Dodaj do ulubionych

krem na rozstępy

20.03.06, 13:44
Witam, dziwczyny jakich uzywacie kremów na rozstepy? proszę o poradę
Obserwuj wątek
    • lovable8 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 13:48
      Fissan, niemiecki, dostępny w aptekach. Cena ok. 20 zł. Poleciła mi go
      kosmetyczka (sama po 2 porodach). Nieźle natłuszcza skórę, ma przyjemny
      zapach smile
    • ahoff Re: krem na rozstępy 20.03.06, 13:52
      Ja uzywam kremu firmy mustella. Jest troche drogi, kupilam w aptece 2 tubki za
      jakies 150 zł. jestem w 32 tyg i nie mam zadnego jak na raziesmile Polecam. Uzywam
      jej tylko raz dziennie, najczesciej wieczorem, a rano, po myciu uzywam balsamu
      nawilzajacego, albo oliwki firmy eris. Mustella jest bardzo wydajna, starcza na
      dlugo. Te dwie tuby starcza na cala ciaze, chyba ze bedziesz sie smarowac kilka
      razy dziennie. Ja czasami o smarowanku zapominam, ale jest good.
      • wiwi23 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 14:09
        ja używam kremu na rozstępy z Avonu (lekarz nie widzi przeciwwskazań) jestem w 28 tc i na razie nie ma nic - dodam że mam skłonności do tego typu zmian (tj mam pamiątkę po okresie dojrzewania), smaruje się raz dziennie i jest super

• patipomoz Re: krem na rozstępy 20.03.06, 17:44
        Mustela to naprawdę rewelacja. super nawilża, skóra nie swędzi nic a nic.
        stosowałam całą ciążę i nie mam śladu rozstępów. normalnie kosztuje koło 100 zł
        za tubkę, ale pytaj o promocje, np. druga za pół ceny.
      • ameraa Re: krem na rozstępy 22.03.06, 00:32
        ahoff napisała:

> Ja uzywam kremu firmy mustella. Mustella jest bardzo wydajna, starcza na
        > dlugo. Te dwie tuby starcza na cala ciaze, chyba ze bedziesz sie smarowac kilka
        > razy dziennie. Ja czasami o smarowanku zapominam, ale jest good.

Heh to podziwiam koleżankę, bo ja stosowałam mustelle od 3 miesiąca, co drugi
        dzien (na zmianę z fissanem). No i oba opakowania starczyły mi na niecałe
        półtora miesiąca. I na dodatek na początku 4 m-ca na pieersiach pojawiły sie
        masakryczne rozstępy (a na piersi profilaktycznie uzywałam TYLKO mustelle).
        Brzuszek do tej pory rewelacja (39tc) mimo, ze po tych nieszczesnych
        doświadczeniach z mustella przerzuciłam się na znacznie tańsze specyfiki (jakie
        się nawiną akurat na zakupach w hipermarkecie- fissan, ziajka itp)
        Co za Życie..... smile
      • slonce12 do ahoff 22.03.06, 07:41
        piszesz, że nie masz rozstępów na brzuchu a czy na innych częściach ciała tak?
        bo to ważne, czy Twoja skóra ma tendencję do rozstępów, dzięki za odpowiedź
        • ahoff Re: NIe mam nigdzie 24.03.06, 01:40
          na szczescie jeszcze nigdzie nie mam rozstepow. smaruje sie wokol tylka tez smile
    • kiki80 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 14:10
      ja używałam musteli, bardzo dlugo nie mialam rozstępów ( teraz jestem
      przeterminowana mialam na 18,03 termin) - a te rozstepy jak wybiły to masakra,
      sa pięknie duze, szerokie i czerwoniste, brak słów;

dodam ze mój ginek sie smiał ostatnio - ze my kobiety to takie glupie jestesmy
      i tysiace wydajemy na kremy i wsmarowujemy w brzuch a one i tak nie pomagają;

ze wszystko zalezy od zywienia, od elastycznosci skory, od branyc leków i teraz
      i wczesniej...
      to tak a propos'
      ja mimo to wsmarowywalam kremikwink

• paw31 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 14:15
        W pierwszej ciąży używałam róznych kremów i pojawiło się mnóstwo rozstępów
        obecnie jestem w 37 tc smaruję się wieczorem oliwką w żelu a na dzień kremem z
        Gerbera i jest ok
        • paulinaux Re: krem na rozstępy 20.03.06, 19:49
          Ja codziennie używam zwykłej oliwki dla dzieci. Jest tłusta i sprawia, ze skóra
          staje się elastyczna. U mnie to już 27 tydzień, brzuszek rośnie coraz bardziej
          a skórka się ładnie rozciąga. Narazie żadnych rozstępów. I oby tak dalej.
          Polecam oliwkę. Nie ma sensu wydawać po 200zł na kremy, bo tu chodzi tylko o
          natłuszczenie. A z tym zadaniem doskonale radzi sobie każda oliwka smile
          Pozdrawiam wszystkie okrąglutkie wink
          paulinaux
      • olgu78 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 14:24
        He he - mój gin i mnóstwo koleżanek tez mówią ze te specyfiki to o kant....
        Generalna zasada jest taka- jak masz mieć rozstępy to będziesz je mieć i zadne
        drogie kremy ci nie pomoga. Wszystko zależy od elastycznosci skóry, włąściwego
        odzywiania, równowmiernego przybywania na wadze itp. Ja smaruję się kremem
        ujędrniającym rano i wieczorem i jest dobrze. Płacę za niego ok 10-12 zł. Do
        tego ćwiczenia i masowanie brzucha. Bedzie dobrze - mówie sobie i jest dobrze.
        Powodzenia wink
    • jaonna1 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 14:19
      ja używam od 3mc ziajka cena ok 15zł- starcza mi na ok miesiac. obecnie 9mc i
      (odpukać) narazie nic nie widać. przyjemny zapach łatwo sie wchłania
      • 0902b Re: krem na rozstępy 20.03.06, 14:36
        Też polecam Ziajkę, niedroga, a jak na razie skuteczna.
    • bogata1 Re: krem na rozstępy 20.03.06, 15:11
      kamama napisała:

> Witam, dziwczyny jakich uzywacie kremów na rozstepy? proszę o poradę
      ja używam penaten na przemian z oliwką w żelu johnsona, jestem w 34 tc i jest
      wszystko ok
      • patylda Re: krem na rozstępy 20.03.06, 15:16
        Od początku ciąży - oliwka Johnson i Gerber. Brzuszek póki co piękny, ale biust
        w paski - chyba dlatego że urósł baaardzo na samym początku ciąży jak jeszcze
        ten krem nie miał nawet szans zadziałać. Tak to sobie tłumaczę, he he. Ale
        średni wierzę w działanie kremów tak wogóle. Na pewno zamiast wydać 90 zł na
        Mustelę kupiłabym coś fajnego dla dzieciaczka. 25 zł to tyle, co zwykle na
        balsam do ciała, który i tak i tak bym kupiła, więc nie żałowałam sobie na ten
        krem.
        • dora_woj Re: krem na rozstępy 20.03.06, 15:57
          ja też nie wydaję fortuny na specyfiki, oliwka i ostatnio ziajka w zupełności
          mi wystarczają. 37 tc i ani jednej kreseczki wink
          • ranska Re: krem na rozstępy 20.03.06, 17:46
            Używalam cały czas Avonu. Efeky-żadnych rozstępów (35tc). Teraz sie skńczył i
            kupiłam ten z Rossman'a (ok. 12 zl). Dziewczyny na forum pisały, że się
            sprawdza. Jak będzie, zobaczymy.
    • sabiptysia Re: krem na rozstępy 20.03.06, 17:57
      Do biustu polecam krem ujedrniajacy do pielegnacji biustu z serii Special Body
      firmy Kolastyna (mozna go stosowac w czasie ciazy) a do reszty ciala uzywam krem
      Gerbera.
    • barbabietola Re: krem na rozstępy 20.03.06, 19:14
      ZIAJKA MAMMA MIA krem na rozstepy od 4 msca ciazy,bardzo dobry i niedrogi,
      zapobiega powstawaniu nowych, wybiela stare...SUUUPER
    • mazakmm Re: krem na rozstępy 20.03.06, 19:29
      Ja używałam BIOTHERMU (jest od 4 m.) , i naprawdę super!!!!! Po dwóch ciążach
      mam malutkie dwa rozstępy których prawie nie widać. Uważam że jest super i
      polecam tym mamom które mają tendencję do rozstępów.
      • aleksa51 Re: krem na rozstępy 22.03.06, 07:57
        W 31tc mam dość pokażny brzuszek. Od 4-5miesiąca używam raz dziennie oliwki kupowanej w biedronce za 5 zł. Mam stare rozstępiki na pośladkach- pamiątka po dawnym skoku wagi. Na początku ciąży stosowałam każdy balsam jaki mi się pod rękę nawinoł byle raz dziennie się posmarować. Pojawianie się rozstępów w dużej mierze zależy od elastyczności skóry. Ale nie słuchajcie wypowiedzi typu jak mają być rozstępy to i tak będą, bo przecież skóra robi się bardziej elastyczna pod wpływem odpowiedniej pielęgnacji. Idę posmarować mój duży brzuszek bez rozstępów!
    • baaalbina Re: krem na rozstępy 22.03.06, 08:52
      Mam koleżanki które namiętnie kupowały "magic" specyfik Vichy a potem i tak
      rozstępy im sie pojawiały, wychodzę z założenia że nie wszystko dobre co
      drogie, ja jestem połowa 25tc, na początku smarowałam się oliwką Ziaja obecnie
      przeżuciłam się na balsam Masło Kakaowe Ziaja na przemian z Sorya Body Creator,
      póki co nie mam żadnego rozstępa, celulit też się nie pokazuje big_grinbig_grinbig_grinbig_grin.
      pozdrawiam wszystkie mamusie wink
      • katep_1 Re: krem na rozstępy 22.03.06, 09:25
        Ja też kremuję i kremuję a rozstępy i tak mi się pojawiły - a co to będzie po
        porodzie..ale mi rzuch wyskoczył wielki z dnia na dzieńsadi to przez to
        • baaalbina do katep_1 22.03.06, 10:13
          już powstałe rozstępy spróbuj potraktować zwykłą maścią witaminowa lub
          nagietkową (obie bardzo tłuste i tanie jak barszcz) znam z autopsji bo już w
          20tc pojawiły mi się na brzuchu małe czerwone i tak je zwalczyłam i jak narazie
          jest "czysto" warto spróbować wink

pozdrawiam
    • szopiczek Re: krem na rozstępy 22.03.06, 09:48
      Ja używam kremu z VICHY , działa prewencyjnie i korekcyjnie. Jestem bardzo zadowolona. Przed ciążą miałam małe rozstępy na udach, kiedy zaczęłam stosować w ciąży te zniknęły. Poza tym bardzo pięknie pachnie, co mnie bardzo relaksuje. Niestety - jest bardzo drogi. ok 80 zł za 125 ml, ale starcza na jakis miesiąc.
      ACTION INTEGRALE VERGETURES. COMPLETE ACTION ANTI-STRECH MARK CREAM. Taka długa nazwa. Pisze też że badany ginekologicznie. Ale pewnie na wszystkich tak pisze.
    • gruba_dynia Re: krem na rozstępy 22.03.06, 10:36
      A ja z bólem wink ale musze pochwalić Mustelę. Stosuję od początku ciąży. Nie mam
      na razie żadnych nowych rozstępów (24tc), a całą masę starych, jeszcze z okresu
      dojrzewania, mimo, że nie tyłam w takim tempie jak teraz wink Zatem chyba na mnie
      działa, oby tak dalej.
    • maja234 Re: krem na rozstępy 22.03.06, 10:48
      Witam.
      Ja polecam bardzo Mustelę. Przez całą ciąże używałam Musteli (krem bardzo
      wydajny - zużyłam ogółem 3 tubki)na brzuch i biust.
      Do ud i pośladków Avonu i ujędrniający Dove.
      Efekt końcowy - brak rozstępów. Po porodzie gorąco polecam żel poporodowy
      regeneracyjny Musteli. Używałam go na brzuch - polecała go kiedyś jakaś
      dziewczyna na forum. I rzeczywiście zużyłam tylko 1 opakowanie, a efekt jest
      super. Radzę zajrzeć na stronę www. esentia.com.pl. Są tam liczne promocje na
      Mustelę.
    • cathy1976 Re: krem na rozstępy 22.03.06, 10:52
      ja uzywam Clarinsa 'huile tonic'. Z polecenia- bo uzywala go moja siostra i
      zona mojego kuzyna. Rozstepow- niet, choc mialy tendencje. Sloiczek kosztuje
      150 zl i starcza na 0,7 ciazy smile
    • azja811 Re: krem na rozstępy 22.03.06, 10:58
      To czy bedziesz miala rozstepy jest w największym stopniu uzależnione od
      genów,są jeszcze inne czynniki-wiadomo.Zapewniam cie jednak,ze krem Musteli czy
      Vichy da Ci te same efekty co np.oliwka dla dzieci.Chodzi przede wszystkim o
      nawilżenie i uelastycznienie skóry.Składem i dzialaniem kremy te nie różnią sie
      wiele od polskich,a znacznie tańszych.Każdy uzywa co lubi i na co go
      stać.Jednak ja niewidzialam sensu w wydawaniu takich pieniędzy (pomimo tego że
      mogłam sobie na to pozwolić) na kremy,których dzialanie jest takie samo jak
      tych tańszych.Po ciąży nie mam ani jednego rozstępu
    • simonkapl Re: krem na rozstępy 24.03.06, 08:10
      Tylko oliwka dla dzieci stosowana na wilgotna skore.W tej chwilii koncze 40tc i
      nie mam zadnego rozstepu jak na razie, a wiem ze tendencje mam, bo kilka nabylam
      w wieku dojrzewania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka