Dodaj do ulubionych

zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))))

01.04.06, 08:50
znaczy szczerze mówiąc i tak do końca nie jestem pewna ale już na 99 % że to
kopy mi dzidzia sprzedaje: )))))
szczególnie odczuwalne jak na plecach leże
budzi mnie to w nocy: ))))))))))) oj nareszcie bo myślałam że on wogule nie
ma zamiaru zacząć: )
a powiedzcie mi czy z czasem kopy będą odczuwalne jak będe chodziła i tak
dalej...i co najsmieszniejsze dziecko wogule tatusiowi nie chce pokazać jak
kopie
tak normalnie to mi wysuwa kopa za kopem a jak tylko powiem :"marek chodź
dotknij,kopie" to bobas ani rusz: ))))
Obserwuj wątek
    • 13kot13 Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 10:07
      Ja też późno zaczęłam odczuwać ruchy bo w 20 tygodniu(2ciąża)i podobnie jak u
      Ciebie nie chciał kopać tatusiasmileJuż niedługo będziesz czuła ruchy 24/dobę,w
      każdej pozycji no i może dojść jeszcze czkawka 4razy na dobę tak jak u
      nas.Pozdrawiam i życzę powodzeniasmile
      • tankgirl5 Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 10:53
        Normalka, że tacie nie chce pokazaćwink A jak dojdziesz do tego czasu jak ja to
        będziesz miała dośćwink Za trzy dni termin a brzuch podskakuje tak, ze nikt ani
        ręki nie musi przykładać, żeby zobaczyć wariacjewink Z czasem będziesz miała
        coraz silniejsze kopniaczki- cierpliwości. Ale nie martw się jeśli przez kilka
        dni nie będziesz w ogóle czuła, bo to się może zdarzyć na tym etapie.
        Pozdrawiam!
        • goga824 Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 11:05
          Moje maleństwo też lubi kopać tylko mamusie, jak wołam męża to przestaje kopać.
          Zastanawiam się czy to taka wrodzona przebiegłość wink czy może raczej
          nieśmiałość... Pozdrawiam
          • zara11 Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 12:39
            choc to moja pierwsza ciaza, ruchy odczuwalam juz w polowie 17tyg. ale zawsze
            dzidziul byl dla tatusia oszczedny w dawaniu kopniakow, do tej pory, choc to juz
            27tydz., rzadko udaje sie mezowi "zlapac" widoczne juz przeciez na zewnatrz ruchy.
            a co do odczuwania podczas chodzenia, to (przynajmnie ja) czuje b.rzadko, mysle,
            ze dzidzulowi wystarczaja wowczas wibracje i kolysanie, ktore Ty mu serwujesz,
            nie musi juz dodawac nic od siebiesmile. choc bywaja dni wielkiego szlenstwa, kiedy
            wydaje sie, ze tam na dole jest jakas impreza z ostrymi tancami, hiehie...
    • hekate_mw Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 12:49
      Heh.. ja tez miałam tak na początku że jak wołałam tatusia to dzidzia milkła(
      znaczy się nieruchomiała). Dopiero 3tygodnie po tym jak ja poczułam wtedy
      jeszcze falowanie - tatuś poczuł wierceniesmile Dziś (23tc) oboje czujemy
      kopniaczki - ja częściej bo od środka i ostatnio obserwujemy podskakujący
      brzuszek smile A kopniaczki odczuwałam etapowo - najpierw jak leżałam tylko na
      plecach, potem jak siedziełam, potem jeszcze jak leżałam na prawym lub lewym
      boku a potem jak stoję. A jak chodzę, to chyba śpi smile)
      • edyta.23 Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 13:00

a myslalam, ze to tylko ja tak mamwink
        moje malenstwo kopie okropnie, w pęcherz, żołądek, po żebrach, całą noc spać mi
        nie dajesmile gdy tylko mąż połozy rekę na brzuchu natychmiast ciszasad
    • jolik113 Re: zaczęlam 24 tc i nareszcie zaczął kopać: )))) 01.04.06, 16:29
      Witam! Ja jestem w 29 tc,a ruchy dzidziusia zaczęłam odczuwać ok 20 tyg.Nasz
      Bobasek z kolei bardzo lubi (od samego początku) dawać kopniaki tatusiowi. Mamy
      niezły ubaw, gdy mąż przesunie rękę w inne miejsce brzucha,a dzidziuś kopie
      właśnie tam,gdzie jest rękasmile
      Teraz apropo tego,że niewyraźnie czujesz ruchy-spróbuj położyć sie na lewym
      boku tak na 15 minut i cała swoją uwagę skup na dzidziusiu-mów do niego,
      trzymaj rękę najlepiej na skraju brzucha(nie masuj brzucha,tylko połóż ją
      tam,gdzie wcześniej odczuwałaś kopniaczki).Życzę powodzenia i czerpania radości
      z ruchów bobaska! Pozdrawiam
    • kathy.25 do mmalicka21 02.04.06, 03:00
      Magdo droga, a czego Ty sie i u nas - Lipcoweczkach - nie pochwalisz, ze dzidzia
      kopac zaczela??? Co to nasze forum gorsze wink ? No chyba ze ja cos przeoczylam,
      ale kurcze, wydaje mi sie, ze dosc wnikliwie czytam to nasze forum i nie bylo
      tam zadnej wzmianki na ten temat sad
      W kazdym razie bardzo sie ciesze razem z Toba!
      Co do odczuwania ruchow przez tate - u mnie to samo co u Ciebie - jak tylko tata
      kladzie reke na brzuchu bobas "znika", nie ma dziecka poprostu. Nie wiem o co
      chodzi? Mame to skopac mozna od srodka, a tacie to nawet "puk" nie chce zrobic
      albo chociaz piatki przybic...
      Pozdrawiam Cie serdecznie i Twojego malego buszownika
      • mmalicka21 Re: do mmalicka21 02.04.06, 16:45
        boże
        niedopatrzenie
        oczywiścieże forum lipcóweczek nie jest gorsze: ))) o nie nie

zaraz się pochwalę: ))))))

a tak a propos mężlulek wczoraj poczuł: )))))))))))))))))))))
        ale fajnie a dziecko jak w zegarku codziennie mnie budzi kopniaczkami
        o4.50
        nad ranem
        ale mam zdyscyplinowane dziecko: ))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka