Dodaj do ulubionych

Ekspresowe tycie w ciąży?

29.03.06, 10:11
Jak szybko tyje się w pierwszych 3 tygodniach ciąży?. Mimo, że niewiele jem,
to przybieram na wadze choć jestem dopiero w 3 tyg ciąży (3 od jajeczkowania)
Obserwuj wątek
    • dasia_p Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 10:22
      Ja w ogóle nie tyłam na początku, może jakiś 1 kg przez 3 m-ce. Potem tragiczny
      był 4-ty m-c bo przytyłam 4,5 kg przez 3 tygodnie. Obecnie nie jest źle. Kończę
      28 tc. i mam 8 kg do przodu. mam nadzieję, że zmieszcze się w 12 książkowych kg.
    • 19maj Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 11:33
      ja na początku nie tyłam wręćz chudłam zaczełam tyć gdzieś od5-6 mies, a
      najgorsze były dla mnie ostatnie 2 mies.
      • joann14 Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 11:57
        Ja mam problem i to chyba duzy bo przez trzy miesiace przytylam 6kg.
        Obecnie jestem w 14tc i dalej tyje.Nie wiem jak to bedzie dalej
        • dworska1 Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 12:12
          Ja przez pierwsze 3 miesiace przytylam 7 kg. Pocieszam sie, ze pewnie dlatego,
          ze na wiesc ociazy odstawilam papierosy. Rzecz w tym, ze zaczal sie 4 miesiac,
          a ja tyje dalej. Jak najgorsze przyjdzie pod koniec, to chyba w drzwi sie nie
          zmieszcze. Coz, bedzie co zrzucac po ciazy.
          • elizabeta81 Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 12:23
            kobiety czym wy sie przejmujecie????????ciaza to jedyny okres w zyciu gdzie nie
            wzrto sie przejmowac swoimi krągłościami!!!!!!powinnyscie sie cieszyc z tego
            jak rosnie wasz brzuszek i maluszek ktory w nim baraszkuje .ja jestem teraz w 9
            tyg.na wiesc o tym ze zostane mamą od razu rzuciłam palenie powiekrzylam sie o
            3,5 kg a wiem ze to nie koniec ale coz ...smile jak szkrab pojawi sie na swiecie
            to z pewnością zadba o moją kondycje i linię .wiec nie martwcie sie tylko
            cieszcie tym blogoslawionym stanem smile))))))))) pozdrawiam serdecznie wszystkie
            mamusie
    • rak75 Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 12:20
      Ja przez pierwsze 5 m-cy przytyłam łącznie 3 kg. Nikt nie wieżył ze jestem w
      ciąży. Ale w 6 m-cu jak mnie wzięło ssanie to prztyłam 6 kg !!! Potem już tak
      duzo nie jadłam ale wiecej niz przed ciążą i stale mialam pragnienie ( i nadal
      mam ) . Efekt jest taki ze jestem obecnie w 35 tyh a przytyłam już 21 kg !!!
      Każda z nas jest inna . Pozdrawiam
    • annaw1978 Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 19:55
      Witam
      Jestem w 11 tc i cóż z wagi 51 kg (wzrost 166cm) przytyłam o okolo 3-4 kg. Nie
      jem za wiele ale mam juz duży brzuch a piersi tez już więcej ważą... Widocznie
      tak musi być...Będziemy zrzucały po urodzeniu dziecka... smile
    • dotkasaf Re: Ekspresowe tycie w ciąży? 29.03.06, 21:04
      Ja jestem w 18tc i przytyłam już 6 kg, troszkę za dużo!!! Na poczętku ciąży żeby nie mieć nudności podjadałam co 2 godziny, efekt tego jest taki, że cały tłuszczyk osadził się w talii. Spodnie noszę zapięte na "gumkę"!! big_grin
      Przede mna jeszcze sporo czasu więc uważam na węglowodany i staram się nie jeść po 19:00 smile Może nie wyjdę poza 15 kg.
      Jestem pewna, że karmiąc piersią i zajmując się domem stracę "nadbagaż" .. smile

ps. Ilona Felicjańska przytyła 22kg, a Kayah aż 30kg więg głowa do góry smile

Pozdrawiam
    • aga55jaga setka :)))) 30.03.06, 00:21
      ja tyłam od praktycznie pierwszych dni ciąz - mój organizm tak reaguje na
      dziecko i koniec - chociażbym i się zagłodziła to i tak po 27 kilo do przodu w
      obu ciążach. Takze setka nie łam się smile) może twoje ciało jest tak mądre jak
      moje i odrabia niedowagę sprzed stanu błogosłowianego smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka