Dodaj do ulubionych

Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech?

24.03.06, 19:31
Na pierwszym badaniu USG bylam w Polsce.Lekarz powiedzial mi ze jesli
chcialabym zdjecie USG naszej Pociechy to tylko moge to zrobic w Krakowie za
odplatnoscia 300zl.
Napiszcie mi czy to jest prawda Czy naprawde mamy tak zacofany kraj?
POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • edyta9936 Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 19:33
      O matko...... 300 zł? moja koleżanka dopłaciła do wizyty 10 zł i miała wybór:
      zdjęcie Usg maleństwa lub kaseta.Pozdrawiam!!!
      • elieka oczywiście że daja!!!! 24.03.06, 19:37
        no to ja nie wiem gdzie wy chodzicie...
        Na każdej wizycie usg dają standardowo zdjęcia z usg, przecież to jest norma!!
        300 to owszem, kosztować może trójwymiarowe, ale to i tak cena wysoka, bo w
        krakowie kosztuje od 150-250, oczywiście wraz z opisem, zdjęciami i płytką z
        nagranym całym badaniem. A w Warszawie cena jest chyba niższa za 3d/4d,
        natomiast na zwykłym usg 2d zdjęcia dają chyba zawsze...no chyba że nie
        chcesz...
    • katrint Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 19:36
      Nie wierzę.za każdym razem dostaję fotke z usg gratis.Ale zeby tylko w Krakowie
      i w takiej cenie???chyba czegos nie kumam
    • smacznamagda Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 19:41
      No przeestań! Ja chodze na NFZ i za każdym razem mam całe badanie nagrane na
      kasete i wydrukowane ze 2 - 3 zdjęcia. Za darmo.
    • asia06 Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 19:46
      Bzdury opowiada ten lekarz. Można dostać zdjęcie malucha bez łaski. Tyle że
      zwykle w prywatnych gabinetach mają na tyle dobry sprzęt, że robią zdjęcia smile
      Wizyta w prywatnym gabinecie od 40 do 100 zł. Zdjęcia malucha w cenie wizyty.
      Nagranie video także smile
      • goosiaa3 Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 20:14
        A ja chodze panstwowo i tez dostaje za darmo zdjecia a oprocz tego maz zawsze
        kamerka dvd nagrywa cale badanie
    • karolcia86 Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 20:19
      Ja za każdym razem w cenie badania mam nagrane całe badanie na płytę DVD. Za
      badanie gin + USG płacę 100 zł.
    • kasiap1981 Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 20:59
      Jestem z Warszawy. Za wizytę z USG u lekarza z renomowanego szpitala św. zofii,
      na dobrym sprzecie płaciłam 100/130 zł, w zależności od tygodnia ciąży, za UsG
      4D 150zł. Po każdej wizycie dostawałam około 10 zdjec i całe badanie (ok.10-20
      minut) nagrane na płycie. albo DVD albo cd. cena 300zł wydaje mi sie horendalna
    • lenka_style Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 24.03.06, 23:09
      To jeszcze ja. też chodziłam w ciąży do renomowanego warszawskiego lekarza, za
      usg płaciłam trochę ponad 100 zł, dostawałam bardzo ładne zdjęcie i płytkę.
      Ale jako ciekawostkę powiem, że podczas urlopu miałam, powiedzmy, "usg
      interwencyjne" w państwowej przychodni w Gryficach (koło Szczecina) - była tam
      wprawdzie horrendalna kolejka, ale panie się ulitowały i wpuściły zapłakaną
      ciężarną, lekarz wprawdzie trochę stękał, że nagle się pojawiłam itd., ale
      zrobił mi usg (na szczęście miał w gabinecie!), wszystko było OK, moja cudna
      córeczka była super, pan bardzo się zdziwił, że chcę płacić za usg (w wawce to
      norma), ale kazał mi zapłacić ... 5 zł za papier fotograficzny!! smile))
      Nie muszę dodawać, że byłam gotowa zapłacić sto razy tyle za to, że usłyszałam
      dore wieści smile).
      Pozdrawiam dalekie Gryfice.
      • saba30 Re: Gryfice 31.03.06, 22:10
        Gryficzanka dziekuje za pozdrowienia! smile

Małe sprostowanie
        Gryfice to powiat NADMORSKI - do Szczecina mamy aż 100km
        PROSZEEEE nie mylcie nas z Gryfinem, które leży pod Szczecinem.

Ale.. rzeczywiscie - nasz szpital (a i przychodnia jest chyba jedną z
        przodujących w kraju) USG jest w państwowym gabinecie i kosztuje 5 zł, a to
        jeszcze nic - warunki porodówki sa naprawde SUPER - miło, czysto, kameralnie... smile

- Pozdrowienia dla wszystkich "oczekujacych" smile

- Mama od 8 lipca 2005

• arras-k Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 25.03.06, 13:27
      mi daŁ DARMO, ROBIŁAM USG 4d PAŃSTWOWO
    • julia246 Re: Czy w Polsce daja zdjecia USG naszych pociech 01.04.06, 03:56
      W Szczecinie zdjęcia są za darmo, video w prywatnym gabinecie na kolorowym USG
      50zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka