Dodaj do ulubionych

Pierwszy miesiąc

23.03.06, 19:15
hej mam na imie Iza ,wlasnie czekam na miesiaczke ktora ma sie pojawic ok 25
marca chociaz mam nadzieje ze jestem w ciazy ,i ze sie nie pojawi czy juz
teraz moge miec jakies objawy ,czekam na wiedomosc
Obserwuj wątek
    • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 02.04.06, 23:13
      ja sie wlasnie obawiam ze jestem w ciazy..ostatnia miesiaczke mialam od 19
      lutego do 25 lutego.. i od tamtej pory do dzis nie dostalam. Do tego jakies 2
      tygodnie temu zaczelam sie zle czuc.. ze wzgledu na to ze mam nerwice serca
      poszlam do lekrza sprawdzic czy wszystko jest okey poniewaz mialam zawroty glowy
      przespieszone bicie serca , nagle słabłam robiłam sie blada... lekarz zrobil mi
      wszytskie badnia:krew,mocz,RTG klatki piersiowej,(pulmolog zrobil spinometrie) i
      jest wszystko w najlepszym porzadku tylko OB we krwi jest podwyzszone bo 22. prz
      tym ciagle ostatnio jestem spiaca ale to wszystko.. podkreslam ze wspolzylam bez
      zabezpieczenia.. to raczej mozliwe ze jestem w ciazy prawda? narazie okres
      spoznia mi sie 9 dni
      • agussam Re: Pierwszy miesiąc 02.04.06, 23:42
        jeśli współżyłaś bez zabezpieczenia to oczywiście jest to możliwe. dziwi mnie,
        że zrobili Ci RTG klatki piersiowej. jeżeli byłabyś w ciąży promienie
        rentgenowskie mogą być dla wczesnego płodu baaaaardzo szkodliwe...coś o tym
        wiem...
      • mmalicka21 Re: Pierwszy miesiąc 02.04.06, 23:45
        kurcze jasne że możliwe że jesteście w ciąży
        ale RTG w ciazy to niezbyt dbry pomysł......
        • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 03.04.06, 12:39
          wedlugo moich obliczen bylabym 4 tydzien w ciazy.. strasznie sie boje.. jutro
          ide do ginekologa mam nadzieje ze powie mi czy jestem czy nie.. z tego co sie
          orientuje to RTG pluc nie jest bardzo szkodliwy..a powiedzcie mi czy OB 22 moze
          wskazywac na ciaze?
          • jagoda_271 Re: Pierwszy miesiąc 03.04.06, 13:34
            ja bym na twoim miejscu zrobiła tesciora
          • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 06.04.06, 11:22
            kurcze i wiecie co? bylm u ginekologa zrobil mi usg i wyszlo ze nie jestem w
            ciazy ale to wszystko bylo jakies dziwne i wiele rzeczy mi nie pasowalo np to ze
            badanie jest wogole nie wyrazne i lekrza za nie wzial kase w kieszen.. no nie
            wazne.. wiec poszlam do innego lekarza zeby sprawdzic jaka on ma opinie i sie
            upewnic czy wszystko jest okey.. wiec ten drugi lekarz dal mi tabletki na
            wywyolanie miesiaczki i kazal zrobic badanie na beta HCG i nie wykluczyl ciazy..
            wiec nadal nie wiem czy jestem czy nie... posrane to wszystko juz nie mam sily...
            • krztyna Re: Pierwszy miesiąc 06.04.06, 12:22
              Lekarz nie mając pewności czy nie jesteś w ciąży dał Ci tabletki na wywołanie
              miesiączki? Bez sensu. No chyba, że dał Ci duphaston albo luteinę i kazał brać
              do ewentualnego pokazania się @ - wtedy OK, bo te środki podtrzymują tez ciążę
              w razie braku progesteronu.

------------
              Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
              Czekamy na Ciebie
              • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 07.04.06, 09:20
                tak tak lekarz dal mi duphaston..dzis zaczynam brac.. zastanawia mnie czemu
                moglami sie zatrzymac miesiaczka jesli to nie bedzie ciaza.. boje sie ... a czy
                to mozliwe ze usg ktore mialam zrobione nie wykrylo ciazy?
                • krztyna Re: Pierwszy miesiąc 07.04.06, 13:03
                  To jest możliwe. Jesteś około 5-6 tygodnia ciąży? (zakładając, że w ciąży
                  jesteś) A ciążę na USG widać około 7-8 tygodnia. Oczywiście wcześniej też
                  można, ale uznaje się, że jeżeli około 7 tygodnia nie widać, to należy się
                  martwić.
                  A co na to badania bety?
                  Czy robiłaś test apteczny? Teraz nawet w środku dnia powinien dać wiarygodny
                  wynik.
                  A czy to, ze na USG wyszło, że nie jesteś w ciąży oznacza - np. pogrubione
                  endometrum, jakby tuż przed miesiączką?

Dajesz ciągle bardzo bardzo fragmentaryczne informacje a oczekujesz trafnych
                  odpowiedzi.

------------
                  Czekamy na Ciebie
                  • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 07.04.06, 22:43
                    wedlug moich obliczen na dni plodne to by wychodzilo wlasnie ze jesli jestem w
                    ciazy to jest to ok 5 tydzien.. usg mialam dopochowowe wiec powinno byc jeszce
                    bardziej wiarygodne niz zwykle! badania bety mam zrobic ale jeszcze nie wybralam
                    sie na pobranie krwi bo jakos czasu mi brakuje.. test apteczny robilam kilka dni
                    temu chyba w srode.. ale robilam go popoludniu po jedzeniu i zaltawianiu sie..
                    mysle ze nie jest wiarygodny.. pozatym najpierw byla jedna kreska rozowa a potem
                    zrobila sie ona czarna.. wiec chyba niepoprawnie go wykonalam... co do
                    endometrium to nie wiem co z nim jest... czy jest pogrubione czy nie.. mialam
                    przez kilka dni male uplawy.. znaczy sie nie wiem czy to byly uplawy.. to byla
                    zwykla wydzielina taka jaka zawsze mialam przed miesiaczka tylko ze ta byla
                    znacznie zwiekszona.. jak okres tylko ze bialy(przeżroczysty) nic wiecej temu
                    nie towarzyszylo.. nie wiem co to moze wszystko znczyc a prawdopodobienstwo
                    ciazy jest bardzo mozliwe bo wspolzylam bez zabezpieczenia nie patrzac na plodn
                    e i nieplodne dni..
                    • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 07.04.06, 22:47
                      jednak boje sie strasznie ze to moze byc co innego.. jakies schorzenie albo cos
                      innego.. a czy jest mozliwe ze biorac duphaston dostane okres a potem sie okaze
                      ze i tak jestem w ciazy..?
                      • krztyna Re: Pierwszy miesiąc 09.04.06, 18:18
                        Przy brzniu duphastonu, jeśli dostaniesz okres, to raczej nie licz na ciąże...

------------
                        Czekamy na Ciebie
                        • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 11.04.06, 14:32
                          biore duphaston od 5 dni.. i nic... boje sie.. moze to jakas choroba.. bo nie
                          mam raczej zadnych objawow na ciaze..
      • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 03.04.06, 22:02
        ciagle martwi mnie wysokie OB.. czy moze ono byc oznaka ciazy?
        • krztyna Re: Pierwszy miesiąc 04.04.06, 09:25
          Zrób test, zróbcie test, polecam zrobić test, jedynie test da jednoznaczną
          odpowiedź.... Można tak w kółko.
          Wysokie OB może świadczyć o setce różnych schorzeń!
          Test kosztuje 10zł a na wynik czeka się 3-5 min. To znacznie krócej niż
          oczekiwanie na wątpliwej wartości w tym przypadku odpowiedzi na forum.

łomatko!

------------
          Czekamy na Ciebie
          • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 04.04.06, 18:01
            byłam dzis u ginekologa.. jutro na 12 mam zrobic test bo prawdopodobnie jestem w
            ciazy aczkolwiek moze to byc tylko jakas zmiana hormonalna..wiec zobaczymy jutro!!
    • lavenda83 Re: Pierwszy miesiąc 03.04.06, 21:50
      Biore tabletki od paru lat ale zdaza mi sie czsem zapomniec o dokladnej
      godzinie (np.poniewaz nie mam akurat tabletek przy sobie) ale nigdy nie
      przekroczylam magicznych 12 h. nigdy poza ostania seria gdzie spoznilam sie
      prawie dobe. i wbrew ostrzezenia, z ultki pigulek wspolzylam, w trakcie
      zaleconych 7 dni abstynęcji. po uknczeniu niefortunnej seri mialam krwawienie
      ale malo obfite. zaczelam nastepna serie tabetek. zastanawiam sie czy jak biore
      pgulki takze moze wystapic krwawienie pierwszych miesiacach ciazy? jak bardzo
      szkodliwe dla plodu sa tego typu tablatki? czy moje zle samopoczucie
      spowodowane jest zmaianami hormonalnymi? a moze to tylko przesilenie wiosenne?smile
      • kate_less Re: Pierwszy miesiąc 03.04.06, 21:57
        A nie lepiej zrobić po prostu test??? Pigułki nie są szkodliwe...
        • betti23 Re: Pierwszy miesiąc 11.04.06, 15:28
          podwyzszone OB moze swiadczyc o jakims stanie zapalnym stad mozesz nie miec
          wlansie okresu...zaburzenia jakis..albo wlasnie o ciazy...u kobiet w ciazy
          rosnie ono powyzej 16 wiec moim zdaiem duza sznasa na ciaze bo kazda kobieta w
          ciazy ma podwyzszone OB
          • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 11.04.06, 16:27
            ja bralam duphaston jak mialam ciaze zagrozona, na podtrzymanie, w twoim
            przypadku niestety nie wiem jak jest, ale mialalm takie same objawy jak ty
            sennosc itd itp,,, coz.. poczekaj jeszcze trosze a potem znow do lekarza,
            pozdrawiam
            • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 11.04.06, 16:29
              daj znac, jak bedziesz cos wiecej wiedziala
          • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 11.04.06, 22:27
            hmm... robiono mi prawie wszystkie badania poczawszy na krwi konczac na RTG
            pluc.. i nic nie znalezli wiec chyba to podwyzszone OB nie swiadczy o zadnej
            chorobie.. a z ta ciaza to poprostu nie wiem.. usg nic nie wykrylo.. test
            ciazowy tez byl negatywny.. no ale okresu wciaz nie ma.. jakies tam niby objawy
            moze mam wskazujace na ciaze.. ale czy to to? ciezko powiedziec a niepewnosc
            okrutna... i strach... bo nie wiesz co masz robic...
            • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 11.04.06, 23:19
              moze masz jakies zmiany hormonalne, bo dziwne, z eokres ci sie spoznia robili
              ci wszystkie badania i nic nie wykryto, twoj lekarz ginelogog nie zalecil ci
              zadnych dodatkowych badan????
              I skoro stwierdzil przez usg ze nie jestes w ciazy to powinien dac ci tabletki
              na wywolanie okresu a pozniej zrobic wszystkie badania,
            • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 12.04.06, 22:18
              to nie jest do konca tak jak myslisz.. ja najpierw bylam u jednego lekarza(nie
              zbyt wiarygodnego-lubi brac w łape)zreszta ode mnie tez wzial za usg.. no i nic
              nie wykryl.. zapisal tabletki antykoncepcyjne (dodam jeszcze ze nie bylam badana
              normalnie tylko przez usg) nie chcialam brac tych tabletek i w ziwazku z tym
              poszlam do innego lekarza.. on przy badaniu zwyklym nie wykluczyl ciazy i
              zapisal mi duphaston na wywowalanie(badz jesli jestem w ciazy na wzmocnienie)
              tabletek wzialam juz 12 czyli zostalo 8 na 4 dni.. a okresu nie ma.. i nie wiem
              czy jestem w ciazy czy nie.. jakie moga byc inne rzeczy przez ktore moglby mi
              zaniknac okres? przypominam ze okres mialam ostatni raz 19 lutego..
              • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 13.04.06, 08:51
                nie przejmuj sie ja mam dokladnie identyczny problem tylko ze lekarz przepisala
                mi luteine za wywolanie lub wzmocnienie, wlasnie dzis ide do lekarza i sie
                wszystkiego dowiem, a okres mialam dostac 26 lutego. pozdrawiam i odezwij sie
                jeszcze
              • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 13.04.06, 08:54
                sorry, mialam dostac 26 marca!!
              • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 13.04.06, 10:02
                wlasnie wrocilam od lekarza i powiedzial ze nie jestem w ciazy , ze mam jakies
                zaburzenia hormonalne . a okresu dalej nie mam, Moze bedziesz mialala to samo,
                albo jestes w ciazy
                • krztyna Re: Pierwszy miesiąc 13.04.06, 10:27
                  Sandrulko,
                  jesteś ponad dwa tygodnie po terminie miesiączki. Ja ciągle nie rozumiem
                  dlaczego nie zrobisz testu. Zwykły sikaniec w ciągu dnia będzie wiarygodny. A
                  Ty bierzesz duphaston, zaraz Ci się skończy i nie wiesz co dalej.
                  O co Ci chodzi i na co czekasz???

------------
                  Czekamy na Ciebie
                  • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 13.04.06, 23:21
                    no wlasnie dzis robilam badanie krwi Beta HCG! jutro beda wyniki wiec bede
                    wiedziala co i jak.. zastanawia mnie to z jakiego innego powodu moge nie miec
                    okresu ? nie znam odpowiedzi na to pytanie.. a Tobie co powiedzial lekarz? ze
                    dlaczego nie masz okresu?
                    • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 13.04.06, 23:25
                      powiedzial ze mam zaburzenia hormonalne, przepisal luteine i kazal czekac na
                      okres, ciaze raczej wykluczyl, poniewaz nie widac pecherzyka ciazowego
                      jeszcze , a jesli bym byla w ciazy powinnien sie juz pojawic..
                      daj znac ja ci wyniki wyszly, pozdrawiam
                      • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 14.04.06, 14:51
                        wyniki juz mam.. beta hCG.. 0,1 a wiec w ciazy nie jestem... boje sie teraz 100
                        razy bardziej.. co jest powodem mojego zaniku miesiaczki... dzwonilam do
                        lekarza... kazal brac do konca duphaston i czekac na okres jak sie nie pojawi w
                        ciagu 10 dni to mam do niego przyjsc.. cryingcryingcrying.. boje sie ze to cos zlego...
                        • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 15.04.06, 11:54
                          napewno bedziesz miala to samo co ja, zaburzenia hormonalne
                          • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 15.04.06, 12:49
                            a czym moga byc spowodowane te zaburzenia hormonalne? jakie sa skutki tych
                            zaburzen ? czy bede miala normalnie okres? czy normalnie bede mogla miec dzieci?
                            • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 15.04.06, 14:59
                              nie jestem lekarzem, nie wiem , sama sie martwie , czekam na okres a potem na
                              wizyte u lekarza ,ale mam nadzieje ze bedzie ok, pozdrawiam
                              • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 16.04.06, 22:44
                                no ja wlasnie dzis wzielam ostatnia tabletke duphastonu... teraz czekam na
                                okres.. kurka.. mam stracha...
                                • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 18.04.06, 22:05
                                  no a ja wlasnie dzis okres dostalam,po luteinie i nadal nie wiem co jest grane
                                  z tymi moimi zaburzeniami horm.
                                  • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 18.04.06, 22:16
                                    Kajla a po ilu dniach od odstawienia tabletek dostalas ten okres? bo ja
                                    odstawilam duphaston 2 dni temu i narazie nie dostalam okresu...
                                    • kajla22 Re: Pierwszy miesiąc 19.04.06, 12:54
                                      ja bralam luteine 9 dni i juz dostalam a zostalo mi jeszcze tabletek na
                                      tydzien, i lekarz powiedzial ze jak dostane @ to mam juz ich nie brac , no i
                                      nie biore juz, naszczescie dostalam , a Ty po 7 dniach od tabletek idz do
                                      swojego gina, (mi tak kazal przyjsc) wtedy ci napewno zrobi badanie i bedziesz
                                      wszystko wiedziala, nic sie nie martw , pozdrawiam
                                      • sandrulka87 Re: Pierwszy miesiąc 20.04.06, 08:10
                                        no widzisz dostałam @ wczoraj!! ciesze sie niesamowicie... jednak ciagle mam
                                        obawy czy w przyszlym miesiacu nie bedzie tego samego! ze znowu cos sie
                                        zatrzyma i bede musiala brac tabletki na wywowalanie...a tak bym juz wiecej nie
                                        chciala..rowniez pozdrawiam!
    • sandrulka87 znowu to samo 13.07.06, 00:22
      juz kiedys tu pisalam o moim problemie.. pojawil sie on znowu.. jest lipiec a ja
      ostani @ mialam w maju.. znowu dostalam tabletki na wywolanie ale tym razem
      luteine.. (wczesniej w marcu bralam duphaston) test ciazowy robilam i wyszedl
      ujemny.. do tego mialam plemienia ktore wygladaly jak okres. ale to byly
      malutkie plamki.. taki sluz zakrwawiony lekko.. 2 razy taka plamka sie
      zdarzyla.. i boje sie ze kurde nie bede mogla miec dzieci czy cos.. bo sex
      uprawiam bez zadnych zabezpieczen.. nie liczac dni plodnych i nieplodnych...
      normalnie extreme.. a tu nic.. ciazy nie ma.. boje sie.. pomozcie cryingcryingcrying
      • zanetad30 Re: znowu to samo 17.07.06, 14:38
        Powinnas wybrac sie do dobrego gina jak mozesz zajsc w ciaze jak masz tak nie
        regularne cykle i ciagle ci @zawiesza.Ja na wyregulowanie cykli biore luteine
        przez 10 dni w miesiacu i po 4 miesiacach cykle sie uregulowaly,pomimo to
        luteine biore nadal mam ja brac za zajde w ciaze.Z tego co piszesz to mozesz
        miec za malo progesteronu i dlatego te plamienia.Czesto przy podwyzszonej
        prolaktynie jest za malo progesteronu.Ja tez tak czekalam pol roku myslac ze
        sie samo wyreguluje i tylko tracialm czas.Za nim pojdziesz do gina zrob sobie
        badanie prolaktyny wyglada to tak ze pobieraja ci krew lykasz tabletke i za
        godzine znow pobranie.Mozesz to zrobic w dowolnym dniu cyklu nad czo w wawie
        kosztuje ok 50zl.Nie czekaj na nic tylko zacznij dzialac
    • rohi4ever Re: Pierwszy miesiąc 17.07.06, 13:54
      Witam.
      Przez 7 lat bralam tabletki antykoncepcyjne"logest". W czerwcu moj maz i ja
      postanowilismy starac sie o dzidziusia.Takze w dniu 26 czerwca skonczylam moje
      ostatnie opakowanie tabletek,a od pierwszych dniach lipca zaczelismy starac sie
      o dzidziusia. Czy ktoras z Was wie mniej wiecej ile czasu minie zanim zajde w
      ciaze? Mam nadzieje ze teraz w lipcu albo w sierpniu
      Za wszelkie info dziekuje.
      • oleska24 Re: Pierwszy miesiąc 17.07.06, 14:16
        z tego co wiem po odstawieniu tabletek trzeba poczekac z pol roku zanim zacznie
        sie starac o dziecko. wiec moze narazie zabespieczajcie sie w inny sposob i
        poczekajcie z planowaniem poczecia choc 3 miesiace.
      • jaga9911 Re: Pierwszy miesiąc 17.07.06, 16:17
        Moj lekarz powiedział, że od momentu odstawienia tabletek można od razu starać
        się o dziecko, bo hormony które są w tabletce organizm wydala zanim jajeczko
        jest gotowe do zapłodnienia. Wjęc to w żaden sposób nie szkodzi dziecku. Ja w
        ciążę zaszłam po jednym cyklu od odstawienia tabletek. Córeczka ma roczek smile,
        teraz z mężem staramy się o drugiego dzidziusia i mam nadzieję że się uda...
        Pozdrawiam.
        • zabka1233 Re: Pierwszy miesiąc 17.07.06, 16:33
          ja w tym miesiacu tez biore ostatnie opakowanie tabletek i od razu chce starac
          sie o dzidze licze na to ze sie uda i wam wszystkim zycze tego samego pozdrowionka
      • joanna_a1 Re: Pierwszy miesiąc 22.07.08, 15:43
        ja odstawilam tabletki rok temu w czerwcu i przez rok czasu
        staralismy sie na chybil trafil smile wydalam fortune na testy ciazowe,
        kazdego miesciaca regularnie robilam z dwa ( straszna glupota )
        W koncu zdecydowalam sie na tesy oulacyjne (polecam, doistepne w
        kazdej aptece) i jestem w ciazy! zaoszczedzilam sporo pieniazkow ( w
        porownaniu do tego ile wydawalam na testy ciazowe), i juz po
        pierwszym razie zastosowania testow jestem w ciazy smile)))
    • rohi4ever Re: Pierwszy miesiąc 17.07.06, 20:56
      Witam Ponownie.

Dziekuje Wam za odpowiedz.Mam nadzieje, ze mi sie uda tak jak i Wam.
      Slyszalam rozne opinie na ten temat,ale wiem ze wszystko zalezy od naszego
      organizmu i rodzaju tabletek. Ale tutaj chcialam sie upewnic co jest prawda a
      co nie. Teraz czuje sie o wiele lepiej. Wiec dziewczyny do dziela i powodzonka
      na wspaniale dzieciatka!!! Dziekuje i pozdrawiam, papa.
      • margot602 Re: Pierwszy miesiąc 24.07.06, 11:19
        Cześć Dziewczyny, ja też należę do tych, które z niecierpliwością oczekują
        maleństwa. Moją pierwszą ciążę poroniłam w 10 tc - było to na początku kwietnia
        br.Teraz znów zabraliśmy się z mężem do dzieła.Okres dopiero spóźnia się 1
        dzień i mam nadzieję, że sie nie pojawi przez najbliższy ok. rok. w
        kalkulatorze narodzin dziecka wpisałam trmin ostatniej miesiączki i wynik
        powalił mnie na kolana. Planowany termin porodu, gdyby wszystko się udało,
        przypada dokładnie w ten sam dzień, kiedy poroniłam pierwszą ciążę - to takie
        symboliczne. Mam nadzieję, że już niebawem ten kwietniowy dzień będzie mi sie
        kojarzył z czymś najpiękniejszym co człowiekowi może się przytrafić - własnym
        upragnionym dzieciątkiem. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę Wam wzystkim
        spełnienia Waszych marzeń o potomstwie. margot
        • 13jowi Re: Pierwszy miesiąc 24.07.06, 15:54
          Serdecznie witam wszystkich oczekujących na maleństwa. Rozumiem i utożsamiam
          się z Wami. Dwa lata temu poroniłam w 3 miesiącu,prawdopodobnie przez guza
          torbieli. W ubiegłym roku miałam operację i usunęli mi lewy jajnik. Cały czas
          towarzyszył mi strach, że nie będziemy mogli mieć dziecka (mój mąż zaraził się
          świnką od naszego syna). Dziś zrobiłam drugi test, bo pierwszy nie wyszedł.
          Jestem w ciąży. Mój termin też przypadnie w kwietniu. Ale zamiast się cieszyć
          dopadły mnie wątpliwości i lęk czy donoszę. Może macie na to sposoby? smile
          • margot602 Re: Pierwszy miesiąc 25.07.06, 13:54
            Witam Cię serdecznie, widzę, że mamy podobne doświadczenia. Ja nadal nie mam
            miesiączki, ale jeszcze nie robiłam testu.Bardzo się cieszę, że Tobie się
            udało.Gratulacje. To normalne, że odczuwasz lęk po tym co Cię kiedyś
            spotkało.Każda z nas - mam Aniołków, to czuje.Ważne jednak, żebyś pozytywnie
            myślała, że wszystko będzie ok.Poronienie jednej ciąży nie wskazuje, że
            następna będzie też nieudana.Znam wiele kobiet, które po poronieniu urodziły
            piękne i zdrowe dzieci.Mój lekarz mi powiedział, że to właśnie dzieci wybierają
            sobie czas kiedy mają się pojawić wśród nas.Życzę Tobie z całego serca, żeby
            wszystko się powiodło. I czuję w kościach, że będzie wszystko si. Więc głowa do
            góry, dbaj o siebie i czekaj na swoje maleństwo.Pozdrawiam Cię serdecznie.margot
            • 13jowi Re: Pierwszy miesiąc 25.07.06, 14:56
              Dziękuję za słowa otuchy. Bardzo mi to pomogło, spodobało mi się zwłaszcza to
              co powiedział Twój lekarz. I to jest jakby w zgodzie z tym co czuję. bo pomimo
              obenych trudności i stresu (właśnie skończyła mi się umowa o pracę i szukam
              nowej)moje dziecko chce być teraz ze mną. Jeśli to wszystko wytrzyma tzn. że
              jest silne i mam nadzieję, że zdrowe.
              Ja Tobie również życzę z całego serca, aby Ci się udało. Wiesz, jak zrobiłam
              test to zrobiło mi się lżej, bo męczyła mnie niepewność. No i wiem, że muszę o
              siebie dbać. Może Tobie też będzie lepiej? Dużo uśmiechu i zdrowego trybu
              życia. Pozdrawiam. Asia smile
              • jaggazz Re: Pierwszy miesiąc 25.07.06, 16:32
                Ja też chyba kwiecień smile) Na razie zrobiłam test i wyszedł książkowo, @
                spóźnia mi się około tygodnia, czego wcześniej nie było. A więc jestem prawie
                pewna. Do tego boli mnie brzuch, takie niby skurcze - ale już wyczytałam, że to
                normalne. Najchętniej dzisiaj poleciałabym do lekarza, żeby mieć pewność. Ale
                jeszcze trochę wytrzymam. Bojęęęę sięęęę! Ale bardziej cieszę, chyba...
                Pozdrawiam.
                • margot602 Re: Pierwszy miesiąc 25.07.06, 18:50
                  Jaggazz, ale masz fajnie, wielkie gratulacje!mi się okres spóźnia dopiero 3 dni
                  i jeszcze nie robię testu, bo się trochę boję, że nie będzie tych dwóch
                  magicznych kresek, na które już tak długo czekam...Bo w sumie oprócz
                  spóźniającej sie @, to mało takich typowych objawów.może trochę wiecej
                  pożądania do mięsa, którego zazwyczaj nie jadam i trochę bardziej mięsite
                  piersi.Przy pierwszej ciąży już na początku, nawet bez testów miałam pewność,
                  że jest złoty gol, a teraz jakoś mniej takiego przekonania...ale cóż może się
                  udało, a ja jeszcze nie wiem...ale byłoby fajowo...a Ty jak masz potrzebę iść
                  do lekarza, to się nie wahaj.Kobieca intuicja jest niezawodna.Pozdrawiam Cię
                  serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i dla Twojego dziecka.
                  margot
                  • jaggazz Re: Pierwszy miesiąc 25.07.06, 18:59
                    Margot. Dzięki. Na pewno będzie dobrze. Mocno ci tego życzę.
              • margot602 Re: Pierwszy miesiąc 25.07.06, 18:23
                Jowi, pewnie, że teraz wszystko się uda! Kobieta w ciąży może góry przenosić! w
                końcu co dwie głowy to nie jedna smile
                Pozdrawiam serdecznie! margot
                • 13jowi Re: Pierwszy miesiąc 26.07.06, 09:59
                  Dziewczyny jesteście super. Dziękuję za wsparcie. Cieszę się, że znalazłam tę
                  stronę. Razem łatwiej przejść przez to co się dzieje w nas i wokół nas.
                  Do lekarza warto iść jak najszybciej. Zapisałam się już na 3 sierpnia, a
                  wcześniej kazał mi zrobić badanie na toksoplazmozę, bo mam kotka.
                  Ja pierwszy test zrobiłam w ubiegłym tygodniu w 3 dniu od spodziewanej @, ale
                  nie wyszło. W końcu nie wytrzymałam i w poniedziałek zrobiłam o 5 rano . I ten
                  wyszedł pozytywny. Margo za długo nie zwlekaj, ale test najlepiej robić rano.
                  Może tylko nie tak wcześnie jak ja smile
    • anna2213 Re: Pierwszy miesiąc 08.08.06, 16:19
      czesc dziewczyny znalazlam ta stronke i czytałam wasze wypowiedzi i
      odpoowiedzi moze wy mi pomozecie!!! kochałam sie z moim chłopakiem w moje
      dni płodne jestem tydzien przed okresem ale dziwnie sie czuje zauwazyłam od 2
      dni ze mam podwyzszona temperatute i bardzo powiekszyły mi sie piersi i sa
      bardzo bolace,nie wspomne o wzmozonym apetycie !czy to moze byc objaw ciazy ?
      lecz podkreslam jestem 13 dni przed okresem prosze pomózcie miczekam na
      odpowiedzi
      • mirabellka26 Re: Pierwszy miesiąc 08.08.06, 17:16
        robiłaś jakiś test? możesz być i nie trudno stwierdzić
    • maadzikus Pierwszy miesiąc 03.06.08, 16:11
      Witam!
      Pisze tutaj, poniewaz licze na to, ze ktos mi pomoze...
      Mam 18 lat i 23 maja uprawialam z moim chlopakiem peeting... ja
      natomiast nie dotykalam jego narzadow plciowych i <mam nadzieje> on
      swoich tez nie. Nastepnie 26 maja dostalam okres <miedzy jednym, a
      drugim okresem mialam w tym miesiacu tylko 18 dni odstepu, a z
      reguly (choc nie mam jakos bardzo regularnego okresu) mam srednio 24
      dni odstepu>. Nie czuje sie zle... ale boje sie, ze moglam zajsc
      przez przypadek w ciaze, bo ostatni okres byl bardzo slaby. Tzn.
      normalnie mam dosc obfity... a teraz trwal tylko 5 dni <zazwyczaj
      mam 7> i to dosc malo. Do tego <moze to chore> ale mam jakis wiekszy
      brzuch. Ogolnie jestes szczupla, wiec widac odrazu jakiem malutkie
      zmiany. Jest dziwnie nabrzmialy w podbrzuszu. Co o tym myslicie? Czy
      to moze byc ciaza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka