały mnie te twoje słowa ..........kocham
        już teraz to maleństwo z całego seca!!!!!!!!
    • monia2992 Re: marzę o córce! 14.03.06, 12:07
      Rozumiem Cię w 100%,też mam synka i jak dowiedziałam się o ciąży myślałam tylko
      o tym aby było zdrowe nie zależało mi jakoś szczegolnie na córci,ale od samego
      początku śnila mi się córeczka i wiecz co wyśniłam ją sobie,a synuś nadał jej
      już imię i tak w lipcu będzie z nami

Zuzanka

• marta_w2 Re: marzę o córce! 19.03.06, 18:59
        hej ale masz super ze córe urodziszsmile ja w lipcu pod koniec drugiego synka a z
        imieniem mam kłopot
    • lucy.sol Re: marzę o córce! 14.03.06, 13:25
      ja tez marzylam i doskonale cie rozumiem!!! mam juz lobuza 5-latka i za miesiac
      drugi lobuz bedzie!!! bylam na usg 3 razy i za kazdym razem jajka potwierdzone
      chociaz zawsze mialam nadzieje.....
      a moje kolezanki rodza same corki!!!! no ale swiat nie jest sprawiedliwy!!!
      zegnajcie cudne rozowe ciuszki i barbie!!!!
      • mooonia2 Re: marzę o córce! 14.03.06, 19:52
        czytam i czytam i dochodze do wniosku ze nie wszyscy tu rozumieja o co chodzi
        byc moze tego nie czujecie i nie bedziecie wiedzialy jak to jest napewno nikt tu
        nie pisze ze chlopcy sa gorsi lub ze beda zle traktowani przez to ze sa synkami
        dziecko to dziecko i jak sie rodzi nie zamienilo by sie go na zadno inne rzecz
        jednak w tym ze niektore kobiety czuja taka potrzebe urodzenia corki i wiem co
        to znaczy tym bardziej ze mam juz dwoch synkow mysle ze gdybym nie miala corci
        czegos brakowaloby mi do konca zycia takze zycze wszystkim spragnionym mamom
        ZDROWYCH DZIEWCZYNEK!!!
        • justakoko Re: do moonia2 17.03.06, 12:31
          czy mogłabys mi powiedziec wg twoich wyliczen mam szanse na chlopca czy
          dziewczynke?ja kwiecien1977 a maz maj 1973.i skad masz takie wyliczenia?
          • mooonia2 Re: do moonia2 17.03.06, 15:04
            jesli zaszlas w ciaze w tamtym roku to bardziej dziewczynka a jesli w tym roku
            to juz chlopak napisz kiedy?
            • mylittlesun Re: do moonia2 22.03.06, 10:50
              Moonia2, a ja też proszę o tajemne wyliczenia jak płec dziecka wychodzi. Ja maj
              1977 a mąż wrzesień 1977. Dziecko poczęte XI 2005.
    • oliwiaen Re: marzę o córce! 16.03.06, 21:30
      Ja też jestem w takiej samej sytuacji - zawsze chciałam mieć dziewczynkę, nie
      wyobrażałam sobie wychowywania chłopca. Rodzinne wróżby pokazywały, że będziemy
      z mężem mieć dwie dziewczynki i chłopca. Pierwszą ciążę straciłam, drugi zgodnie
      z wróżeniem urodził się chłopiec, więc teraz byłam pewna, że to będzie
      dziewczynka i tak się cieszyłam... do ostatniego usg. I nic na to nie poradzę,
      że jestem rozczarowana i to nie ma nic wspólnego z dzidziusiem, który rośnie pod
      sercem. Po prostu zwykłe uczucie zawodu, rozczarowania, żalu, że marzenie sie
      nie spełniło. I dlatego rozumiem wszystkie mamy, które marzyły/marzą o
      chłopcu/dziewczynce i ich marzenia się nie spełniły.
      • cota Re: marzę o córce! 17.03.06, 08:50
        chlip, a ja marzyłam o synku, a prawdopodobnie córa..wprawdzie nie było dobre
        widać, ale gin powiedział, że "wcale by się nie zdzwił jakby była dziewczynka",
        chlip, chlip. To było dwa dni temu na usg, już mi przechodzi, ale chodziłam jak
        struta na początku...Od początku ciązy śnił mi się synek ( i mojemu męzowi i
        mojej siostrze), a tu kobita. Też się cieszę, że wszystko jest ok, ale taki
        malutki smuteczek został.
        • szymonka2 Re: marzę o córce! 17.03.06, 13:21
          Doskonale cie rozumiem mamy juz synka i oboje chcielismy coreczke.A tu los
          splatal nam psikusa bo juz na 1000% bedzie chlopak ponownie.Tez moja radosc
          jest jakas przytlumiona nie to co w pierwszej ciazy.Oczywiscie zdrowe
          najwazniejsze ale.....A na nastepna ciaze tez chyba juz nie mam co liczyc bo
          moj maz nie za bardzo chce a nawet powiem inaczej juz wogole nie chce.
          Wiec niestety a moze stety czas pokaze musi mi wystarczyc to co mam.U meza w
          rodzinie rowniez rodza sie same chlopy pomimo ze wspolzylismy przed owulacja i
          nie dalo to rezultatu.
          Trzymajcie sie zawiedzione mamuski i tak bedziemy kochac nasze babelki i nic
          tego nie zmieni a z losem sie pogodzimy.
          Pozdrawiam cieplutko
          Dorota i brzdace
    • maretina Re: marzę o córce! 17.03.06, 08:56
      a ja mam syna i nie wyobrazam sobie, ze moglabym miec corke.
    • livia19 Re: marzę o córce! 17.03.06, 12:45
      A ja mam synka i wierzcie mi lub nie naprawdę wszystko mi jedno jakiej płci
      bedzie drugie dziecko. Chcę zdrowego dziecka przede wszystkim! Jak będzie
      chłopak to syn będzie miał wyczekiwanego bratka i zarazem w przyszłosci
      współlokatora w pokoju, mąż kolejnego chłopa do zarażania pasją sportową a ja
      trzech chłopaków w domu. Jak będzie córa będzie parka i też będzie fajnie, choć
      będziemy musieli zrezygnować z sypialni na rzecz pokoju dla córy.
      Z tego co mi ginka oststnio powiedziała to będzie to prawdopodobnie syn, ale
      głowy sobie uciąć nie dałabny za to stwierdzenie. Póki co ważne, zebyśmy zdrowo
      do konca ciaży dobrnęli i w dobrym nastroju. Pozdrawiam wszystkie zadowolone i
      mniej zadowolone mamy. Zobaczycie, ze jak już dzieciak sie urodzi to pokochacie
      go od pierwszego wejrzenia bez względu na płeć.
    • marta_w2 Re: marzę o córce! 19.03.06, 18:53
      hejsmile tez marzyłam o córeczce, robiłam wszelkie starania aby zajść wtedy kiedy
      to niby robi sie na dziewczynke, 8 marca szłam na usg i miałam nadzieje ze
      bedzie córeczka nooo iii bedzie drugi synek. Juz sie pogodziłam z tym ze nie
      bede sukieneczek kupowac i stroicsadchyba jestem stworzona do rodzenia
      chłopakowsmile ale najwazniejsze zeby było zdrowe , kłopot mam tylko z imieniemsad
      nie mam zielonego pojecia co do imienia- pierwszy syn to Piotrek a drugi
      pomózcie moze znacie jakies fajne imiona dla chłopakawink
      Ale tobie zycze tej córeczkismilezebys ty choc nacieszyła sie kupowaniem slicznych
      sukienusi i laleczek. daj znac jak bylo na usg jak jkuz bedziesz znała płec
      pozdr
      Mama Piotrkasmile
    • karina66 Wiem coś na ten temat 19.03.06, 21:23
      Ja również marzyłam o córeczce.Ale od początku czułam ,ze na przekór będzie
      synek.No i dobrze czułam.Długo trwało aby sie przestawić.Ale teraz jest już
      lepiej.
    • hodos Re: marzę o córce! 19.03.06, 21:45
      Ja też wolałabym córkę bo za nic nie wiem jakie imie nadałabym chłopcu.. ale
      życie pokaże i tak..
    • sylka75 Re: marzę o córce! 19.03.06, 21:56
      Bardzo chcialam miec coreczke. Na poczatku ciazy snila mi sie dziewczynka
      sliczna jak z bajki. A na pierwszym USG, na ktorym juz mozna bylo cos zobaczyc
      uslyszalam ze "raczej chlopak". Nie moglam w to uwierzyc! Racjonalnie juz sie
      nastawilam, ze bedzie synek, ale emocjonalnie jakos nie moglam, nawet imienia
      nie potrafilam wybrac... Intuicja mnie nie zawiodla. Dzis Michalina ma 7,5 mc i
      jest piekniejsza od kazdej ksiazniczki z bajki. Ma ogromne blekitne oczy i jak
      na mnie spojrzy to rozplywam sie po prostu, a jak sie usmiechnie - no, juz po
      mnie... Wiec rozumiem, rozumiem chec posiadania corki. Sama sobie zazdroszcze,
      ze Ja mamsmile
    • abneptis Re: marzę o córce! 19.03.06, 22:06
      A ja marzę o zdrowej i szczęśliwej ciąży, zdrowym dziecku urodzonym w terminie
      10/10

cóż nie każde marzenia się spełniają(ale w większości można liczyć na szczęscie)
      ---------------

sygnaturka fatal error
    • lidols Re: marzę o córce! 20.03.06, 09:49
      ja w zeszłym tygodniu byłam na usg 3d i dowiedziałam się,że będzie chłopak...
      teraz 14tc.lekarz powiedział,że na 80% syn,bo widać zadarty do góry męski organ.
      powiedzcie:może jest szansa,że się pomylił?
      czy znacie takie przypadki,że miał być na pewno chłopak a urodziła się
      dziewczynka?(bo o odwrotnej pomyłce słyszałam)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka