Dodaj do ulubionych

zielona herbata

14.04.06, 11:14
Dziewczyny, czy picie zielonej herbaty w ciąży jest szkodliwe? Słyszałam taką
opinię, żeby nie przesadzać z jej piciem. Jestem w siódmym tygodniu ciąży i
codziennie rano piję zieloną herbatę z imbirem ( to pomaga na torsje).
Pozdrawiam...Anka
Obserwuj wątek
    • agnieszka12344 Re: zielona herbata 14.04.06, 11:47
      Jedna dziennie napewno nie zaszkodzismile Możesz spokojnie sobie pić. Ja wypijam
      jakieś 3 dziennie i wszystko jest ok. Po prostu nie należy z niczym przesadzać.
      • karolka17 Re: zielona herbata 14.04.06, 12:07
        ja też w ciąży piłam dużo zielonej herbaty, chyba nawet więcej niż trzy kubki dziennie, i nic nie zaszkodziło, czytałam nawet gdzieś, że zielona herbata jest b.dobra w ciąży
        • mmalicka21 e tam szkodliwa 14.04.06, 12:23
          • misspigy Re: e tam szkodliwa 14.04.06, 16:12
            ja nie mam w domu innej herbaty - tylko zieloną - piję ja, mąż i dwuletni syn ;-
            )
            • misspigy gdyby była szkodliwa 14.04.06, 16:13
              to nie byłoby tylu Chińczyków na tym świecie!!!
    • azja811 Re: zielona herbata 14.04.06, 16:31
      Przez całą ciążę piłam zieloną herbatę i to w dużych ilościach średnio 1,5
      litra dziennie-samej herbaty.pierwsze słyszę żeby była zabroniona w ciąży!!!
      Moja ciażą przebiegala ksiażkowo,dzieki duzej ilosci płynów a szczególnie
      herbaty zielonej,która wzmaga diurezę-nigdy nie mialam żadnego obrzęku ani
      jakichkolwiek problemów z układem moczowymsmile)Mało tego mój 6 miesieczny syn też
      uwielbia herbatę zieloną (oczywiscie nie słodzoną) i pije już ją od m-ca za
      zgodą pediatrysmile))nawet pije ją chętniej jak te owocwe Hippatongue_out
    • paszczakowna1 Re: zielona herbata 14.04.06, 18:09
      Jedyne co mi przychodzi do glowy, to hamowanie przyswajania zelaza (podobnie jak
      czarna herbata i kawa, i w ogole wszystko z kofeina). Nie popijac wiec zielona
      herbata preparatow zelaza (jak ktos bierze). Poza tym, pojecia nie mam jak to
      moze (w rozsadnych ilosciach) zaszkodzic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka