Dodaj do ulubionych

27 tydzien

10.04.06, 14:36
Hej, czy któraś z was też jest w 27 tc? Jak się czujecie?
Obserwuj wątek
    • aska80 Re: 27 tydzien 10.04.06, 17:22
      Jestem w 27 tygodniu. Czuje sie ok, oprocz bolow plecow i miednicy. Ogolnie
      coraz niewygodniej mi lezec i spac, najlepiej sie czuje jak chodze i siedze.
      Zastanawiam sie nad jakimis cwiczeniami, bo do tej pory nic nie cwiczylam,
      chodze tylko do pracy i tam troche biegam po schodach miedzy pietrami.
      Zastanawiam sie czy cwiczenia - lekki aerobic - pomoga na moj bolacy kregoslup.
      Musze sprobowac. Pozdrawiam.
      • agafia6 Re: 27 tydzien 10.04.06, 17:26
        i rzeczywięcie-boli mnie to samo,jednak staram się o optymizm.
        Też tak jak Aśka80 planuję udać się na ćwiczenia,bo czasem ciężko wytrzymać.
        pozdrawiam Was serdecznie.
    • agafia6 Re: 27 tydzien 10.04.06, 17:23
      A jak Ty się czujesz?
      Ja 28 tydzień.Wielka jestem bardzo(już +15kg).Samopoczucie mam niezłe, chociaż
      dyprymują mnie pytania o to kiedy rodzę i częste komentarze ooooo, ale duży
      brzuch!! Taki jest i już!!!Cieszę się,że mój!
      Fakt,ciężko mi i słabo się oddycha-szybko się męczę.Przed, byłam taka aktywna
      sportowo!!!-tenis, narty, rower,a teraz ciężko podejść mi nawet na 2 piętro!!
      Wierzę jednak,że kondycja mi wróci tak, że dzidzia będzie zadowolona z mamusismile
      • edyta9936 Re: 27 tydzien 10.04.06, 18:16
        Ja zaczęłam dokładnie 28 tydzień ciąży, czuję się dobrze ...... ale to ciągle
        martwienie się o stn maleństwa.....już bym chciała urodzić. Przytyłam 8 kg i
        natomiast słyszę ............... o jaki mały brzuch! A niech spadają ....
    • tasiunia2 Re: 27 tydzien 10.04.06, 21:44
      Ja od 2 tyg. jestem na zwolnieniu. Do tej pory pracowalam na pelnych obrotach.
      Bylo mi juz na prawde ciezko, plytki oddech, bole plecow, brzucha, straszny
      ucisk na pecherz. Po pracy trzeba bylo poswiecic czas starszej corce - braklo
      mi juz sily. Teraz w domku wszystko lepiej znosze, duzo wypoczywam, nawet
      wszystkie bole jakby mniejsze. Podziwiam tylko dziewczyny Wasz zapal do
      cwiczen. Ja stalam sie jakas straasznie leniwa. Tez duzo przytylam (chyba juz
      powyzej 10), znacznie wiecej niz w pierwszej ciazy. Tez ciagle slyszalam
      komentarze na temat mojego brzucha. Moja Dzidzia ostatnio troche mniej ruchliwa
      jest. W czwartek mam wizyte u lekarza - troche sie boje. Pozdrawiam.
      P>S> Na kiedy dokladnie macie termin? Czy jest to Wasza pierwsza ciąża?
      • beti255 Re: 27 tydzien 10.04.06, 22:13
        Witam ja też sie do was dołanczam, jak narazie przytyłam 6 kg. choc apetyt mam
        wilczy i fakt niczego sobie nie załuje,wygladam jakbym miała pod bluzka piłke
        bo nigdzie indziej nie przytyłam, ja oprócz okropnych bólow pleców zwlaszcza
        wieczorem czuje sie świetnie dzidzia tez a taka ruchliwa ze jak kopie to cały
        brzuch podskakuje. Termin mam na 20 lipca.
        • iwona-arch Re: 27 tydzien 10.04.06, 22:36
          Czesc dziewczyny.Jestem w 26 tyg. 3 dniusmiletermin mam na 14 lipcasmileTo bedzie moje
          pierwsze dziecko.Przytyłam okolo 6 kg..Obecnie waże 55kg. czasem nawet nie widac
          ze jestem w ciazy..czekam na wiekszy brzuszek z utesknieniemsmileco do
          dolegliwosci...to jedynie czeste sikanie i bardzo mocny ból w szyji i w prawym
          barku(wlasnie musze przechylac glowe w drugą strone zeby jakos
          przetrwac)..Dzidzius jest bardzo ruchliwy..czasem tak mi szarpie brzuszkiem ze
          az sie zastanawiam czy tam aby wszystko oksmile21 kwietnia mam USG wiec wszystkiego
          sie dowiem..mam tez nadzieje ze poznam wreszcie plec!! Pozdrawiam!!! Iwona
          • edyta9936 do iwonki-arch ............... 11.04.06, 10:17
            Hej iwonko-arch ............ dobrze wyliczyłaś termin porodu? Pytam ponieważ ja
            jestem w 28 tyg. ciąży i termin mam na 4 lipca ..... Coś nam się tu niezgadza,
            kiedy miałaś ostatnio miesiączkę ...... Pozdrowionka.ZPa.
          • edyta9936 do iwonki-arch 11.04.06, 10:20
            O...... ale gafę strzeliłam, wszystko się zgadza.Pa pozdrawiam ....
    • misspigy Re: 27 tydzien 11.04.06, 10:40
      a ja dzis zaczęłam 27 tydzień - termin 18 lipca. Przytyłam 6-7 kg. Biust mam
      wielki jak Pamela, rozejście spojenia, boli mnie miednica i czuję się od 2 dni
      fatalnie. zupełnie nie wiem dlaczego. wciąż mnie głowa boli, mam skurcze, męczę
      się po paru krokach... chyba to ta wstrętna pogoda. Do tej pory było oki -
      czułam się dobrze a teraz ... mam wrażenie ze się zaraz przewrócę... co za
      dzień do bani!

Pozdrawiam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka