Dodaj do ulubionych

ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek...

28.03.06, 17:15
nie chodzi mi o cene tylko jakosc
Obserwuj wątek
    • eps Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:25
      Jak dla mnie zupełna reweleacja to Elevit pronatal.
      Miałam wcześniej Feminatal (jakos tak się pisze), ale te pierwsze jak dla mnie
      mistrzostwo świata. Miałam słabe wyniki krwi w ciaży i jak zaczęłam je stosować
      to wyniki mam lepsze od tych sprzed ciązy.
      • milenkamisia21 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:32
        ja biore feminatal i czuje się ok.to zależy od indywidualnych predyspozycji
        ciężarnej. pozdrawiam
      • dziubekl Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 21:59
        zgadzam sie, ELEVIT - rewelacja. wyniki badan mam bardzo dobre. polecam!
    • gavagai1 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:34
      Ja sobie chwalę FEMINATAL. Ale to kwestia indywidualna.
      Najlepiej poradzić się lekarza, niestety niekiedy lekarze nie kierują się
      faktyczną jakością danego preparatu a "wytycznymi" od sponsorawink
      Poznasz po ilości i napisach na notesikach, długopisach itp.
      Rada - mieć zaufanego lekarza, który dobierze Ci odpowiednie witaminki.

Jako dodatkowy głos możesz podpytać dietetyka i farmaceutęsmile
      Pozdrawiamsmile
    • lamia78 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:52
      a co sadzicie o wit materna
      • gavagai1 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 17:57
        Wiem tylko to :
        www.leki.med.pl/lek.phtml?id=228&idnlek=766&menu=3
        oraz to, że materne brała moja siostra w trakcie 3 ciąży. Jej pasował akurat
        ten preparatsmile
        • irek0304 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 18:08
          witam ja uwazam ze materna jest dobra bralam ja w pierwszej ciazy i biore ja
          nadal i jest ok.....pozdrawiam
          • ranska Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 28.03.06, 18:23
            Ja biore Prenatal. Wyniki krwi SUPER!!
        • bugsia1 Materna 29.03.06, 08:32
          Ja biorę Maternę i wyniki też mam w porządku, to kwestia dopasowania
      • joasia81 Materna wycofana!!!! 28.03.06, 18:48
        Maternę wycofali ze sprzedaży po badaniach okazało sie że uszkadza
        wątrąbę!!!!!!!
        Jeśli w aptece bedą uczciwi to Ci powiedzą tak jak mi.

Pozdrowienia
        • marwiolek1 Re: Materna wycofana!!!! 28.03.06, 18:58
          materne wycofują, ponieważ firma produkujaca te witaminy juz nie będzie się
          zajmowała ich wytwarzaniem, przechodzi na inną działkę-środki antykoncepcyjne
          ja przez 4 miesiace brałam materne i watroby nie mam uszkodzonej, zresztą jak
          moja siostra, która brała te witaminy przez całą ciąże
          przestałam brać, ponieważ nie można juz jej dostać w aptekach, przechodzę na
          Feminatal N
          moja siostra jest farmaceutką i pracuje w aptece i nie potwierdza plotek o
          "uszkadzaniu wątroby", mój maż pracuje w najwiekszej hurtowni farmaceutycznej i
          nie słyszał tej śmiesznej ploteczkismile

pozdrawiam
          29tc
          • karolah2 Re: Materna wycofana!!!! 28.03.06, 21:34
            Dokładnie! ja cała ciążę zajadam maternę i jest wszystko ok zarówno z wątroba
            jak i wynikamismile)) a w aptece mam dobrą doświadczoną farmaceutke i
            powiedziała,ze po prostu firma się wycofuje, bo już nie bedzie się zajmowała
            produkcją materny tylko czegos innego,ale nie jestem teraz pewna czego! ja
            zakupiłam jeszcze jedno pudełeczko materny i mam nadzieję,że mi straczy do
            porodusmile pozdrawiamy
            • bugsia1 Re: Materna wycofana!!!! 29.03.06, 08:33
              Ten temat już był przerabiany, jak ktos nie chce niech nie bierze, ja jestem
              zadowolona z materny
    • zuzia.ja Elevit ! 28.03.06, 19:19
    • kiki80 Re: prenatal... 29.03.06, 00:24
      ja biorę prenatal od początku, nie zawiera w sobie jodu ktorego ja przy mojej
      tarczycy nie mogę brać ( a inne witaminki dla ciężarówek mają jod w sobie),
      trzeba uważać co się kupuje!tez na poczatku nie wiedziałam...
      a prenatal polecam!
    • edyta.23 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 00:26

przyswajam tylko FEMINATAL
      MATERNĘ zawsze zwracałam, dlatego przestałam ją braćsmile
    • marychna31 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 00:43
      Njabogatszy skład ma Materna.
    • eszi podobno żadne!!! bo dzieci rodzą się jakieś 29.03.06, 08:10
      napuchnięte i wody płodowa mają jakiś inny odczyn -sama to usłyszałam niedawno
      i jestem w szoku - mało tego podobno potem dzieciom podawane są kolejne
      witaminy na zbicie skutków naszego brania - może to sprawka firm
      farmaceutycznych?? nie wiem, jestem w drugiej ciąży - zawsze miałam słabe
      wyniki - teraz też - brałam witaminy - ale za którymś razem w poprzedniej ciąży
      odstawiłam - i co? a no wyniki - rewelka - teraz przerabiam to samo.. wiec
      cholera wie, może faktycznie żadne nie są super dobre...
      • aagawek Re: podobno żadne!!! bo dzieci rodzą się jakieś 29.03.06, 08:26
        Też słyszałam, że w tych wszystkich witaminach są swego rodzaju "dopalacze". Od
        tego czasu przerzuciłam się na Falvit.
    • gosika78 Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 10:32
      Maluch i tak krzywdy sobie nie da zrobić - wyciągnie z nas co potrzebuje, a te
      witaminki to raczej właśnie dla nas są, żeby się nie rozsypać smile A tak wogóle
      to czy któaś z was porównywała skłąd zwykłych witamin i tych dla ciężarnych i
      karmiących? Ja tak - wrażenie niesamowite - pochłaniamy końskie dawki...
    • bwiolab Re: ktore witaminy sa najlepsze dla ciezarowek... 29.03.06, 10:32
      Witaj
      Ja brałam cały czas pernatal i jestem zadowlona (takze w czasie karmienia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka