lamia78 28.03.06, 17:15 nie chodzi mi o cene tylko jakosc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eps Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:25 Jak dla mnie zupełna reweleacja to Elevit pronatal. Miałam wcześniej Feminatal (jakos tak się pisze), ale te pierwsze jak dla mnie mistrzostwo świata. Miałam słabe wyniki krwi w ciaży i jak zaczęłam je stosować to wyniki mam lepsze od tych sprzed ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
milenkamisia21 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:32 ja biore feminatal i czuje się ok.to zależy od indywidualnych predyspozycji ciężarnej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekl Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 21:59 zgadzam sie, ELEVIT - rewelacja. wyniki badan mam bardzo dobre. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gavagai1 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:34 Ja sobie chwalę FEMINATAL. Ale to kwestia indywidualna. Najlepiej poradzić się lekarza, niestety niekiedy lekarze nie kierują się faktyczną jakością danego preparatu a "wytycznymi" od sponsora Poznasz po ilości i napisach na notesikach, długopisach itp. Rada - mieć zaufanego lekarza, który dobierze Ci odpowiednie witaminki. Jako dodatkowy głos możesz podpytać dietetyka i farmaceutę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:52 a co sadzicie o wit materna Odpowiedz Link Zgłoś
gavagai1 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:57 Wiem tylko to : www.leki.med.pl/lek.phtml?id=228&idnlek=766&menu=3 oraz to, że materne brała moja siostra w trakcie 3 ciąży. Jej pasował akurat ten preparat Odpowiedz Link Zgłoś
irek0304 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 18:08 witam ja uwazam ze materna jest dobra bralam ja w pierwszej ciazy i biore ja nadal i jest ok.....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ranska Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 18:23 Ja biore Prenatal. Wyniki krwi SUPER!! Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Materna 29.03.06, 08:32 Ja biorę Maternę i wyniki też mam w porządku, to kwestia dopasowania Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Materna wycofana!!!! 28.03.06, 18:48 Maternę wycofali ze sprzedaży po badaniach okazało sie że uszkadza wątrąbę!!!!!!! Jeśli w aptece bedą uczciwi to Ci powiedzą tak jak mi. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
marwiolek1 Re: Materna wycofana!!!! 28.03.06, 18:58 materne wycofują, ponieważ firma produkujaca te witaminy juz nie będzie się zajmowała ich wytwarzaniem, przechodzi na inną działkę-środki antykoncepcyjne ja przez 4 miesiace brałam materne i watroby nie mam uszkodzonej, zresztą jak moja siostra, która brała te witaminy przez całą ciąże przestałam brać, ponieważ nie można juz jej dostać w aptekach, przechodzę na Feminatal N moja siostra jest farmaceutką i pracuje w aptece i nie potwierdza plotek o "uszkadzaniu wątroby", mój maż pracuje w najwiekszej hurtowni farmaceutycznej i nie słyszał tej śmiesznej ploteczki pozdrawiam 29tc Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Materna wycofana!!!! 28.03.06, 21:34 Dokładnie! ja cała ciążę zajadam maternę i jest wszystko ok zarówno z wątroba jak i wynikami)) a w aptece mam dobrą doświadczoną farmaceutke i powiedziała,ze po prostu firma się wycofuje, bo już nie bedzie się zajmowała produkcją materny tylko czegos innego,ale nie jestem teraz pewna czego! ja zakupiłam jeszcze jedno pudełeczko materny i mam nadzieję,że mi straczy do porodu pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
bugsia1 Re: Materna wycofana!!!! 29.03.06, 08:33 Ten temat już był przerabiany, jak ktos nie chce niech nie bierze, ja jestem zadowolona z materny Odpowiedz Link Zgłoś
kiki80 Re: prenatal... 29.03.06, 00:24 ja biorę prenatal od początku, nie zawiera w sobie jodu ktorego ja przy mojej tarczycy nie mogę brać ( a inne witaminki dla ciężarówek mają jod w sobie), trzeba uważać co się kupuje!tez na poczatku nie wiedziałam... a prenatal polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 00:26 przyswajam tylko FEMINATAL MATERNĘ zawsze zwracałam, dlatego przestałam ją brać Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 00:43 Njabogatszy skład ma Materna. Odpowiedz Link Zgłoś
eszi podobno żadne!!! bo dzieci rodzą się jakieś 29.03.06, 08:10 napuchnięte i wody płodowa mają jakiś inny odczyn -sama to usłyszałam niedawno i jestem w szoku - mało tego podobno potem dzieciom podawane są kolejne witaminy na zbicie skutków naszego brania - może to sprawka firm farmaceutycznych?? nie wiem, jestem w drugiej ciąży - zawsze miałam słabe wyniki - teraz też - brałam witaminy - ale za którymś razem w poprzedniej ciąży odstawiłam - i co? a no wyniki - rewelka - teraz przerabiam to samo.. wiec cholera wie, może faktycznie żadne nie są super dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
aagawek Re: podobno żadne!!! bo dzieci rodzą się jakieś 29.03.06, 08:26 Też słyszałam, że w tych wszystkich witaminach są swego rodzaju "dopalacze". Od tego czasu przerzuciłam się na Falvit. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 10:32 Maluch i tak krzywdy sobie nie da zrobić - wyciągnie z nas co potrzebuje, a te witaminki to raczej właśnie dla nas są, żeby się nie rozsypać A tak wogóle to czy któaś z was porównywała skłąd zwykłych witamin i tych dla ciężarnych i karmiących? Ja tak - wrażenie niesamowite - pochłaniamy końskie dawki... Odpowiedz Link Zgłoś
bwiolab Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 10:32 Witaj Ja brałam cały czas pernatal i jestem zadowlona (takze w czasie karmienia) Odpowiedz Link Zgłoś